De originele SNL-cast en -hosts rangschikken van slechtst naar beste

Inhoudsopgave:

De originele SNL-cast en -hosts rangschikken van slechtst naar beste
De originele SNL-cast en -hosts rangschikken van slechtst naar beste
Anonim

Saturday Night Live is misschien wel de grootste comedy-instelling in Amerika. Het kan gemakkelijk zijn om de langlopende schetsreeks af te schrijven of er een passieve houding tegenover te hebben, maar dat verandert niets aan het feit dat het al tientallen jaren belangrijke inhoud oplevert. Saturday Night Live is een van de weinige gemeenschappelijke bestemmingen in de popcultuur waar het publiek terecht kan voor updates over de wereld. Hoe vooruitziend de inhoud van Saturday Night Live ook is, er is nog steeds zoveel eerbied voor de castleden en hosts die de show verzamelt.

Degenen die de snee in de binnenste cirkel van SNL kunnen maken, zien meestal een gezonde carrière in komedie. Er zijn in de loop der jaren veel subtiele veranderingen geweest in de make-up van Saturday Night Live, maar het blijft dezelfde schetsserie die mensen gewoon aan het lachen wil maken. Er is zoveel talent uit Saturday Night Live gekomen, maar zelfs tijdens het begin van de show was er nog steeds een ongelooflijke cast en een reeks gastheren.

15 George Coe had goede karakters, maar viel niet op

Afbeelding
Afbeelding

George Coe heeft een lange carrière achter de rug die ertoe leidde dat hij Woodhouse uitte in de serie Archer, maar zijn roots gaan terug naar live comedy en hij was een trouw lid van het eerste seizoen van SNL. Coe viel niet zo op als artiesten als Bill Murray of Jane Curtin, maar hij was een goede hetero man en is een onbezongen held die nog steeds belangrijk was bij het opbouwen van een gemeenschap tussen de nieuwe cast.

14 Elliott Gould bracht verfijning naar hosting

Afbeelding
Afbeelding

Elliott Gould is een grote filmster en hoewel hij misschien het best herinnerd wordt voor zijn terugkerende rol in Friends, was hij ook een grote steun tijdens de start van Saturday Night Live. Gould gebruikte zijn ervaring in het theater om het live-aspect van de sketch-serie te omarmen en hij is een geweldig voorbeeld van hoe een grote filmster comfortabel kan samengaan met het domme ensemble.

13 Lily Tomlin's handelsmerkhumor gemaakt voor een fantastisch hosting-optreden

Afbeelding
Afbeelding

Lily Tomlin is meestal gereserveerd voor komedies, maar door de jaren heen heeft ze haar vaardigheden ook op het gebied van drama kunnen tonen. Tomlin was een van de eerste hosts van Saturday Night Live en ze maakte een sterke indruk. Tomlins schetsen en personages zijn bevredigend, maar er was verrassend veel vrouwelijk talent tijdens de start van SNL.

12 Rob Reiner ging de uitdaging aan als een gedenkwaardige gastheer

Afbeelding
Afbeelding

Rob Reiner is door zijn regie-inspanningen een belangrijke naam in de bioscoop geworden, maar zijn optredens als acteur en komiek mogen niet worden onderschat. Reiner's komische achtergrond maakte hem de perfecte gastheer aan het begin van Saturday Night Live en Reiner past er zo goed in dat hij waarschijnlijk een seizoen of twee een castlid had kunnen zijn.

11 George Carlin bracht zijn oneerbiedige komedie naar SNL

Afbeelding
Afbeelding

George Carlin is een andere ongelooflijke stem van zijn generatie en zijn stand-upcomedy wordt nog steeds vereerd en bestudeerd. Het is logisch dat een persoonlijkheid als Carlin zou worden nagestreefd tijdens het eerste seizoen van Saturday Night Live en het resultaat is echte komische gelukzaligheid. Carlin doet geen concessies aan zijn komedie en de sketchshow krijgt een geweldige uitvoering van Carlin.

10 Richard Pryor is een van de beste presentatoren die de Sketch Show heeft gezien

Afbeelding
Afbeelding

Richard Pryor is een van de beste en slimste komieken uit zijn tijd en hoewel zijn inspanningen meestal gericht waren op speelfilms en zijn comedy-routine, maakte hij toch tijd voor Saturday Night Live. Pryor presenteerde de sketchserie slechts één keer, maar het zorgde voor een van de leukste afleveringen van het eerste seizoen van de show en hielp de maatstaf te bepalen voor hoeveel een host nog steeds zijn stijl door kon krijgen in de show.

9 Candice Bergen is een van de beste vrouwelijke hosts op SNL geworden

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn door de jaren heen veel gedenkwaardige vrouwelijke presentatoren geweest op Saturday Night Live, maar Candice Bergen is vooral belangrijk omdat ze de eerste vrouw is die ooit de sketch-serie host. Bergen paste er zo goed in dat ze het programma vijf keer zou hosten, nooit teleurstellend.

8 Buck Henry is een van de eerste en beste presentatoren voor de Sketch-serie

Afbeelding
Afbeelding

Saturday Night Live had een andere benadering voor de hosting-optredens tijdens de eerste seizoenen van de show en het zou niet ongebruikelijk zijn dat dezelfde persoon meerdere keren in één seizoen gastheer zou zijn als ze genoeg van een hit waren. Buck Henry is een van de eerste hosts van SNL, maar hij sloeg ook enorm aan en zou het programma in een zeer korte tijd tien keer hosten. Hij werd een van de eerste grote terugkerende hosts.

7 Chevy Chase's ego leidde tot een wilde komedie

Afbeelding
Afbeelding

Chevy Chase blijft een controversieel figuur in de geschiedenis van Saturday Night Live. Het v alt niet te ontkennen dat Chase een groot deel van de ontwikkeling van de show was en hij heeft zelfs geholpen om handelsmerksegmenten zoals Weekend Update tot leven te brengen. Chase was waardevol als castlid, maar nadat hij de show verliet en later terugkeerde om te hosten, kwam zijn reputatie in de weg en ontstonden er scheuren. Desondanks is zijn materiaal nog steeds hysterisch.

6 Laraine Newman duwde elke grap tot het uiterste

Afbeelding
Afbeelding

Laraine Newman was een cruciaal onderdeel van het ensemble van Saturday Night Live tijdens de start en ze hielp laten zien dat de vrouwelijke helft van de cast net zo excentriek was als de jongens. Newman is betrokken bij enkele van de beste sketches uit de kindertijd van de show, maar helaas nadat ze SNL verliet, floreerde haar komische carrière niet zo veel als sommige van de andere voormalige castleden.

5 Gilda Radner creëerde werkelijk unieke en hilarische personages

Afbeelding
Afbeelding

Gilda Radner is een van die artiesten die zo goed in haar gekke personages kan verdwijnen. Radner was een bekwaam schrijver en een constante aanwezigheid tijdens de debuutseizoenen van de show, maar Radner blinkt echt uit wanneer ze een overdreven personage krijgt om mee te spelen. Ze hielp vaststellen hoe raar het ensemble kon worden met hun alter ego's.

4 Jane Curtin is een van de grappigste vrouwelijke castleden die de show heeft gezien

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn allerlei vrouwelijke castleden die belangrijk werk hebben verricht op Saturday Night Live, maar Jane Curtain is nog steeds een van de beste vrouwelijke spelers uit de serie. Gordijn sleepte vakkundig de grens tussen serieus en dwaas en haar vermogen om altijd een bal met het materiaal te spelen, maakte haar snel tot een van de beste en meest getalenteerde artiesten van de originele cast.

3 Dan Aykroyd bracht absurdisme in de humor van de show

Afbeelding
Afbeelding

Dan Akroyd is een andere essentiële stem tijdens de beginjaren van Saturday Night Live. Akroyd wordt misschien beter herinnerd voor zijn filmische bijdragen, maar hij ontwikkelde zijn ongewone stijl tijdens de sketchshow. Akroyd had een flair voor imitaties, maar hij is ook iemand die zich naar gekkere gebouwen leunde, met opmerkelijke ideeën zoals de Coneheads van Akroyd.

2 Bill Murray gebruikte SNL om een komedielegende te worden

Afbeelding
Afbeelding

Bill Murray maakte een van de grootste spatten tijdens de eerste seizoenen van Saturday Night Live. Murray kwam niet alleen met enkele van de meest vermakelijke sketches in de show, maar zijn aanwezigheid en connecties in de serie opende langzaam deuren voor hem in de bioscoop. Murray bleef zijn welkom op SNL niet overschrijden, maar hij liet nog steeds elk jaar tellen en hielp de stem van de show te vestigen.

1 John Belushi's karakters en schetsen blijven een van de beste

Afbeelding
Afbeelding

Alle originele castleden van Saturday Night Live waren behulpzaam bij het vaststellen van de soorten grappen die de sketchshow zou omarmen. Belushi voelde zich comfortabel om zijn materiaal in het absurde te duwen en hij is verantwoordelijk voor veel personages die het gekke naast het alledaagse zouden plaatsen. De stijl van Belushi is nog steeds herkenbaar in het DNA van de schetsreeks.

Aanbevolen: