ABC's beste freeform tv-programma's rangschikken van slechtst naar beste

Inhoudsopgave:

ABC's beste freeform tv-programma's rangschikken van slechtst naar beste
ABC's beste freeform tv-programma's rangschikken van slechtst naar beste
Anonim

The W alt Disney Company is al tientallen jaren een krachtige bron van tv-content. Ze zijn niet alleen eigenaar van ABC en Disney Channel, ze hebben ook de beslissing genomen om in 2001 een basiskabelkanaal aan te schaffen en het ABC Family te noemen. Gedurende 15 jaar produceerde ABC Family content die gezinnen en jonge volwassenen aansprak die niet op hun andere netwerken paste. Zo werden hitshows Life Greek, Kyle XY en The Secret Life of an American Teenager geboren en floreerden.

Toen het medialandschap begon te veranderen, richtte The W alt Disney Company hun ogen op de rebranding van ABC Family om een niet vaak bereikte doelgroep aan te spreken: jonge volwassenen. In 2016 was de rebranding voltooid en werd Freeform officieel gelanceerd. Met de slogan "A Little Forward" wil Freeform vooruitstrevende inhoud produceren die kijkers uitdaagt om kritisch na te denken en aandringt op diversiteit op alle gebieden.

Met meer dan twee decennia aan originele inhoud hebben Freeform en de voormalige ABC-familie een breed scala aan shows uitgebracht waar fans graag naar keken of die ze haatten.

20 Ravenswood was een onnodige spin-off

Ravenswood-sterren zien er verward uit
Ravenswood-sterren zien er verward uit

Pretty Little Liar s werd zo'n hit voor Freeform dat ze dachten dat ze het meerdere keren in meer shows zouden kunnen uitbrengen. Helaas is geen van de spin-offs ooit op dezelfde manier van de grond gekomen als Pretty Little Liars. Fans waren niet enthousiast over Ravenswood, vooral omdat het betekende dat Caleb Rivers (Tyler Blackburn) weg zou zijn van Hanna (Ashley Benson) en de rest van de PLL-cast en actie.

19 Het geheime leven van een Amerikaanse tiener die serieus materiaal behandelde, maar plat viel

Amy zit op de bank met Adrian
Amy zit op de bank met Adrian

Toen het voor het eerst werd uitgezonden, had The Secret Life of an American Teenager het hoogste aantal kijkers ooit voor een originele Freeform-serie. Hoewel het waar is dat de show een enorme aanhang had en kijkers week na week afstemden, werd het al snel een show waar het publiek 'haat naar keek'. De problemen met de serie waren niet per se de inhoud, maar eerder de jeugdige dialoog. Om nog maar te zwijgen over de finale die het niet goed deed bij de oude fans van de serie.

18 Jong en hongerig probeerde volwassen te zijn, maar voelde zich nog steeds kinderachtig

Jong en hongerig
Jong en hongerig

In haar eerste grote tv-rol sinds ze de hoofdrol speelde als Lily in Hannah Montana, speelt Emily Osment Gabi Diamond, een jonge chef-kok die een baan aanneemt als persoonlijke chef-kok voor een jonge tech-ondernemer (Josh Kaminski). Hoewel de show gericht was op het bereiken van een jong volwassen publiek, voelde het nog steeds als een tween Disney Channel-serie.

17 10 dingen die ik haat aan jou, konden de hype van de film niet waarmaken

Afbeelding
Afbeelding

Geïnspireerd door de gelijknamige film, volgt 10 Things I Hate About You de Stratford-zussen die net naar Californië zijn verhuisd. Hoewel de serie trouw bleef aan de personages uit de film, is de waarheid dat de film geen tv-serie nodig had. En voor veel fans voelde het raar om 10 Things I Hate About You te zien zonder Julia Stiles (Kat) en Heath Ledger (Patrick).

16 Baby Daddy vertrouwt te veel op zijn cliché uitgangspunt

Baby papa
Baby papa

Geïnspireerd door de film Three Men and a Baby, zette Baby Daddy de knop om voor alleenstaand ouderschap door Ben Wheeler (Jean-Luc Bilodeau) te laten ontdekken dat hij een vader is nadat zijn dochter voor de deur is achtergelaten. Het enige probleem is dat dat ongeveer net zo vooruitstrevend is als de show krijgt. Ben besteedt een groot deel van de serieuze verpanding van zijn ouderschapstaken aan zijn kamergenoot en zijn moeder in plaats van daadwerkelijk zijn vaderlijke taken op zich te nemen.

15 Grown-ish Ensemble Cast is leuker dan het hoofdpersonage

Zoey deelt snacks met Jazz en Skye
Zoey deelt snacks met Jazz en Skye

Nu Gen-Z opgroeit, lijkt het alleen maar passend dat Freeform zich gaat richten op hun demografie. Grown-ish is hun eerste poging om die kijkers te grijpen. De show volgt Zoey Johnson (Yara Shahidi), van ABC's Blackish, terwijl ze het huis van haar ouders verlaat en haar universiteitsavonturen begint in Cal-U. Hoewel Zoey het hoofdpersonage van de show is, rollen veel fans met hun ogen wanneer ze op het scherm is, omdat ze meer betrokken zijn bij de reizen van haar vrienden.

14 Bunheads konden ondanks geweldig schrijven geen publiek vinden

Bunheads
Bunheads

Gemaakt door de geweldige Amy Sherman-Palladino, speelde Sutton Foster de hoofdrol als een voormalige Vegas-showgirl die nu samen met haar schoonmoeder als balletinstructeur werkt. Critici prezen de show om zijn slimme dialoog, maar het lukte niet om een vast publiek te vinden tijdens de zomer dat het in première ging, wat leidde tot de annulering na één seizoen.

13 Grieks laat mensen praten, ongeacht hun mening over de show

Grieks
Grieks

Greek ging in première in 2007 en was bedoeld om het verhaal van het Griekse leven te vertellen aan de fictieve Universiteit van Cyprus-Rhodos. Hoewel de show puur fictief was, dachten veel kijkers dat de weergave van het Griekse leven juist was. Dit leidde tot controverse waarin de show werd verbannen uit het filmen op de vrouwenclubrij van USC vanwege de behoefte van de show om het Griekse leven af te schilderen als een constant feest.

12 Shadowhunters' matte plot houdt het tegen van grootsheid

Schaduwjagers
Schaduwjagers

Freeform is altijd al geïnteresseerd geweest in het vertellen van bovennatuurlijke verhalen en het heeft die interesse de afgelopen jaren alleen maar vergroot. Helaas kunnen niet alle shows hits zijn. Shadowhunters is een van die bovennatuurlijke shows die niet groots is. Hoewel het idee van een mens-engelhybride die op demonen moet jagen interessant is, wordt het snel voorspelbaar.

11 Maak het of breek het was zijn tijd ver vooruit

Maak het of breek het
Maak het of breek het

Gezien de recente controverse rond elite-gymnastiek, kunnen we niet anders dan denken dat Make It Or Break It het misschien beter had gedaan als het vandaag werd uitgezonden in plaats van aan het begin van de jaren 2010. De show verkende de fictieve wereld van elite gymnastiek en behandelde onderwerpen als eetstoornissen, verwondingen, het gebruik van steroïden en zelfs zwangerschap.

10 Mantel en dolk is een onderschat Marvel-verhaal

Oliva Holt en Aubrey Joseph uit Mantel en Dagger
Oliva Holt en Aubrey Joseph uit Mantel en Dagger

Gebaseerd op een Marvel Comic Book, volgden Freeform's Cloak and Dagger Tandy Bowen (Olivia Holt) en Tyrone Johnson (Aubrey Joseph) terwijl ze ontdekken dat hun superkrachten het beste werken als ze samenwerken. De serie had een enorm debuut op Freeform en had een trouwe fanbase, maar werd helaas geannuleerd in 2019.

9 Pretty Little Liars werd muf naarmate de tijd verstreek

Leugenaars
Leugenaars

Pretty Little Liars is een van Freeforms meest iconische shows aller tijden. In feite begon de show letterlijk de trend van live-tweeten samen met afleveringen. En hoewel de show een zeer loyale fanbase verzamelde, begonnen zelfs zij de serie de rug toe te keren toen het mysterie van wie "A" was ingewikkeld werd.

8 Good Trouble schiet tekort in zijn voorganger

Maia Mitchel, Sherry Cola en Cierra Ramirez
Maia Mitchel, Sherry Cola en Cierra Ramirez

Good Trouble is Freeforms eerste poging tot een spin-off voor hun eigen originele serie The Fosters. De shows draaien om Callie en Mariana Adams Foster die naar Los Angeles zijn verhuisd om hun volwassen carrière te beginnen. Net als zijn voorganger zit Good Trouble vol met drama en meer volwassen inhoud gezien de jonge volwassen sfeer. Hoewel de show veel doet op het gebied van activisme en diversiteit, voldoet het niet helemaal aan de hype van The Fosters.

7 Verwisseld bij de geboorte bood een uniek verhaal met diverse karakters

Omgewisseld bij geboorte
Omgewisseld bij geboorte

Switched at Birth stelde de vraag: wat gebeurt er als twee baby's bij de geboorte worden verwisseld en de families komen er 16 jaar lang niet achter? Alsof dat nog niet dramatisch genoeg is, hebben de families twee totaal verschillende achtergronden en is een van de dochters doof. Switched at Birth werd geprezen vanwege het gebruik van ASL en het voortdurend verleggen van de grenzen op het gebied van diversiteit en onderwerp.

6 Sirene biedt een frisse kijk op meermensen

Sirene
Sirene

Nog een van de bovennatuurlijke shows van Freeform, Siren volgt Ryn Fisher (Eline Powell), een jongvolwassen zeemeermin die naar de stad Bristol Cove, Washington is afgedwaald. Fans en critici zijn het er beiden over eens dat de show een stap in de goede richting is voor het bovennatuurlijke genre van Freeform, waarbij velen applaudisseren voor de unieke kijk op meermensen.

5 Party Of Five Nails De realiteit van immigratie

Partij van Vijf
Partij van Vijf

Freeform betrad dit jaar de wereld van reboots toen hun versie van Party of Five in première ging. In tegenstelling tot de originele serie waarin de ouders van de kinderen omkwamen bij een ongeval, worden de Acosta gedwongen zonder hun ouders te leven vanwege de recente deportatie van hun ouders. De show legt de harde realiteit vast van wat deportatie doet met gezinnen in de hele Verenigde Staten.

4 Het gedurfde type toont de kracht van vrouwelijke vriendschap

Het gedurfde type gegoten
Het gedurfde type gegoten

The Bold Type is Sex and the City voor de millennial- en Gen-Z-generaties. Jane Sloane (Katie Stevens) en haar twee beste vrienden spelen zich af in de wereld van modetijdschriften en doen hun best om het meeste uit hun tijd bij Scarlett Magazine te halen, terwijl ze zich ook navigeren in de steeds veranderende wereld van jongvolwassenen.

3 Melissa en Joey zijn misschien cliché, maar chemie maakt er een hit van

Melissa Joan Hart in Melissa en Joey
Melissa Joan Hart in Melissa en Joey

Freeform heeft niet altijd de beste sitcoms, maar ze troffen echt goud met Melissa en Joey. De show draait om Melissa die haar nicht en neef moet opvoeden nadat een familieschandaal hun ouders in de gevangenis zet. Joey is toevallig bijkomende schade in het schandaal en wordt de inwonende oppas die Melissa helpt met de kinderen. Hoewel het uitgangspunt niet het meest originele was, maakte sitcom-veteranen Melissa Joan Hart (Sabrina the Teenage Witch) en Joey Lawrence's (Gimme a Break!) chemie deze show echt tot een hit.

2 The Fosters was een zorgvuldig samengesteld familiedrama

Teri Polo, Maia Mitchell en Sherri Saum knuffelen
Teri Polo, Maia Mitchell en Sherri Saum knuffelen

Freeform's originele familiedrama The Fosters was echt het beste drama van het netwerk. De show daagde het publiek voortdurend uit om kritisch na te denken en moedigde hen aan om zich uit te spreken tegen onrecht. Hoewel er een kleine controverse was van fans die de stiefbroers en -zussen wilden, was de show voor het grootste deel een groot succes en verdiende het zelfs twee GLAAD Awards.

1 Kyle XY was meteen een hit onder fans

Afbeelding
Afbeelding

Kyle XY was Freeform's eerste toegang tot de sciencefiction/bovennatuurlijke wereld en er is werkelijk niets beters aan de hand. Het publiek raakte meteen geïntrigeerd door de jongen zonder navel en het volgende groeide alleen maar van daaruit. Wat echt interessant was, is dat de show niet alleen tienerkijkers trok, maar ook volwassenen.

Aanbevolen: