De beste stand-upcomedyspecials van Netflix rangschikken van slechtst naar beste

Inhoudsopgave:

De beste stand-upcomedyspecials van Netflix rangschikken van slechtst naar beste
De beste stand-upcomedyspecials van Netflix rangschikken van slechtst naar beste
Anonim

Netflix heeft een fortuin geïnvesteerd in het produceren van zijn inhoud. Een van de lucratievere manieren is stand-up comedy specials. Sinds de eerste special van Bill Burr in 2012 is Netflix rigoureus uitgebreid en neemt elk jaar toe. Van gevestigde grote namen als Jerry Seinfeld, Richard Pryor en Chelsea Handler tot de nieuwkomers Jim Jefferies of Sofía Niño de Rivera. De afgelopen jaren heeft Netflix zijn toewijding getoond om nieuwe specials te produceren. Seinfeld verdiende 100 miljoen dollar voor zijn special, waarbij Dave Chappelle 60 miljoen verdiende, Chris Rock en Ricky Gervais 40 miljoen en Ellen DeGeneres 25 miljoen.

De geld- en streamingcijfers zijn duizelingwekkend, wat de vraag naar stand-upcomedyspecials van kijkers in kaart brengt. In 2012 werd één special uitgebracht, zeven in 2013, vijf in 2014, twaalf in 2015, zevenentwintig in 2016, zestig in 2017, zeventig in 2018, zevenenvijftig in 2019, vijf uitgebracht tot nu toe in 2020 en zeven gepland voor release tegen 24 maart.

20 Joe Rogan's Triggered lijkt een grap en niet op een goede manier

Joe Rogan heeft veel te verwerken. Hij geeft meteen toe dat hij niet nuchter is. Geen oordeel over het gebruik van legale middelen, maar de meeste gewone mensen kunnen niet dronken naar hun werk gaan. Er zijn een paar grappen die er niet in slagen, zoals zijn meditatie over het verschil tussen mannen en vrouwen: “Dus, vind ik dat vrouwen het Witte Huis moeten bewaken? Nee. Ik denk ook niet dat ik dat zou moeten doen. Het is niet seksistisch om te zeggen dat vrouwen grote fysieke arbeid niet zo goed kunnen doen als grote mannen. Maar mensen zullen je vertellen dat het zo is.”

19 In Make America Great Again gebruikt David Cross een vermoeide slogan voor zijn inspiratie

David Cross: Make America Great Again is leuk, maar de titel is onaangenaam. Terwijl een poging tot schattige prik op de slogan van de toenmalige Republikeinse presidentskandidaat. Na de schade van de term aan het Amerikaanse volk en de politiek, lijkt het veel minder vermakelijk. De woede van Cross is begrijpelijk, maar hij doet niet genoeg meer dan zijn woede in een geestige cadeauverpakking te presenteren.

18 Tracy Morgan vertelt over bijna-doodervaring bij het in leven blijven

Als je een uur lang Tracy Morgan krijsend zijn ding wilt doen, is Staying Alive de moeite waard. Het is leuk om Morgan te zien reflecteren op zijn verleden in plaats van een gekarakteriseerde versie van zichzelf te spelen. Hij verkent zijn nieuwe kijk op zoals na een bijna fataal auto-ongeluk in 2014.

17 You Complete Me Ho laat Ken Jeong niet zien

Ken Jeong heeft zoveel meer te bieden dan wat hij biedt in You Complete Me Ho. Er zijn een paar goede lijnen en opstellingen, maar Jeong leunt op stereotypen om de meeste van zijn lach te krijgen. In een paar gevallen had hij het gevoel dat hij zijn optreden als Mr. Chow uit The Hangover probeerde na te bootsen.

16 Opkomen voor drummers is niet de beste van Fred Armisen

Het is altijd interessant om te zien hoe comedians elementen aan hun sets toevoegen, zoals Fred Armisen doet in Stand-up for Drummers. Armisen levert zijn optreden vanachter een kit; Soms had hij het gevoel dat hij verwachtte dat de grap zou mislukken, vertrouwend op een bah-dah-zwerver om het publiek op gang te krijgen. De speciale laat kijkers wensen dat Armisen een kenmerkend personage of impressie zou tevoorschijn halen.

15 Sarah Silverman's A Speck Of Dust biedt een lachsalvo

Sarah Silverman is grappig en haar schtick is inmiddels bekend. A Speck of Dust voelt als veel van hetzelfde en weigert dieper te graven. Haar best ontvangen bit is een poepgrap. Critici prezen de stand-up van Silverman uit 2017, maar fans wilden meer.

14 Nick Offerman blijft trouw aan zijn titel in American Ham

Voor het einde van Parks and Recreation bracht Netflix een 80 minuten durende stand-upspecial uit van Nick Offerman. Nick Offerman: American Ham is charmant en voedt zijn imago van zout-van-de-aarde, man's-man. Zijn buitensporige sterren en strepen-opstelling is een van de beste aspecten van de special.

13 Tig Notaro is blij om hier te zijn, en het publiek is blij haar te hebben

Tig Notaro biedt een bepaald merk van uitgestreken humor. Haar mijmeringen over huwelijk, kinderen en een wild feest in het huis van Ellen DeGeneres krijgen luid gelach van het publiek in Happy To Be Here, gefilmd in 2018 in het Houston Historic Theatre. Het is een verfrissende comedyspecial met gezonde lachers.

12 Judd Apatow komt terug voor de camera voor de terugkeer

Na jaren achter de camera te hebben gestaan als producer en regisseur, biedt Judd Apatow's toepasselijke titel The Return een hilarische stand-upset. Van niet-aangegeven tot Knocked Up tot Trainwreck, Apatow gaat van eerstejaarsstudent naar ouderschap en verder. Het is een genot om te zien hoe Apatows interesse en komische stijl zich tijdens zijn carrière ontwikkelen.

11 Amy Schumer's repertoire groeit

Zelfs als Amy Schumer's komedie niet voor jou is, is haar special Growing van 2019 uitzonderlijk. Schumer laat haar groei als persoon en komiek zien, terwijl haar tweede stand-upspecial voor gigantische streaminggigant Netflix de ervaring opneemt van het navigeren door de wereld in het lichaam van een vrouw.

10 Adam Sandler en zijn stand-up blijven 100% fris

100% Fresh is Adam Sandler op zijn best. Hij blijft trouw aan zijn stijl van humor terwijl hij kwetsbaar is over zijn levenservaring. De enige klacht over de special van 2018 is dat het zich afspeelt als een lappendeken, gefilmd op verschillende locaties en optredens, en natuurlijk wat samenhang verliest.

9 Aziz Ansari is een ster in live in Madison Square Gardens

Aziz Ansari verdient rekwisieten voor het leveren van een uitstekende show in Live at Madison Square Garden, waarvoor hij ook de Netflix-special regisseerde. Ansari ha alt vaak grappen uit terwijl hij ze vertelt, waarbij hij zijn hele lichaam inzet. Hij raakt veel punten aan uit zijn roman Modern Romance en Master of None.

8 Make Happ y Highlights Alles wat Bo Burnham te bieden heeft

Make Happy is een voorbeeld van Bo Burnham die geniet van de donkere humor die het publiek van hem is gaan waarderen en van hem is gaan verwachten, met scherpe oneliners die zijn komische stijl aanscherpen. Burnham wordt steeds beter in wat hij doet, en er gaat niets boven zijn originele liedjes.

7 Donald Glover bewijst in raarheid dat hij alles kan

Acteur. Showrunner. Komiek. Rapper. Op het hoogtepunt van zijn Community-dagen viel Weirdo af en bewijst Donald Glover zijn stand-up karbonades. “Hoeveel van jullie kennen mij van mijn show, “Community”? (Gejuich en applaus) Geweldig. Ik wil jullie laten weten dat dit niet zo zal zijn. Dit wordt een stuk grover. Ik voel me slecht … Ik voel me slecht voor veel mensen die naar de show komen, zoals mensen die hun kinderen meenemen en dat soort dingen. Zoals, 'Oh, hij gaat Troy en Abed doen!'"

6 Niemand kan betwisten dat Chelsea Peretti een van de groten is

In de vroege jaren van Brooklyn Nine-Nine werkte Chelsea Peretti samen met Netflix voor haar speciale One of the Greats. Trouw aan de humor en stijl van Peretti, is de stand-up performance behoorlijk experimenteel, maar loont het! Fans van zowel Brooklyn Nine-Nine als Chelsea Peretti zijn het aan zichzelf verplicht om One of the Greats te bekijken.

5 Thuiskomstkoning is de kroon op Hasan Minhaj

Hasan Minhaj heeft de afgelopen jaren naam gemaakt, maar iedereen moet ergens beginnen. Homecoming King uit 2017 is Hasan Minhaj's debuut Netflix stand-up special. De correspondent van de Daily Show reflecteert op zijn ervaring als moslim-Amerikaan en vertelt anekdotes over misverstanden uit interculturele communicatie.

4 Netflix-veteraan Iliza Shlesinger is een wonder in oudere millennial

Iliza Shlesinger bracht in 2013 een van de eerste stand-upspecials van Netflix uit. Sindsdien heeft ze er nog vier uitgebracht. In 2018 kwam de vierde special van Shlesinger uit. Ouderling Millennial is voor het grootste deel een tong en wang-affaire, die haar comfort en talent laat zien na jaren op het podium, en haar vak verfijnt.

3 Ali Wong ha alt de babycobra in iedereen naar boven

Baby Cobra, uitgebracht op Moederdag 2016, is een triomf op zich. Lang voordat Amy Schumer er ooit aan dacht om Growing op te voeren, stond Ali Wong met haar zeven maanden zwangere buik in een gestreepte mini-jurk op het podium voor de wereld om te zien. Ze pakt seksisme aan met haar scherpe, onverschrokken schrijven.

2 John Mulaney zal altijd een prachtig kind zijn

Alle specials van John Mulaney zijn goud. Kid Gorgeous heeft een aantal bijzonder stekende oneliners. Zijn aanwezigheid is groter dan het leven als hij grappen maakt over universiteitsschulden die gelden voor elke millennial die met studieleningen te maken heeft. 'Kom op, zoon, doe het juiste. Teken hier en wees een Engelse majoor.' En ik had zoiets van: 'Oké.' Ja, je hebt me gehoord, een Engelse majoor […] Wandelend over een podium, de zon in mijn ogen, mijn familie die toekijkt terwijl ik wodka en extase zweet, om een vierjarige graad te behalen in een taal die ik al sprak.”

1 Zoon van Patricia is een testament voor iedereen die Trevor Noah kan doen

Trevor Noah is een uitzonderlijke komiek. Hij kruist mediums, van het hosten van late night, memoires schrijven tot stand-up, waarbij elke speciale stand-up iets unieks biedt. Er is geen moment in komedie zoals wanneer Noah het verhaal vertelt van een reis door Bali met blanke vrienden. Door de anekdote pauzeert hij op de perfecte momenten, doet stemmen en indrukken, en belichaamt het verhaal volledig!

Aanbevolen: