Waarom Brie Larson en Chris Pratt de meeste haat krijgen van 'MCU'-fans

Inhoudsopgave:

Waarom Brie Larson en Chris Pratt de meeste haat krijgen van 'MCU'-fans
Waarom Brie Larson en Chris Pratt de meeste haat krijgen van 'MCU'-fans
Anonim

In de afgelopen jaren hebben verschillende filmfranchises enorme zaken gedaan aan de kassa, waaronder Star Wars, Fast and Furious en de Jurassic World-films. Desondanks is er geen discussie dat het Marvel Cinematic Universe zo hoog heeft geregeerd dat het met kop en schouders boven al zijn concurrentie uitsteekt.

Bestaande uit een hele reeks enorm populaire films, is vrijwel elke acteur die een MCU-film heeft headliner enorm populair geworden bij de massa. Helaas heeft elke regel zijn uitzonderingen en de afgelopen jaren zijn er twee Marvel Cinematic Universe-sterren die veel negatieve aandacht hebben gekregen van bioscoopbezoekers.

Zoals iedereen die veel tijd op sociale media doorbrengt, waarschijnlijk zal weten, zijn er veel mensen die woedend reageren wanneer Chris Pratt of Brie Larson online worden opgevoed. Hoewel de twee acteurs bij veel mensen online soortgelijke emoties opwekken, zijn de redenen voor de reactie tegen hen totaal verschillend.

Meest geliefde

Jaren voordat Chris Pratt en Brie Larson controversiële figuren werden, waren de twee acteurs grotendeels geliefd. Een van de beste acteurs van haar generatie, sinds Brie Larson bekendheid kreeg, geeft ze de ene geweldige prestatie na de andere. Larson was voor het eerst in staat om de aandacht te trekken toen ze een rol kreeg in de ondergewaardeerde show United States of Tara, en was geweldig als een jonge vrouw die te maken had met een moeder die meerdere persoonlijkheden heeft. Van daaruit verdiende Larson het respect van bioscoopbezoekers en haar collega's dankzij haar werk in films als Short Term 12, The Spectacular Now, Trainwreck en Room.

Als het op Chris Pratt aankomt, is hij nooit het soort acteur geweest dat mensen associëren met het winnen van prijzen. In plaats daarvan kwam hij tijdens Pratts carrière over als een sympathieke en zeer vermakelijke artiest. Na terugkerende rollen in shows als The O. C. en Everwood kreeg Pratt de rol die alles voor hem zou veranderen toen hij een van de sterren van Parks and Recreation werd. Vaak beschouwd als een van de MVP's van die show, wat echt iets zegt, groeide Pratt's populariteit alleen maar toen hij begon te spelen in de MCU- en Jurassic World-films. Bovendien dachten veel waarnemers tijdens de vele jaren dat Chris Pratt en Anna Farris samen waren dat ze een perfect stel waren.

Brie's reactie

Toen critici A Wrinkle in Time van 2018 te zien kregen, was de meerderheid niet erg onder de indruk. Bewust van dat feit, toen Brie Larson sprak tijdens een Women in Film-evenement in 2018, zei ze; "Ik heb geen 40-jarige blanke nodig om me te vertellen wat er niet werkte aan A Wrinkle in Time". Verderop legde Larson uit waarom ze vond dat er verschillende stemmen moesten worden gehoord als het gaat om die film en soortgelijke films. 'Het is niet voor hem gemaakt! Ik wil weten wat het betekende voor gekleurde vrouwen, biraciale vrouwen, en tienervrouwen van kleur.”

In een poging om de bedoeling van haar woorden duidelijk te maken, zei zelfs Larson op hetzelfde moment; “Beweer ik dat ik een hekel heb aan blanke kerels? Nee, dat ben ik niet.'Ondanks die ondubbelzinnige verklaring, interpreteerden sommige waarnemers haar toespraak verkeerd om te gaan over de wens om blanke mannelijke recensenten ontslagen te zien worden. Het is niet verwonderlijk dat de mensen die haar woorden op die manier interpreteerden boos werden en dat begon het verzet tegen haar.

Vanaf dat moment werd het alleen maar erger voor Brie Larson toen ze begon deel te nemen aan interviews om de MCU-films waarin ze speelde te promoten. Met veel mensen online die al boos waren op Larson, was het niet al te verrassend dat de consensus onder veel MCU-fans was dat ze onbeleefd overkwam tijdens interviews met haar co-sterren. Hoewel er zeker enkele mensen online zijn die openhartig blijven over hun afkeer van Larson, is het verzet tegen haar de laatste tijd grotendeels afgenomen.

Pratt maakt mensen kwaad

Na jaren als een grotendeels geliefde figuur in Hollywood te zijn geweest, kreeg de perceptie van Chris Pratt een grote hit nadat Ellen Page hem uitriep. In een reactie op een Hollywood Reporter over Pratt op sociale media, tweette Page dat de kerk waartoe Pratt behoort, "berucht anti-LGBQ" is. Als het gaat om de Zoe-kerk waar Pratt naar toe gaat, is deze opgericht door Chad Veach, een man die ooit directeur was van een film over mensen die "worstelden met 'seksuele gebrokenheid'".

In reactie op Page's kijk op zijn kerk, plaatste Pratt een Instagram-verhaal waarin hij het verdedigde. "Er is onlangs gesuggereerd dat ik tot een kerk behoor die 'een bepaalde groep mensen haat' en 'berucht anti-LHBTQ' is.' 'Niets is minder waar. Ik ga naar een kerk die hun deuren opent voor absoluut iedereen."

Afgezien van de controverse rond de kerk van Chris Pratt, hebben veel mensen bezwaar gemaakt tegen de vermeende politieke neigingen van de acteur. In 2019 waren bijvoorbeeld veel mensen overstuur toen een foto van Pratt met een Don't Tread on Me T-shirt, een uitdrukking waarvan de oorsprong teruggaat tot de revolutionaire oorlog, online opdook. Bovendien zijn veel MCU-fans gaan geloven dat Pratt een aanhanger van Trump is en omdat mensen tegenwoordig zo van streek zijn over de politiek, leidde dat tot een hele nieuwe ronde van woede. In oktober 2020 was Chris Pratt zelfs trending op Twitter omdat zoveel mensen wilden dat hij permanent de publieke opinie zou verlaten.

Aanbevolen: