10 redenen waarom we geen genoeg kunnen krijgen van 'Bridgerton' van Netflix

Inhoudsopgave:

10 redenen waarom we geen genoeg kunnen krijgen van 'Bridgerton' van Netflix
10 redenen waarom we geen genoeg kunnen krijgen van 'Bridgerton' van Netflix
Anonim

Binnen een paar weken werd Netflix'-serie Bridgerton, gebaseerd op de romans van Julia Quinn, een enorme hit bij kijkers - zelfs degenen die niet erg geïntrigeerd waren door het idee om naar een romantisch periodestuk te kijken. Het verhaal draait om de familie Bridgerton en belicht het liefdesleven van Daphine Bridgerton (Phoebe Dynevor) en haar romance met de hertog van Hastings, Simon Basset (Regé-Jean Page).

De show, gecreëerd door Grey's Anatomy's Shonda Rhimes (die onlangs de inspiratie achter de show onthulde), is populair bij zowel fans als critici sinds de serie in december 2020 in première ging. Bridgerton wordt vooral gezien als een schuldige pleziershow met krachtige elementen die alle soorten kijkers aantrekken.

Hier zijn slechts enkele redenen waarom fans geen genoeg kunnen krijgen van de nieuwe serie.

10 Het is net als 'Gossip Girl' Alleen Steamier

Iedereen herinnert zich CW's populaire tienerdrama Gossip Girl dat van 2007 tot 2012 werd uitgezonden, toch? Gossip Girl draait om een alwetende blogger die alle sappige informatie over tieners uit de hogere klasse in Manhattan verspreidt.

Klinkt dit als een Netflix-show waar iedereen onlangs verliefd op is geworden? Precies, het uitgangspunt van Bridgerton is ongeveer hetzelfde als dat van Gossip Girl, als een anonieme schrijver, die de naam "Lady Whistledown" draagt, een sappige roddelrubriek begint te verspreiden.

9 De feministische hoek

De show richt zich voornamelijk op sterke vrouwelijke personages die actief proberen de controle over hun eigen leven en toekomst te nemen in een tijd waarin dit werd afgekeurd. Daphne, Lady Danbury en de vele andere vrouwen in de serie tonen hun kracht door bijna elke keer voor zichzelf op te komen.

8 De waanzinnig mooie kostuums

De kostuums in dit historische stuk zijn afkomstig van de geweldige geest van Emmy-Award kostuumontwerper Ellen Mirojnick. Ze duwde fans in een wereld van weelderige blues, viooltjes en met snoep bedekte roze tinten (zoals aangetoond op Phoebe Dynevor's social media-feed). En het beste van deze prachtige kostuums is dat de personages nog steeds opvallen, zelfs op de mooie en schilderachtige decors.

7 De muziek heeft een moderne twist

Bridgerton geeft een briljante en klassieke draai aan moderne muziek, waaronder een vioolversie van 'Thank You, Next' van Ariana Grande. De show bevat ook muziek van tal van andere geliefde artiesten zoals Billie Eilish, Maroon 5, Shawn Mendes en meer. De muziekafdeling van Bridgerton verdient een dikke pluim.

6 Hebben we de kapsels al genoemd?

Bridgertons kapsels kunnen worden gezien als kunstwerken die op zichzelf staan. En het was niet alleen de gestroomlijnde elegantie van de kapsels van de vrouwelijke personages; de stijlen van de mannen vielen ook op en soms zelfs overtroffen hun vrouwelijke tegenhangers.

5 De viering van alle lichaamstypes

Er was absoluut geen sprake van bodyshaming in deze serie. Ieders lichaamstype, lang, kort, dik en slank, zowel bij vrouwen als bij mannen, werd gevierd en benadrukt met het kostuumontwerp in de show. Dit kan worden gezien als een verfrissende verandering ten opzichte van andere tv-shows. Ik hoop dat ze het naar seizoen twee brengen!

4 Relatieadvies die iedereen kan gebruiken

Natuurlijk hebben de personages een aantal twijfelachtige beslissingen genomen om de verhaallijn te verplaatsen (we kijken naar jou, Duke), maar de vrouwen in de serie namen moderne beslissingen in een klassieke setting als het ging om hun relaties.

3 Julie Andrews, natuurlijk

Eigenlijk wordt elke show of film dramatisch beter als de tweede Engelse actrice Julie Andrews binnenkomt. Geloof ons niet? Kijk eens naar The Princess Diaries of The Sound of Music.

In Bridgerton gebruikt de iconische Andrews haar legendarische stem om het Lady Whistledown-gedeelte te vertellen. Hoewel, zoals fans weten, Andrews Lady Whistledown niet echt SPEELT, is ze gewoon de stem van het personage.

2 Shonda Rhimes is een genie

Show-maker Shonda Rhimes blijft haar genialiteit bewijzen met haar nieuwste serie, Bridgerton. We zijn getuige geweest van de kracht van Rhimes met series als Grey's Anatomy (die onlangs de terugkeer van een geliefd personage zag) en Scandal, en nu heeft ze haar magie verweven in een boekenreeks die waarschijnlijk niet zo populair zou zijn geweest als een andere maker van de show dat had gedaan. hebben het in handen gekregen.

1 En natuurlijk de hertog

We gaan niet liegen… de tweede acteur Regé-Jean Page kwam op het scherm, we konden onze ogen niet van hem afhouden. De 30-jarige acteur leek te stralen bij elke intense wenkbrauwverhoging of smeulende blik die hij wierp, en fans raakten officieel geobsedeerd. Met een collectief applaus voor alles wat Bridgerton tot nu toe is, is het veilig om te zeggen dat seizoen twee van de show niet snel genoeg kan komen.

Aanbevolen: