Deze iconische actrice sprak ooit Maggie uit in 'The Simpsons

Inhoudsopgave:

Deze iconische actrice sprak ooit Maggie uit in 'The Simpsons
Deze iconische actrice sprak ooit Maggie uit in 'The Simpsons
Anonim

The Simpsons staat bekend als een van de meest succesvolle tekenfilms voor volwassenen die ooit in de lucht zijn geweest, maar dat betekent niet dat de show geen mysterie heeft. Het programma bevat tal van vragen die fans totaal in verwarring brengen, vooral als het gaat om het personage Maggie Simpson. Als de baby van het gezin spreekt Maggie de hele serie nauwelijks. In plaats daarvan zuigt ze op haar fopspeen en stopt alleen om af en toe gorgelende geluiden te maken à la "goo goo ga ga."

Door de stilte van het personage vragen tv-fans zich af: wie is de stem achter Maggie's felrode fopspeen? En hoe vaak moet die persoon de geluidsstudio in om op te nemen? We hebben wat gegraven om de waarheid achter de babystem van Maggie Simpson te achterhalen:

Een filmpictogram

Sommige kijkers zullen geschokt zijn als ze ontdekken dat de actrice die de stem van de baby Simpson insprak, niet bekend staat om het interpreteren van de rol van een kind. Integendeel, de vrouw in kwestie is vooral bekend om haar zwart-wituitvoeringen in Hollywood's Gouden Eeuw-films, waaronder de klassieker Cleopatra uit 1963.

Filmlegende Elizabeth Taylor speelde Maggie Simpson in de aflevering "Lisa's First Word" uit 1992, volgens IMDb. De plot van de aflevering concentreert zich op de familie Simpson terwijl ze Maggie proberen aan te moedigen om te spreken. Ondertussen herinneren ze zich Lisa's eerste woorden en de jaloezie die Bart ooit voelde voor zijn kleine zusje.

Helemaal aan het einde van de aflevering verbreekt Maggie eindelijk haar stilte en spreekt ze precies één woord uit: "Papa." Dit is het moment waarop Elizabeth Taylor tussenbeide kwam om de tv-baby te uiten die beroemd is om haar stilte. Terwijl de actrice slechts één woord uitsprak, vertegenwoordigt de lijn de allereerste keer dat Maggie spreekt tijdens de hele serie.

Maggie Achter de schermen

Hoewel Taylor Maggie uitte in die ene, iconische aflevering, is zij echter niet de actrice die de kenmerkende 'goo goo ga ga'-geluiden van het personage laat klinken. Fans zullen misschien verbaasd zijn te horen dat de stem achter de babypraat niet echt van één persoon is.

Volgens een rapport van Screen Rant maken een aantal vaste bezoekers van de show de geluiden die worden gebruikt wanneer Maggie aan haar fopspeen werkt. De outlet beweert dat maker van de show Matt Groeing en animator Gabor Csupo samenwerkten om de hilarische geluiden te produceren die Maggie maakt wanneer ze wegzuigt. De twee maakten oorspronkelijk de geluiden tijdens de serie in de Tracy Ullman Show en hebben tijdens de show dezelfde audio blijven draaien.

Maggie's kabbelende geluiden zijn echter gemaakt door een ander acteerteam. Nancy Cartwright, die de stem van Bart Simpson vertolkt, en Yeardley Smith, die de stem uitbrengt van Lisa Simpson, hebben daadwerkelijk samengewerkt om de rest van Maggie's babypraat te produceren.

Maggie is misschien het minst vocale personage, maar ze heeft een heel team nodig om haar geluiden te maken!

Aanbevolen: