Deze legendarische rockster sprak een iconisch Nickelodeon-personage uit

Inhoudsopgave:

Deze legendarische rockster sprak een iconisch Nickelodeon-personage uit
Deze legendarische rockster sprak een iconisch Nickelodeon-personage uit
Anonim

The Red Hot Chili Peppers zijn een van de grootste bands aller tijden, en door de jaren heen hebben de leden hun erfenis in muziek gecementeerd terwijl ze miljoenen binnenhaalden. Ze zijn nu een oudere act, maar in hun bloei verkocht de groep miljoenen platen terwijl ze op de grootste podia ter wereld speelden.

Op het eerste gezicht lijkt de band niets gemeen te hebben met kindertelevisie, maar in de jaren '90 en het begin van de jaren 2000 sprak een van de leden echt een gedenkwaardig Nickelodeon-personage uit!

Laten we eens kijken welke legendarische rocker een iconisch Nickelodeon-personage heeft geuit.

Flea is de bassist van de Red Hot Chili Peppers

Sinds het uitbreken in de jaren negentig met het baanbrekende album Blood Sugar Sex Magik, zijn de Red Hot Chili Peppers een van de grootste bands ter wereld geweest. Hun uitgesproken stijl, die genres als funk, punk en rock vermengt, wordt sterk bepaald door het ongelooflijke spel van hun bassist Flea. Naarmate de tijd verstreek, is Flea een van de meest iconische bassisten in de geschiedenis geworden.

Aanvankelijk begon hij op de trompet en had hij een voorliefde voor jazzmuziek, maar uiteindelijk belandde Flea in punkrock en funk terwijl hij opgroeide in Los Angeles, en uiteindelijk mengde hij alles samen voor een onmiskenbaar uniek geluid dat een katalysator was voor het succes van de Red Hot Chili Peppers. Hij is een van de weinige rocksterren op de planeet wiens werk direct herkenbaar is dankzij hoe onderscheidend het is.

Flea is al sinds het begin van de jaren tachtig bij de band en is er voor alle ups en downs. Hoewel de band nu in de Rock & Roll Hall of Fame staat, ging het altijd zo soepel met de groep. Door dit alles wisten ze door te zetten en hun stempel op de muziekgeschiedenis te drukken.

Zo getalenteerd als Flea is in de studio en op het podium, hij heeft ook een voorliefde getoond om te gedijen in andere artistieke media.

Hij sprak Donnie uit in 'The Wild Thornberrys'

Flea Donnie
Flea Donnie

In de jaren 90 maakte The Wild Thornberrys zijn debuut op het kleine scherm, en een van de interessantere personages die in de show verscheen, was Donnie. Donnie was een wilde en gekke jongen die in een koortsachtig snel tempo sprak, en mensen vroegen zich altijd af wie verantwoordelijk was voor het tot leven brengen van het personage. Het bleek niemand minder dan Flea te zijn die in de studio Donnie insprak.

Het is moeilijk om precies uit te drukken hoe Donnie klinkt, maar na het één keer te hebben gehoord, zal een persoon het gewoon nooit vergeten. Donnie's zinderende cadans van spraakgeluiden was een groot deel van Nickelodeon in de jaren 90, en het personage was zeker nuttig om The Wild Thornberrys tot een succes te maken.

In totaal sprak Flea Donnie uit voor 89 afleveringen van de show, wat uiteindelijk een blijvende indruk achterliet op kinderen die opgroeiden en ernaar keken in de late jaren 90 en vroege jaren 2000. Flea uitte het personage ook in latere videogames en zelfs in crossover-projecten zoals Rugrats Go Wild.

Hoe geweldig het ook is dat Flea zo'n iconisch personage heeft geuit, de muzikant en acteur is door de jaren heen ook in een aantal andere opmerkelijke projecten verschenen.

Hij is in een aantal enorme films verschenen

Vlooien Baby Chauffeur
Vlooien Baby Chauffeur

Hoewel Flea altijd het best bekend zal zijn om wat hij doet in de muziekwereld, zal een snelle blik op zijn filmografie onthullen dat hij in veel meer hitfilms heeft gespeeld dan je zou denken. Ja, deze zijn altijd in kleinere, bijrollen, maar dat neemt niet weg dat hij een indrukwekkend oeuvre heeft.

Vroeger in zijn acteerdagen kreeg Flea de rol van Needles in de films Back to the Future Part II en Part III, wat een enorm succes voor de muzikant betekende. Hij verscheen ook in My Own Private Idaho met River Phoenix en Keanu Reeves. Houd in gedachten dat dit allemaal pas in de vroege jaren 90 was.

Na verloop van tijd zou hij verschijnen in andere projecten zoals The Simpsons, Son in Law, The Big Lebowski, Fear and Loathing in Las Vegas, Pixar's Inside Out, Family Guy, Baby Driver en zelfs Toy Story 4. Ja, elke acteur op de planeet zou ongelooflijk veel geluk hebben om credits als deze te hebben, en Flea was in staat om dat te doen terwijl ze jongleerde in een van de grootste rockbands aller tijden.

De volgende keer dat je een Red Hot Chili Peppers-plaat hoort, moet je er rekening mee houden dat de man die op de bas slaat een iconisch Nickelodeon-personage heeft geuit.

Aanbevolen: