Grey's Anatomy'-ster Ellen Pompeo over de seksistische reden dat Shonda Rhimes 'Vajayjay' uitvond

Inhoudsopgave:

Grey's Anatomy'-ster Ellen Pompeo over de seksistische reden dat Shonda Rhimes 'Vajayjay' uitvond
Grey's Anatomy'-ster Ellen Pompeo over de seksistische reden dat Shonda Rhimes 'Vajayjay' uitvond
Anonim

Nadat het in Seattle gevestigde medische drama fans schokte met de terugkeer van een geliefd personage, zat hoofdpersoon Ellen Pompeo om de impact van de show op een nieuwe aflevering van Jimmy Kimmel Live te bespreken! vandaag (13 november).

Ellen Pompeo over de tijd dat Shonda Rhimes een woord moest verzinnen voor 'vagina'

De in Massachusetts geboren actrice draagt de iconische blauwe scrubs van Meredith Gray sinds de serie in 2005 in première ging op ABC.

Pompeo keek terug op hoe de show een seksistisch probleem aanpakte in een van hun legendarische afleveringen. De controverse werd voor het eerst besproken in 2015, maar is nu weer opgedoken toen Pompeo haar perspectief opende.

In een aflevering van seizoen twee, uitgezonden in februari 2006, beval Dr. Miranda Bailey, geholpen door stagiair George O'Malley en ob-gyn Addison Montgomery. Na nog een duwtje vermaant Bailey O'Malley en zegt hem niet naar haar "vajayjay" te kijken.

Toch bevat het originele script voor de aflevering gewoon het anatomische woord 'vagina', waarvan showrunner Rhimes werd verteld dat ze het niet konden gebruiken. Aan de andere kant zullen fans van de show zich herinneren dat het woord "penis" om naar de mannelijke genitaliën te verwijzen overvloedig is gebruikt.

"Er was zoiets als een groot gevecht omdat met [Broadcast] Standards and Practices, "zei Pompeo over het incident.

Je kon 'penis' zeggen, maar je kon op dat moment geen 'vagina' zeggen, ' vervolgde ze.

Maar in Grey's Anatomy-afleveringen wordt het woord 'penis' tot 97 keer gebruikt

Rhimes moest rond dit seksistische hek werken en kwam met het woord 'vajayjay' dat sindsdien de mainstream-spraak is binnengekomen.

"Shonda verzon 'vajayjay' omdat normen en praktijken ons niet 'vagina' zouden laten zeggen", vertelde Pompeo aan Kimmel.

Rhimes' belangrijkste argument, volgens Pompeo, was dat Standards and Practices geen problemen hadden met het gebruik van het woord 'penis'.

We zeiden 97 keer 'penis' in die aflevering. Je kunt 97 keer 'penis' zeggen, maar je kunt geen 'vagina' zeggen', zei Pompeo.

“Ik ben blij dat we voorbij die beperkende tijd zijn gegaan,” merkte Kimmel op.

“Nu zegt de president het in een bus”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar de beruchte Access Hollywood-busband.

Grey's Anatomy gaat van start op donderdag op ABC

Aanbevolen: