Marvel-fans delen het seksistische misbruik dat ze hebben ontvangen omdat ze Captain Marvel leuk vonden

Inhoudsopgave:

Marvel-fans delen het seksistische misbruik dat ze hebben ontvangen omdat ze Captain Marvel leuk vonden
Marvel-fans delen het seksistische misbruik dat ze hebben ontvangen omdat ze Captain Marvel leuk vonden
Anonim

Terwijl Brie Larson haar rol van Carol Danvers alias Captain Marvel opnieuw zal spelen in een nieuwe MCU-film, onthullen fans van de personages het seksistische misbruik dat ze moesten doorstaan.

Een vervolg op Captain Marvel uit 2019, The Marvels wordt geregisseerd door Nia DaCosta en zal eind 2022 in de bioscoop draaien. Naast Larson zal deze nieuwe film ook WandaVision's Teyonah Parris als volwassen Monica Rambeau en Iman Vellani als Kamala Khan alias Ms. Marvel, terwijl Zawe Ashton de schurk van de film zal zijn.

Marvel-fans delen verhalen over het omgaan met seksistische trollen omdat ze gewoon van 'Captain Marvel' houden

Het lijkt erop dat de film, geschreven door Megan McDonnell, een overwegend vrouwelijke cast en een creatief team zal hebben. Het nieuws heeft de terugslag opnieuw aangewakkerd waarmee Larson en haar Captain Marvel twee jaar geleden voor het eerst werden geconfronteerd, toen sommigen in de Marvel-fandom het personage afwezen vanwege haar geslacht en ertoe leidde dat de actrice de druk voelde om het pak te dragen.

Slechts enkele dagen nadat Black Widow in première ging, past het idee van nog een vrouwelijke stand-alone MCU-film niet goed bij sommige seksistische marges in het bredere fandom. Dit bracht sommige fans ertoe om naar Twitter te gaan om verhalen te delen over het zijn van Captain Marvel-fans en het omgaan met seksistische trollen.

“Elke keer als ik Captain Marvel (of Black Widow of WandaVision trending) zie, word ik eraan herinnerd hoeveel stripfans vrouwonvriendelijke, onzekere mannenkinderen zijn die op de een of andere manier niets hebben geleerd van de diversiteit van de karakters van de kunstvorm of de uitgebreide visie van zijn makers,”tweette een fan.

Hoe is het om een Captain Marvel-fan te zijn? Hoe is het om gewoon te proberen een enkelvoudig personage leuk te vinden? Waarom, ik ben zo blij dat je het vraagt! Omdat het elke keer met absolute bullshit te maken heeft.enkel. dag sinds 2012… De absolute fing onzekerheden die ik zweer bij god…” zei een andere fan, inclusief screenshots van opmerkingen die ze van anderen in het fandom hebben ontvangen.

"mensen hebben echt het lef om Black Widow of Captain Marvel de saaiste mcu-film te noemen als deze bestaat", schreef een fan, terwijl hij een poster deelde van The Incredible Hulk met in de hoofdrol Edward Norton.

Fans maken geldige punten op de kritiek op 'Captain Marvel'

“Hot take: Captain Marvel was niet zo slecht. Het was letterlijk precies hetzelfde als elke Marvel-film ooit en het feit dat mensen er harder tegenaan gingen dan elke andere MCU-film was op zichzelf al seksistisch , schreef een fan.

“wanneer zullen mannen beseffen dat zij niet de doelgroep zijn voor Captain Marvel en Black Widow”, vroeg een ander.

The Marvels draait vanaf 11 november 2022 in de bioscoop

Aanbevolen: