Friends': de waarheid over de aflevering waar 'Iedereen erachter komt

Inhoudsopgave:

Friends': de waarheid over de aflevering waar 'Iedereen erachter komt
Friends': de waarheid over de aflevering waar 'Iedereen erachter komt
Anonim

"The One Where Everyone Finds Out" is een aflevering van Friends die twee Emmy-nominaties opleverde. Het wordt zeker niet beschouwd als een van de slechtste afleveringen van de show, en het bevat ook geen controverse waar fans misschien niet eens van op de hoogte zijn.

Als je het je niet meer kunt herinneren, komen Rachel en Phoebe erachter over Chandler en Monica. In de wens dat ze de waarheid over hun relatie te horen kregen, proberen Rachel en Phoebe om ze te laten weten door middel van een reeks manipulaties, waaronder Phoebe die Chandler verleidt… Dit zorgt ervoor dat Monica weggaat en haar ertoe brengt Chandler te dwingen het feit aan het licht te brengen dat Phoebe en Rachel weten over hen … Het is eigenlijk allemaal samengevat in één gedenkwaardige regel … "Ze weten niet dat wij weten dat ze het weten."

Misschien was het succes van de aflevering te danken aan het slimme plot en de unieke hoekshow-makers Marta Kauffman en David Crane die de rest van de personages vertelden dat Monica en Chandler samen waren… wat niet eens de bedoeling was gebeuren.

Hier is de geheime waarheid van dit alles…

Chandler en Monica met Joey Friends
Chandler en Monica met Joey Friends

Monica en Chandler waren nooit bedoeld om te zijn… dus de makers gebruikten het in hun voordeel

Hoewel Phoebe en Joey samen zouden eindigen, waren onverwachte paren niet echt iets op Friends… Tot Chandler en Monica.

In een interview met Entertainment Weekly gingen de mede-makers, creatievelingen en cast van de show in detail over de oorsprong van de relatie tussen Monica en Chandler en hoe ze de onthulling aan de rest van de cast in die uitstekende aflevering.

"Het was niet onze bedoeling dat ze zo serieus zouden zijn als ze werden", legde Marta Kauffman uit. "Een van de leuke dingen van het doen van een show met jarenlange benen, is dat het je begint te vertellen wat het zou moeten zijn. Toen we de scène in Londen aan het filmen waren waar we erachter kwamen dat Monica en Chandler samen naar bed waren, hebben we waren voor een live publiek en de reactie was zo verbluffend …. We hadden niet verwacht dat het applaus twee minuten zou duren. We zeiden eigenlijk: "Huh, dit is zo'n onverwacht duo, laten we er even mee spelen."

Uiteindelijk is de relatie tussen Monica en Chandler geëvolueerd en één voor één kwamen de rest van de personages erachter… En ze gingen er allemaal heel anders mee om.

Phoebe gebruiken om de informatie uit Chandler en Monica te halen

Phoebe, vooral, was ongelukkig dat haar niet over hun liefde werd verteld, dus flirtte ze voluit met Chandler om hem er over te vertellen… Het was een van de grappigste momenten van de aflevering… Tenminste, de cast dacht het zeker…

Phoebe en Chandler Friends Degene waar iedereen erachter komt
Phoebe en Chandler Friends Degene waar iedereen erachter komt

"Ik denk niet dat we er ooit doorheen zijn gekomen tijdens de repetitie", zei regisseur Michael Lembeck. "Lisa [Kudrow] was altijd de eerste die brak. Zij en Matthew [Perry] genoten echt van deze week door met elkaar te spelen. Omdat dit specifieke element van seksuele spanning er nog nooit eerder was geweest en ze op komische wijze ontdekten hoe ze de om daarin te slagen was, nogmaals, gewoon een hilarische gebeurtenis."

Het is deze flirt die Monica heeft getipt en ervoor zorgt dat ze wraak op haar neemt door Chandler te dwingen Phoebe uit te dagen op haar bluf.

"Dat is wat me opv alt, ik probeerde het te schrijven en te zien hoeveel wendingen we konden maken zonder in de war te raken", beweerde Marta Kauffman.

Dan komt Joey natuurlijk tussenbeide om te proberen de twee partijen te laten stoppen met proberen elkaar te manipuleren om de waarheid te vertellen… Dus hij knipt Phoebe's shirt open, zodat haar beha zichtbaar wordt. In zijn gedachten zou dit een einde maken aan de dingen door Chandler te laten instorten. "Chandler is bang voor beha's, kan ze niet aan."

"We moesten Matt's vingers bijna optuigen om het te laten werken!" Marta Kauffman zei over het moment dat Joey van Matt LeBlanc het shirt van Phoebe openscheurt.

"Terwijl Matt besprak wat hij wilde doen, werd het een technische oefening: laat de klant zien wat je wilt doen en kijk of ze de jurk kan optuigen", beweerde Michael Lembeck.

Uiteindelijk moesten ze een shirt met klittenband gebruiken om Joey ertoe te brengen Phoebe's shirt efficiënt met één handbeweging open te breken. Het zorgde voor een glorieuze komedie… Maar niet zo glorieus als Phoebe's paringsdans… die volledig werd gechoreografeerd door Lisa Kudrow zelf.

"Lisa beweegt op een bepaalde manier. Ze is een beetje ritmisch uitgedaagd, dus daar wilde ik echt van profiteren ", beweerde Michael. "En de hele week bleven ik, als haar regisseur, en haar cast haar aanmoedigen om meer te doen omdat we het zo verdomd grappig vonden. En je kunt Matthew's kleine grijns zien. Er is een moment waarop zijn hoofd teruggaat wanneer ze het begint te doen. Als je hem in de gaten houdt, kun je de twinkeling zien. Je kunt Matthew zien - terwijl Chandler nieuwsgierig is, geniet Matthew."

Eindelijk kussen Phoebe en Chandler op een vreselijk ongemakkelijk moment waardoor hij duidelijk maakt dat hij van Monica houdt.

Hoewel de makers van Friends dit feit op een slimmere en minder creatieve manier hadden kunnen onthullen, kozen ze ervoor om hun personages te gebruiken om het uit te drukken in een briljante wending van gebeurtenissen. Maar als je niet van plan bent om zoiets vanaf het begin te doen, opent dat allerlei mogelijkheden.

Aanbevolen: