De waarheid over de horror-aflevering van 'Boy Meets World

Inhoudsopgave:

De waarheid over de horror-aflevering van 'Boy Meets World
De waarheid over de horror-aflevering van 'Boy Meets World
Anonim

De jaren '90 lijken een bloeitijd te zijn voor geweldige sitcoms, waaronder Boy Meets World. Voor veel millennials was Boy Meets World een veilige plek om te leren over de wereld, liefde en hoe je met elkaar in contact kunt komen. Bovendien was het gewoon ronduit vermakelijk. Hoewel sommige sterren van Boy Meets World tegenwoordig gewoon onherkenbaar zijn, zullen we ons altijd hun frisse gezichten herinneren toen ze door de gangen van de middelbare school en later de universiteit liepen.

Maar er zijn veel dingen over de Michael Jacobs en April Kelly-show die gewoon niet kloppen. Maar dat sommige dingen niet logisch waren, betekent niet dat ze niet goed waren. Dit is helemaal waar voor de op zichzelf staande Halloween-aflevering van Boy Meets World, "And Then There Was Shawn", wat in feite een uitgebreide droomreeks was.

Hoewel veel van de personages brutaal werden beledigd in de verrassend grafische horrorspecial die schijnbaar los stond van de rest van de serie, leerde het het publiek en de personages een aantal waardevolle lessen… Net als elke andere aflevering van de show.

Hier is de waarheid over de tiener-slasher-parodie-aflevering in Boy Meets World…

Het is geboren uit liefde voor slasher-films

Volgens een fantastisch mondeling interview over de aflevering van Hollywood.com, besprak Michael Jacobsm, de mede-maker van de show, de totstandkoming van de aflevering. Hij werd vergezeld door onder meer de regisseur van de aflevering, Jeff McCracken, en castleden Ben Savage (Cory), Rider Strong (Shawn), Will Friedle (Eric) en Danielle Fishel (Topanga). Elk van hen was het erover eens dat het vijfde seizoen van de show het leukst was om te filmen, omdat iedereen vertrouwen had in hun rol terwijl de show plezier had door de 4e muur te doorbreken, zoals in "And Then There Was Shawn".

In het interview legde Jeff Menell (een van de vele getalenteerde schrijvers van Boy Meets World) uit hoe hij een enorme filmliefhebber was en een aflevering wilde maken die was geïnspireerd op films als Scream en I Know What You Did Afgelopen zomer.

Directeur Jeff McCracken legde uit dat het doen van een Halloween-aflevering die de traditionele structuur van de show doorbrak, goed zou kunnen werken in de serie, in plaats van het te doen voordat het publiek bekend was met de regels van de wereld. Dus ook hij vond het een leuk idee.

Boy Meets World Scream-aflevering
Boy Meets World Scream-aflevering

Jeff Menell zat in een schrijverskamer met veel talenten zoals Howard Busgang, Matthew Nelson, Susan Estelle Jansen, Mark Blutman en de mede-makers van de show. Maar hij was degene die campagne voerde voor het idee.

"Elk script op Boy Meets World was een groepsinspanning", legde Jeff Menell uit. "Je schrijft een script, het wordt ingediend door de kamer. Maar van al mijn scripts is dit het minst veranderd."

De cast was ook net zo enthousiast over het script. Danielle Fishel legde uit: "Het was spannend op de pagina. Ik vond het ook geweldig dat we karakter een beetje mochten breken en een beetje gek zouden zijn."

Het netwerk was echter een beetje op hun hoede voor hoe gewelddadig de aflevering zou zijn. Ze hebben zich immers aangemeld om een familieshow te maken. De manier waarop ze dit probeerden te vermijden, was door vanaf het begin naar het publiek te knipogen om hen te laten weten dat ze nog steeds veilig waren, ook al was er een "gek" op vrije voeten.

Maar uiteindelijk ging het netwerk mee met de afleveringen van Michael Jacobs, April Kelly en Jeff Menell omdat ze hun beoordelingen vertrouwden.

Het filmen van de aflevering was een knaller voor de cast, maar absoluut rigoureus

"Ik denk niet dat het moeilijk voor ons was om te schakelen. Eigenlijk was het waarschijnlijk precies wat we op dat moment nodig hadden", legt Will Friedle, die Eric speelde, uit.

De hele cast voelde zich ook op haar gemak in de armen van hun regisseur, Jeff McCracken, ook al was hij gestrest omdat hij de aflevering filmde als een drama van een uur. Het was een veeleisende shoot met tonnen cameradekking. En dat alles moest binnen hun weeklange opnameschema worden gepropt.

"De Scream-aflevering was ook een van onze moeilijkste", zei Rider Strong. "Jeff had het zichzelf heel ingewikkeld gemaakt wat betreft de camera-aandacht, en ik herinner me dat hij super gestrest was."

Toch had de cast non-stop plezier. Sterker nog, ze lachten de hele tijd sinds de "Scream-aflevering" humor in alle vormen had. Dit omvat metagrappen, slapstick en een paar South Park-referenties.

Ze hadden ook veel plezier dat ze een creatieve vergunning kregen, vooral op het gebied van de komedie.

Lawrence: Ik speel meer de hetero. Ik ken die timing heel goed - hoe je het veld moet opzetten voor de man die het uit het park gaat slaan. Will was zo comfortabel. Hij is hilarisch. Het was een soort synergie waar je geen verklaring voor hebt. Het werkte gewoon echt.

"Een van mijn favoriete regels in die aflevering," begon Michael Jacobs, "is toen Will en Matt Lawrence door Rider te horen kregen dat 'het de maagd is die leeft. dood gaan.' Eric zegt: 'Ik ben dood.' En Matt zegt: 'Ik ben dood.' En Rider zegt: 'Ik word zo ziek als je maar kunt worden zonder echt dood te gaan.' [Er was] een gigantische lach in huis."

Het einde van de show was bedoeld om dingen terug te koppelen aan de show

Het einde van "And Then There Was Shawn" bevatte een aangrijpend moment waarop Shawn erachter kwam dat hij de moordenaar was. Het was natuurlijk allemaal een droom. Maar de droom kwam tot uiting door Shawn's eigen verdriet over het uiteenvallen van Cory en Topanga vanwege zijn eigen breuk met Angela.

Aan het eind van de dag keerde de show terug naar zijn oprechte, familiewaarden. Het deed het gewoon op een creatieve en een beetje bloederige manier.

Hoewel de show wat terugslag kreeg vanwege het beangstigen van sommige van de jongere kijkers, is het uiteindelijk een programma waar de cast het meest over hoort. Niet alleen vond het netwerk het uiteindelijk geweldig, maar de legioenen cult-achtige Boy Meets Worlds-fans houden het nog steeds in hun hart.

Aanbevolen: