Dit is wat de cast van 'Boy Meets World' tot nu toe doet

Inhoudsopgave:

Dit is wat de cast van 'Boy Meets World' tot nu toe doet
Dit is wat de cast van 'Boy Meets World' tot nu toe doet
Anonim

In de jaren negentig was Boy Meets World een van de meest spraakmakende en opkomende sitcoms. De door ABC geproduceerde serie Michael Jacob volgt de dagelijkse levenslessen van de hoofdpersonen: Cory Matthews, Shawn Hunter, Eric Matthews en Topanga Lawrence, in een kleurrijke jeugdomgeving. De serie zelf liep zeven seizoenen voor de finale in 2000 en lanceerde dvd-re-releases later in de jaren 2000. De show landde een spin-off, Girl Meets World, die van 2104 tot 2017 op Disney Channel werd uitgezonden.

Het is meer dan 20 jaar geleden dat de laatste aflevering van Boy Meets World werd uitgezonden. Veel van zijn sterren hebben ofwel hun overstap gemaakt naar andere acteerlijnen of zijn helemaal van het gezicht van Hollywood verdwenen. Om het samen te vatten, dit is wat de cast van Boy Meets World heeft gedaan sinds hun tijd in de show.

10 Anthony Tyler Quinn (Jonathan Turner)

Anthony Tyler Quinn
Anthony Tyler Quinn

Anthony Tyler Quinn had een behoorlijke televisiecarrière. Na het vertrek van Boy Meets World heeft de acteur nog nooit zoiets gezien als die rol, behalve natuurlijk toen hij zijn rol als Jonathan Turner hernam in de spin-off Girl Meets World. Hij verscheen ook in Pretty Little Liars en The Mentalist. Nu speelt Quinn de hoofdrol in een christelijke film over een vader die verzoening zoekt met zijn vervreemde zoon, Man From Nowhere.

9 Danielle Fishel (Topanga Lawrence/Matthews)

Danielle Fishel
Danielle Fishel

Na haar grote doorbraak als love interest in Boy Meets World, waagde Danielle Fishel zich jarenlang in presenteren en journalistiek. Naast het feit dat hij weer Topanga werd voor Girl Meets World, diende Fishel als gastheer in The Dish for Style Network en als vaste verslaggever voor PopSugar. Ze organiseerde ook een podcast genaamd Talk Ain't Cheap, die beschikbaar is op grote podcastingplatforms zoals Apple Podcast en Spotify.

8 William Russ (Alan Matthews)

William Rus
William Rus

William Russ was in de jaren negentig al een opkomende naam in Hollywood voordat hij bij ABC kwam voor Boy Meets World. Nadat de serie was afgelopen, hernam hij zijn rol als Alan Matthews in de spin-off. Hij is nog steeds zo'n beetje in de buurt, hoewel zijn nieuwste werk voornamelijk televisiecameo's omvatte. Hij verschijnt in onder meer NCIS, Criminal Minds, Colony, Bosch en 9-1-1, om er maar een paar te noemen.

7 Lily Nicksay (Morgan Matthews)

Lily Nicksay
Lily Nicksay

In de eerste twee seizoenen van Boy Meets World was Lily Nicksay de kindactrice die Morgan Matthew speelde, het zusje van Cory. Nu is ze een 33-jarige volwassen volwassen vrouw die in 2015 al in het huwelijksbootje stapte met de Schotse songwriter Dave Gibson. Over haar acteercarrière gesproken, Nicksay heeft zichzelf bezig gehouden met theaterwerken en gastrollen.

6 Lee Norris (Stuart Minkus)

Lee Norris
Lee Norris

Lee Norris doet het ook nog steeds goed met zijn acteercarrière. Na Boy Meets World hernam Norris ook zijn rol, als Stuart Minkus, voor de spin-off, waarin hij nu de vader is van een tienerzoon. Naast het Boy Meets World-universum heeft Norris prominente rollen gehad in onder meer The Walking Dead, Gone Girl, October Road en One Tree Hill. Het nieuwste werk van de acteur, Greyhound, werd uitgebracht in 2020.

5 Rider Strong (Shawn Hunter)

Ruiter Strong
Ruiter Strong

Rider Strong speelde Cory's opstandige beste vriend, Shawn Hunter, in de sitcom. De trotse vader van één houdt zich de laatste tijd bezig met voice-acting voor geanimeerde shows en horrorfilms. Enkele van zijn essentiële werken zijn de stem van Tom Lucitor in Star vs. the Forces of Evil en op het scherm als Paul in Cabin Fever. Hij speelde onlangs in de dramafilm Cosmic Radio die in februari 2021 werd uitgebracht.

4 Will Friedle (Eric Matthews)

Will Friedle
Will Friedle

Helaas is het snelle leven van Hollywood niet voor iedereen weggelegd. Will Friedle, die Cory's oudere broer Eric speelde, vertelde eens aan Entertainment Weekly dat hij geruime tijd was gestopt met acteren vanwege zijn angststoornis.

Ik was van plan meer voor de camera te doen, maar toen kreeg ik last van angstaanvallen waardoor ik dat niet kon doen. Ik was zo dankbaar dat ik een voice-over had omdat ik nog steeds kon optreden en acteren, ' zei de acteur. Friedle heeft verschillende populaire stripfiguren geuit, waaronder Ron Stoppable van Disney Channel's Kim Possible, Lion-O van Thundercats, Bumblebee in de Transformers-cartoon en Star-Lord in de cartoon voor Guardians of the Galaxy.

3 Betsy Randle (Amy Matthews)

Betsy Randle
Betsy Randle

Nu, in de 70, lijkt Betsy Randle te genieten van een tijdje weg van de Hollywood-schijnwerpers. Ooit bekend van haar rollen als Cory's moeder, Amy, in Boy Meets World, verscheen Randle in verschillende kleinere rollen, waaronder in Dirty 30 en Adam Ruins Everything. Ze speelde ook in een paar afleveringen van Charmed en enkele van haar recente werken werden uitgebracht in 2018.

2 William Daniels (George Feeney)

William Daniels
William Daniels

Voordat hij Cory's buurman/leraar Mr. Feeney was, was William Daniels al een bekende naam. Hij won een Emmy voor zijn werk in NBC's St. Elsewhere in de jaren 80 en was van 1999 tot 2001 de president van de Screen Actors Guild. Na Boy Meets World speelde Daniels een gastrol in verschillende populaire tv-shows, waaronder Grey's Anatomy als de mentor van Cristina Yang, Dr. Craig Thomas. Hij hernam ook zijn iconische rol van Mr. Feeny voor Girl Meets World. Voorlopig geniet de 93-jarige acteur van zijn tijd met zijn gezin.

1 Ben Savage (Cory Matthews)

Ben Savage
Ben Savage

Cory Matthews zelf, Ben Savage blijft indrukwekkendere titels aan zijn cv toevoegen. Na Boy Meets World schreef Savage zich in aan de Stanford University en behaalde zijn bachelor in politieke wetenschappen. Girl Meets World volgt het leven van Cory en Topanga's dochter, Riley, terwijl ze net als Cory door school leert navigeren. Savage acteert nog steeds actief, met zijn nieuwste werk, Love, Lights, Hanukkah!, uitgebracht in 2020.

Aanbevolen: