Hoeveel werd Laurence Fishburne betaald voor 'The Matrix'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Laurence Fishburne betaald voor 'The Matrix'?
Hoeveel werd Laurence Fishburne betaald voor 'The Matrix'?
Anonim

In deze tijd is het steeds gebruikelijker geworden dat de acteurs achter de meest opvallende filmfranchises een fortuin krijgen voor hun werk. Zo zouden verschillende acteurs die schitterden in Avengers: Endgame naar verluidt tientallen miljoenen betaald hebben voor hun rollen. Chris Hemsworth zou zelfs $ 76,4 miljoen hebben gekregen voor zijn werk in de film.

Sinds The Matrix ongeveer tweeëntwintig jaar geleden werd uitgebracht op het moment van dit schrijven, zal het waarschijnlijk voor niemand als een verrassing komen dat de filmindustrie toen heel anders was. Het publiek kondigde bijvoorbeeld de speciale effecten aan die ze in The Matrix zagen als een enorme sprong voorwaarts, maar zulke beelden zijn nu gemeengoed en kunnen goedkoop worden gerealiseerd.

Laurence Fishburne-fotoshoot
Laurence Fishburne-fotoshoot

Bovenop het feit dat de speciale effecten van films de afgelopen twee decennia enorm zijn gestegen, heeft de hoeveelheid geld die acteurs verdienen voor hun rollen een vergelijkbaar traject gevolgd. Met dat alles in gedachten, is het buitengewoon interessant om te weten hoeveel geld Laurence Fishburne werd betaald om te schitteren in The Matrix uit 1999.

Het salaris van de headliner

Toen The Matrix in 1999 werd uitgebracht, was er absoluut geen twijfel dat de hoofdster van de film Keanu Reeves was. Toen werd aangekondigd dat het werk aan een mogelijke vierde Matrix-film was begonnen, was de eerste vraag die vrijwel iedereen stelde, of Reeves al dan niet aan het project zou deelnemen. Gelukkig voor alle betrokkenen en fans van de serie, vond Reeves het script dat Lana Wachowski voor The Matrix 4 schreef prachtig, dus hij tekende voor het project.

Gezien het feit dat Keanu Reeves werd gecast in de hoofdrol van The Matrix, is het logisch dat hij een aardige cent heeft gekregen om deel uit te maken van de film. Bovendien werd Reeves tegen die tijd gezien als bankabel, aangezien hij in verschillende succesvolle films had gespeeld, waaronder de films van Bill & Ted, Speed en The Devil's Advocate.

Keanu Reeves als Neo
Keanu Reeves als Neo

Volgens rapporten heeft Keanu Reeves onderhandeld over een vooruitbetaald salaris van $ 10 miljoen om te schitteren in The Matrix. Wat nog belangrijker is, Reeves was in staat om een percentage van het geld te krijgen dat The Matrix verdiende aan de kassa. Volgens datzelfde rapport resulteerden Reeves 'voorschotsalaris en het geld dat hij aan de backend verdiende erin dat hij in totaal $ 35 miljoen mee naar huis nam om te schitteren in The Matrix.

Veel minder

Aangezien veel televisie- en filmsterren tegenwoordig veel geld krijgen voor hun werk, zijn fans eraan gewend geraakt dat hun salarissen in het nieuws worden gerapporteerd. Als gevolg hiervan hebben sommige mensen de verkeerde indruk dat de hoeveelheid geld die de meeste acteurs verdienen voor hun rollen openbaar is, terwijl dat verre van de norm is.

Laurence Fishburne in The Matrix
Laurence Fishburne in The Matrix

Helaas voor fans van The Matrix die precies willen weten hoeveel geld Laurence Fishburne voor de eerste film heeft betaald, is dat cijfer niet beschikbaar. Dat betekent echter niet dat er niets bekend is over hoeveel geld Fishburne voor de rol heeft gekregen. Celebritynetworth.com meldde tenslotte dat "Laurence een nominaal bedrag verdiende voor het verschijnen van de eerste Matrix-film". Gezien het feit dat Laurence Fishburne al een legende was toen hij The Matrix maakte, is het best verrassend dat hij zo weinig betaald kreeg voor zijn beroemdste film.

Een grote verhoging

Bovenop het feit dat Keanu Reeves een van de grootste filmsterren ter wereld is, zien de meeste mensen hem ook als een van de aardigste mensen in Hollywood. Natuurlijk verdiende Reeves die reputatie door veel vriendelijke daden. Het lijdt echter geen twijfel dat een van de oorsprong van Reeves 'aardige kerel-reputatie is dat hij miljoenen opgaf zodat het geld kon worden gegeven aan de bemanning die heeft geholpen bij het maken van de Matrix 2 en 3.

Volgens sommige rapporten gaf Keanu Reeves maar liefst $ 75 miljoen af aan de speciale effecten en kostuumontwerpploegen achter de Matrix-sequels. Aangezien Reeves slechts $ 35 miljoen verdiende met de eerste film in de serie, maken dergelijke rapporten het vrij duidelijk dat hij een enorme loonsverhoging heeft gekregen voor de tweede en derde film in de serie.

De Matrix-cast
De Matrix-cast

Net als Keanu Reeves kreeg Laurence Fishburne een enorme loonsverhoging toen hij ermee instemde om te schitteren in The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Volgens celebritynetowrth.com verdiende Fishburne zelfs tientallen miljoenen voor zijn rol in de Matrix-sequels."Vervolgens verdiende hij $ 15 miljoen voor de tweede en derde aflevering PLUS 3,75% van de backend, waardoor zijn totale inkomsten voor die twee films opliepen tot ongeveer $ 40 miljoen."

Aanbevolen: