Hier is hoeveel Jim Carrey werd betaald voor 'The Mask

Hier is hoeveel Jim Carrey werd betaald voor 'The Mask
Hier is hoeveel Jim Carrey werd betaald voor 'The Mask
Anonim

Het is niet verwonderlijk dat Jim Carrey, zelfs na 40 jaar in de schijnwerpers, nog steeds een geliefd Hollywood-icoon is. Natuurlijk, hij is een beetje gek. Maar dat maakt deel uit van de komische aantrekkingskracht.

Van films als 'Ace Ventura: Pet Detective' tot 'Dumb and Dumber', de acteur heeft het publiek altijd aan het lachen gehouden. En terwijl hij een aantal geweldige optredens binnenhaalde, kreeg Jim Carrey zelfs bijna de rol van Willy Wonka.

Oh, en hij schreef onlangs een nepboek over 'zijn leven', als fans nog iets anders nodig hadden om hun hoofd over te krabben. Natuurlijk is hij ook behoorlijk betrokken geraakt bij de politiek, wat volgens de meeste fans een goede zaak is.

Jim is natuurlijk uitgegroeid tot internationale faam vanwege meer dan alleen zijn komische talenten. Maar de film 'The Mask', genesteld tussen Jims andere hits, was misschien wel zijn grootste doorbraakrol en de meest memorabele.

Het leverde hem zelfs zijn eerste Golden Globe-nominatie op. Er volgde zelfs een vervolg, hoewel het enige tijd kostte om de details uit te werken, aangezien de pas beroemde Carrey in de jaren '90 een vol programma had.

En het is waar, 'The Mask' was zo'n beetje een meesterwerk. Wat fans echter echt willen weten, is of de rol goed betaalde?

Fans gaan ervan uit dat het zo moet zijn, want Jim Carrey begon letterlijk onderaan en werkte zich op. Toegegeven, in de jaren '90 bestond hij al een paar jaar en speelde hij in een handvol films.

Het punt was dat 'The Mask' kwam na Jim's vertolking van Ace Ventura, maar voordat de film een verrassingshit werd, zegt IMDb. Dus hoewel Carrey een goedkope voorfilm was, kreeg het productiebedrijf tegen de tijd dat 'The Mask' werd uitgebracht zijn geld tienvoudig terug. Nou ja, misschien een beetje meer.

Omdat New Line Cinema Jim Carrey $ 350.000 betaalde om op te treden in 'The Mask', volgens Celebrity Net Worth. En toen alles was gezegd en gedaan, bracht de film wereldwijd $ 351 miljoen op.

Jim Carrey Cameron Diaz the Mask dansen
Jim Carrey Cameron Diaz the Mask dansen

Voor 1994 is dat echter het equivalent van ongeveer $ 600K vandaag. Geen klein bedrag voor een acteur, kunnen fans aannemen.

Ondanks het 'lage' loon voor dat optreden, zou Carreys volgende project zijn zakken goed vullen. Zijn volgende film, ook in 1994, was 'Dumb and Dumber', wat hem een knappe 7 miljoen dollar opleverde.

Celebrity Net Worth schat dat Carrey ongeveer $ 180 miljoen waard is, nadat hij meer dan $ 300 miljoen verdiende tijdens zijn acteercarrière.

Jim kreeg ook $ 7 miljoen aangeboden om een vervolg op 'The Mask' te maken. De volgende film kwam uit in 2005, getiteld 'Son of the Mask'. Maar het gerucht gaat dat er in 2021 een crossover-film komt voor fans, en het zal 'Space Jam' vermengen met 'The Mask'.

Het zal ongetwijfeld grappig zijn, vooral als Jim Carrey zich bij het project heeft aangemeld.

Aanbevolen: