Hier is hoeveel Joaquin Phoenix werd betaald voor deze films

Inhoudsopgave:

Hier is hoeveel Joaquin Phoenix werd betaald voor deze films
Hier is hoeveel Joaquin Phoenix werd betaald voor deze films
Anonim

Joaquin Phoenix heeft een lange weg afgelegd sinds zijn verontrustende begin in de Children of God-cultus. Hij is nu een Oscar-winnende acteur en een gepassioneerd veganistisch activist. Na een korte periode als kindacteur in de jaren '80, begon Phoenix te werken met veelgeprezen filmmakers zoals Gus Van Sant en Oliver Stone, en trok uiteindelijk de aandacht van reguliere bioscoopbezoekers in Ridley Scott's blockbuster Gladiator aan het begin van het millennium.

Sindsdien heeft Phoenix een eclectische en indrukwekkende filmografie gecultiveerd, bestaande uit low-budget indiefilms en mainstream tarief. Dienovereenkomstig heeft hij een enorm vermogen van $ 50 miljoen vergaard. Laten we eens kijken hoe hij zijn rijkdom vergaarde door te kijken hoeveel hij voor deze films werd betaald.

10 'Irrationele man' (2015), $6, 030-$20, 928

Voordat acteurs Woody Allen aan de kaak stelden, stonden ze in de rij om met hem samen te werken. In feite was de filmmaker vóór zijn ondergang zo in trek dat acteurs bereid waren een minimumloon te betalen om in zijn films te verschijnen.

Het is berucht dat Allen zelfs de grootste sterren het SAG-minimumloon beta alt, dat tussen $ 1.005 en $ 3.488 per week ligt. Joaquin Phoenix speelde in zijn film Irrational Man uit 2015, die ongeveer 6 weken duurde om te filmen, waardoor hij een bescheiden salaris van in totaal $6.030-$20.928 overhield.

9 'Quills' (2000), $375.000

Een kunstzinnige ravotten gebaseerd op het leven van de markies de Sade, Quills bevat Joaquin Phoenix naast A-lijst hoofden Geoffrey Rush en Kate Winslet. Na het verslaan van Jude Law en Guy Pearce voor de rol van Abbé du Coulmier, kreeg de toen 25-jarige Phoenix een bescheiden, zij het nog steeds indrukwekkende, $ 375.000, zoals gerapporteerd door Men's He alth.

8 'Buffalo Soldiers' (2001), $ 700, 000

Een van Joaquin Phoenix' eerste hoofdrollen, oorlogsfilm Buffalo Soldiers, is een zwart-komische kijk op de ervaringen van een groep Amerikaanse soldaten in Duitsland tijdens de val van de Berlijnse Muur.

Hoewel de film Phoenix de kans gaf om zijn komische timing te vertonen, was het helaas een flop aan de kassa, met een brutowinst van $ 2,3 miljoen tegen een budget van $ 15 miljoen. We zijn er echter zeker van dat Phoenix niet al te overstuur zou zijn geweest, want hij kreeg een prinselijke salarischeque van $ 700.000 voor de film.

7 'Ladder 49' (2004), $ 850.000

Rampfilm Ladder 49 schittert Phoenix naast John Travolta als een paar brandweerlieden in B altimore. Ondanks een budget van $ 60 miljoen, ontving Phoenix $ 850.000, wat waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat hij op dat moment geen megastar-status had bereikt. Het zou echter niet lang duren voordat de acteur het grote geld zou binnenhalen.

6 'Tekens' (2002), $ 1 miljoen

Mogelijk de laatste film van M. Night Shyamalan voordat hij een parodie op zichzelf werd, en voordat Mel Gibson werd ontmaskerd als een woedende antisemiet, was Signs een commercieel succes.

De film bracht meer dan $ 408 miljoen op aan de kassa, terwijl Phoenix $ 1 miljoen kreeg, wat zeker niet slecht is voor een acteur die op dat moment nog steeds moeite had om zijn weg te vinden.

5 'Her' (2013), ongeveer $ 2 miljoen

Hoewel zijn salaris voor Spike Jonze's sci-fi romance Her onbekend is, verdienen hoofdrolspelers doorgaans 9% van het volledige budget van een film. Hoewel Jonze wordt beschouwd als een indie-regisseur, wist hij voor Her een budget van $ 23 miljoen bij elkaar te krijgen. Dienovereenkomstig zou Phoenix iets meer dan $ 2 miljoen hebben verdiend voor zijn rol als eenzame introverte Theodore Twombly.

4 'Walk The Line' (2005), $ 3,5 miljoen

Walk the Line, een van Phoenix' meest geprezen films, zag de acteur inbreken in de Hollywood-mainstream, met een Oscar-knik om op te starten. Door de eerbiedwaardige muzikant Johnny Cash te spelen, compenseerde Phoenix zijn gebrek aan fysieke gelijkenis met de ster door Cash een soulvolle gravitas toe te kennen die hem een Oscar-nominatie voor Beste Acteur opleverde.

Volgens Republic World kreeg hij $ 3,5 miljoen betaald voor de film, wat een brutowinst van $ 187 miljoen opleverde.

3 'Joker' (2019), $4,5 miljoen

Nu de rol waar de naam Joaquin Phoenix synoniem voor is, is Joker de zesde meest winstgevende film van 2019, met een opbrengst van $ 1 miljard aan de kassa. Ondanks de indrukwekkende prestaties aan de kassa, kreeg Phoenix $ 4,5 miljoen betaald om het titelpersonage te spelen, zoals gerapporteerd door Cinema Blend.

Hoewel dat cijfer zeker hoger is dan wat de meesten van ons ooit in ons leven zullen verdienen, lijkt het mager in vergelijking met de kassa.

2 'The Village' (2004), $ 5 miljoen

Het v alt niet te ontkennen dat M. Night Shyamalan de afgelopen jaren een beetje een meme-waardige grap is geworden, maar hij ha alt niettemin A-listers binnen voor zijn films. Voor zijn hoofdrol naast Bryce Dallas Howard kreeg Phoenix $ 5 miljoen betaald, wat verrassend meer is dan hij verdiende voor Joker.

1 'Joker 2' (aanstaande), $ 50 miljoen

Terwijl fans reikhalzend uitkijken naar het Joker-vervolg, is er nieuws naar voren gekomen over het verbluffende salaris dat Joaquin Phoenix zal binnenhalen om zijn rol als Arthur Fleck opnieuw op te nemen. Hij gaat genieten van "de grootste betaaldag van zijn carrière" met een salaris van maar liefst $50 miljoen.

Hoewel er nog geen releasedatum voor het vervolg is gegeven, zijn er berichten over ten minste 2 aankomende Joker-sequels in de maak.

Aanbevolen: