Disney wilde hun ster deze filmrol niet laten accepteren

Disney wilde hun ster deze filmrol niet laten accepteren
Disney wilde hun ster deze filmrol niet laten accepteren
Anonim

Iedereen weet dat Disney de reputatie heeft brandschoon te zijn. De meeste van hun tv-programma's en films zijn gezinsvriendelijk, zelfs als de cast allemaal ouder is dan 21. Omdat het conglomeraat wil dat alles kauwgompop en ongerept is op al hun kanalen en streamingdiensten, hebben ze strikte limieten op wat hun sterren kunnen doen.

Ten eerste zullen fans geen actuele Disney-sterren vinden in tijdschriften voor volwassenen of in andere 'dubieuze' materialen. Ze vinden misschien niet eens eerdere Disney-sterren in compromitterende posities, afhankelijk van de voorwaarden van hun contracten. Wie weet - Disney heeft misschien veel langer acteurs in hun klauwen dan hun tienerjaren.

Het bewijs? Nou, een actrice legde uit dat ze een kans kreeg op een filmrol in een grote film. Vanwege de aard van de scène zette Disney voet aan de grond.

Die ster speelde een tam personage in een van Disney's nietjes: 'The Suite Life of Zack &Cody.' De show was niet het meest populaire Disney-aanbod, maar het verdiende wel volgers.

Brenda Song, die de ditzy London Tipton portretteerde, crediteert Disney met het lanceren van haar hele carrière. Ze heeft hen zelfs geprezen om hun "kleurenblinde casting" en "dit kleine Aziatisch-Amerikaanse meisje een kans te geven in Hollywood."

Omdat, zoals Brenda aan W Magazine uitlegde, geen andere netwerken dat op dat moment deden. In feite is Disney al lang een leider in het waarborgen van diversiteit in hun shows, hoewel hun uitvoering van de kleurkarakters soms door kijkers wordt bekritiseerd. Er is duidelijk meer vooruitgang nodig, maar Song had een punt.

Haar tijd bij Disney bood haar tal van andere kansen en vervulde haar droom om actrice te worden na een moeilijke jeugd waarin haar ouders, immigrantenvluchtelingen, niet veel geld hadden.

Dus toen haar een rol in 'The Social Network' werd aangeboden, greep Brenda de kans. Maar zoals ze aan W Magazine uitlegde, wilde Disney haar het niet laten nemen.

Waarom? Omdat de rol een "badkamerscène" betrof met het personage van Andrew Garfield, Eduardo Saverin. Het is een korte scène die W Magazine een "tamme foto" noemde, maar toch maakte Disney bezwaar.

De leidinggevenden waren niet onder de indruk en vertelden Song dat ze niet kon deelnemen, maar ze protesteerde en legde uit dat tal van andere sterren resistent waren tegen dat toezicht. De actrice legde uit dat "er destijds veel controverse was met andere jongere Disney-sterren", en ze realiseerde zich dat die sterren "bonussen kregen en meer banen kregen" vanwege die riskantere rollen.

Alles wat ze tegen de Disney-executives zei, werkte duidelijk, omdat Brenda het 'carrièreveranderende' deel pakte en zei dat het ook haar leven veranderde. Het leidde zelfs tot haar rol in 'Dollface', waarvan ze zegt dat het haar totale droombaan is. Dat is natuurlijk niet alles wat ze heeft gedaan sinds Disney.

Maar manier om het bij de muis te houden, Brenda!

Aanbevolen: