Dit is waarom Eminem er niet was om zijn Oscar voor 'Lose Yourself' te accepteren

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Eminem er niet was om zijn Oscar voor 'Lose Yourself' te accepteren
Dit is waarom Eminem er niet was om zijn Oscar voor 'Lose Yourself' te accepteren
Anonim

Gedurende zijn gevierde carrière heeft Eminem, echte naam Marshall Bruce Mathers III, eindeloze prijzen gewonnen, waarvan vele niet eens gerelateerd zijn aan zijn succes en talent als rapper. Bovendien verdiende hij veel onderscheidingen dankzij zijn invloed op rapmuziek, waaronder industrieprijzen bij de Grammy's, BET Hip Hop Awards, enzovoort. Eminem ging ook de geschiedenis in voor het schrijven en uitbrengen van het eerste rapnummer dat een Academy Award won.

Zijn grote hit 'Lose Yourself' stond op de soundtrack van de semi-autobiografische film 8 Mile van de rapper, waarin hij een aspirant-rapper uit Detroit speelde. Maar toen het tijd was om de prijs in ontvangst te nemen bij de Oscars in 2003, was Eminem opvallend afwezig. Jaren later vertelt hij waar hij die avond was. Blijf lezen om erachter te komen waarom Eminem er niet was om de Oscar voor 'Lose Yourself' in ontvangst te nemen en hoe hij het bijna twee decennia later goedmaakte.

Zijn doorbraakfilm

Een van de meest interessante feiten over Eminem is dat hij in 2002 zijn filmdebuut maakte in de semi-biografische film 8 Mile. Na het verhaal van een blanke aspirant-rapper die opgroeide in Detroit, weerspiegelt 8 Mile nauw het leven van Eminem voordat hij eindelijk zijn grote doorbraak beleefde en een geweldige carrière in rapmuziek opbouwde. Onlangs is onthuld dat Eminem terugkeert naar acteren!

Voor de film schreef Eminem het inmiddels iconische nummer 'Lose Yourself', dat verwijst naar de plot van de film, de acteurs die aan het project hebben gewerkt en de vastberadenheid die Eminem deelde met hoofdrolspeler Jimmy om uit zijn woonsituatie te komen in Detroit en maak het groot.

Het nummer was zo populair dat Eminem er zelfs een Academy Award voor won bij de Oscars, wat de eerste keer was dat een rapnummer ooit de eer kreeg. Maar helaas was Eminem er niet om de prijs in ontvangst te nemen. Dit is waarom.

De nacht van de Oscars

Eminem was in 2003 niet aanwezig bij de 75e Academy Awards, simpelweg omdat hij zeker wist dat hij niet zou winnen. Een rapnummer had toen nog nooit een Oscar gewonnen. Bovendien had de rapper destijds een erg druk schema.

“Destijds had ik nooit gedacht dat ik een kans had om te winnen, en we hadden net een paar weken voor de Oscars 'Lose Yourself' op de Grammy's met de Roots uitgevoerd, dus we dachten niet na het was een goed idee', zei hij in een interview met Variety (via Entertainment Weekly), waarin hij zijn geschiedenis met de awardshow besprak. "En ook, toen ik jonger was, had ik niet echt het gevoel dat een show als dat me zou begrijpen."

Stel je de verrassing van Eminem voor toen hij de andere genomineerden versloeg en toch de Academy Award mee naar huis nam!

Wat deed hij in plaats daarvan?

In plaats van die avond in 2003 naar de Oscars te gaan, bleef Eminem thuis bij zijn dochter, Hailie, en had een vroege nacht."Ik denk dat ik gewoon thuis was met mijn dochter - en ik heb er ook niet naar gekeken", vertelde hij (via Entertainment Weekly). "Op dat moment moest Hailie 's ochtends vroeg op school zijn, dus [ik sliep]."

Hoewel de meeste mensen super teleurgesteld zouden zijn als ze niet aanwezig waren toen ze een Oscar wonnen, vertelde Eminem ook aan Variety dat hij er geen spijt van had. Meestal was hij 'in de war' over waarom hij de prijs wilde winnen.

Zijn andere prijzen

De Academy Awards 2003 was niet de eerste keer dat Eminem een prestigieuze prijs won. Hij heeft tijdens zijn succesvolle carrière ook verschillende andere prijzen in de wacht gesleept, waaronder American Music Awards, BET Hip Hop Awards, Billboard Awards, Grammy's, Video Music Awards, People's Choice Awards en Teen Choice Awards.

Het maakt niet uit dat Eminem er niet was om zijn Oscar in ontvangst te nemen. Hij heeft genoeg andere kansen gehad om prijzen in ontvangst te nemen in het bijzijn van zijn bewonderende fans! En hij is nog steeds een van de meest gevierde rappers aller tijden.

Het goedmaken

Bijna 20 jaar nadat Eminem de 75e Academy Awards miste, maakte hij het goed. In 2020 woonde de rapgod de Oscars bij en gaf hij een verrassingsuitvoering van 'Lose Yourself', een nummer dat bijna twee decennia na de release nog steeds door zijn fans wordt gekoesterd.

"Ik dacht een beetje dat het misschien cool zou zijn, omdat ik er destijds geen kans voor kreeg", zei Eminem over zijn beslissing om op te treden bij de Oscars (via Entertainment Weekly). Beter laat dan nooit!

De timing van Eminems verrassingsoptreden werkte goed en kwam overeen met de release van zijn album 'Music to Be Murdered By'.

Het optreden werd geheim gehouden

Eminem's late Oscars-uitvoering haalde de krantenkoppen over de hele wereld en ging de geschiedenis van de prijsuitreiking in, maar het werd volledig geheim gehouden tot de showtijd.

Het optreden was zelfs zo geheim dat het niet eens verscheen in de showdocumenten die aan de bemanning werden uitgedeeld en volgens Anthony Breznican van Vanity Fair op de papieren stond als "Item weglaten".

Zoals Business Insider meldt, was Eminem ook moeilijk te herkennen toen hij op weg was naar de locatie. Toen hij eindelijk op het podium arriveerde, was zijn gezicht bedekt met een donkere pet.

Aanbevolen: