Fans willen niet accepteren dat 'Pose' stopt na seizoen 3

Fans willen niet accepteren dat 'Pose' stopt na seizoen 3
Fans willen niet accepteren dat 'Pose' stopt na seizoen 3
Anonim

Vrijdag kondigde mede-bedenker en uitvoerend producent van Pose Steve Canals aan dat de baanbrekende, met een Emmy bekroonde show na seizoen 3 zal eindigen.

De FX-serie is gemaakt door Canals, Ryan Murphy en Brad Falchuk. De show volgt queer en transgenders van kleur in de ballroomcultuur van New York City in het begin van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig, tijdens het hoogtepunt van de hiv/aids-epidemie.

"Het was een heel moeilijke beslissing voor ons, maar dit was een ongelooflijke reis en we hebben het verhaal verteld dat we wilden vertellen op de manier waarop we het wilden vertellen", vertelde Canals aan Good Morning America.

"Hoewel we weten dat je verdrietig zult zijn om de show te zien gaan, zal dit seizoen gevuld zijn met alle liefde, gelach en tranen die je gewend bent van de Evangelista-familie", voegde hij eraan toe. "Ik, samen met mijn ongelooflijke medewerkers, was nooit van plan om het televisielandschap te veranderen. Ik wilde gewoon een eerlijk verhaal vertellen over familie, veerkracht en liefde."

Murphy heeft gezegd dat Pose zijn 'passieproject' was en dat het een van de 'creatieve hoogtepunten van mijn hele carrière' was.

“Om vanaf het begin van mijn carrière eind jaren '90, toen het bijna onmogelijk was om een LGBTQ-personage op televisie te krijgen, naar Pose te gaan - wat de geschiedenis zal ingaan omdat ik de grootste LGBTQ-cast aller tijden heb - is echt een volledig cirkelmoment voor mij, zei hij.

Pose schreef tv-geschiedenis met de grootste cast van transacteurs, waaronder alle gekleurde vrouwen. Bovendien bevatte de cast acteurs die niet aan het geslacht voldoen, zoals Billy Porter, die de eerste openlijk homoseksuele man werd die een Emmy won voor de categorie hoofdrolspeler.

De balzaalscène in Pose
De balzaalscène in Pose

Het laatste seizoen begint in 1994, waar de ballroomscène aanvoelt als een "verre herinnering" voor Blanca (Mj Rodriguez). Als verpleegster heeft ze moeite om een evenwicht te vinden tussen moeder zijn en er zijn voor haar nieuwe partner.

Tegelijkertijd ervaart Pray Tell, gespeeld door Porter, "onverwachte gezondheidslasten". Wanneer de balzaalscène begint af te nemen, dwingt een "wreed nieuw parvenu-huis de leden van het Huis van Evangelista om te strijden met hun nalatenschap."

Fans van de show waren er kapot van toen ze hoorden dat Pose na seizoen 3 stopt. Velen gingen naar Twitter om hun emoties te uiten en de show te prijzen vanwege de culturele impact:

Castleden van de show gingen ook naar sociale media om op het nieuws te reageren. Rodriguez deelde een oprechte Instagram-post waarin hij de makers van Pose, mede-castleden en crew bedankte voor het deel uitmaken van een project dat haar de grootste vreugde bracht.

"We hebben geschiedenis geschreven en meer dan wat dan ook … we hebben de oppervlakte bekrast, gewoon om te veranderen! Het is ons gelukt!” zij schreef. "Niet langer zal Transwoman worden gezien als wegwerpartikel, in plaats daarvan zullen we worden gezien als de vrouw die de weg vrijmaakte voor verandering, voor groei en om gewoon mens te zijn, net als iedereen."

Pose keert op 2 mei terug voor zijn derde en laatste seizoen op FX.

Aanbevolen: