Hoe zal Ferrell de iconische cast van 'Step Brothers' samenstellen

Inhoudsopgave:

Hoe zal Ferrell de iconische cast van 'Step Brothers' samenstellen
Hoe zal Ferrell de iconische cast van 'Step Brothers' samenstellen
Anonim

Step Brothers is gemaakt door en voor Will Ferrell en John C. Reilly. De ware oorsprong van deze hilarische film kwam van de ervaring van Will en John bij het maken van Adam McKay's Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby. De hele film is ontworpen rond wat deze twee legendarische acteurs wilden doen. Ze stonden vooraan en in het midden, zoals de titel van de film suggereert. Maar dat betekent niet dat er geen aandacht is besteed aan het vinden van de juiste mensen voor de ondersteunende cast.

Will Ferrell is zich terdege bewust van het belang van een sterke ondersteunende cast in een komedie. Hij was tenslotte een van de beste delen van Wedding Crashers, ondanks dat hij maar een paar scènes had. Maar het inhuren van de juiste acteurs voor Step Brothers was een beetje lastiger. Dit is waarom…

De ondersteunende cast moest kunnen omgaan met improvisatie

Volgens een interview door The Ringer, schrijver/regisseur Adam McKay en co-sterren en co-schrijvers Will Ferrell en John. C. Rielly moest ervoor zorgen dat ze acteurs vonden die konden improviseren. Of op zijn minst moesten deze acteurs kunnen spelen met Will en John, die beruchte improvisatoren waren en zijn. In feite was een groot deel van de dialogen in de beste scènes in Step Brothers geïmproviseerd.

Step Brothers cast Will en John
Step Brothers cast Will en John

"Ik zou elke acteur willen waarschuwen: 'Voordat je deze rol op je neemt, laat ik je improviseren. Ik ga je ideeën opdoen. We gaan rotzooien.'" vertelde Adam McKay aan The Ringer.

Ondanks hun pogingen om acteurs te vinden die konden improviseren, bleven Will, John en Adam terugkomen naar Academy Award-winnaar Mary Steenburgen voor de rol van moeder/stiefmoeder. Hoewel ze niet beroemd was om haar improvisatie, was ze verschenen op Curb Your Enthusiasm, waar ze moest improviseren met Larry David en haar echte echtgenoot Ted Danson. Bovendien had ze al eerder een film met Will opgenomen.

"Will en ik hebben Elf samen gedaan, en we hadden een geweldige tijd", zei Mary Steenburgen, die Nancy Huff speelde. "Hij belde me en zei: 'Zou je je beledigd voelen als ik je zou vragen om mijn echte moeder te spelen?' Ik denk dat ik ongeveer [14] jaar ouder ben dan hij."

Stiefbroers casten Mary en Richard
Stiefbroers casten Mary en Richard

Rond dezelfde tijd vonden ze Richard Jenkins, die op weg was om een enorme ster te worden. Hoewel Richard niet duidelijk grappig was, was hij 'ernstig' grappig, wat perfect was voor de rol van Dale, de vader/stiefvader.

Adam Scott en Kathryn Hahn casten

De andere personages Will, John en Adam werden beschouwd als Will Ferrell's Brennan's eikel van een broer (Derek) en zijn zeer volledige vrouw, Alice.

"Het krijgen van de rol was een toevalstreffer", zei Adam Scott van Derek, nu beroemd om zijn werk in Parks and Rec en Big Little Lies, tegen The Ringer. "Ik had op dat moment nog niet echt comedy gedaan. Step Brothers is 100 procent mijn inval in comedy."

"Adam was degene die we niet kenden", gaf Adam toe. "Maar [producer van Step Brothers] Judd [Apatow] had met hem gewerkt. En Paul Rudd en Jon Hamm [die ook voorlas voor de rol] waren bevriend met hem. En Paul Rudd vertelde me net: 'Adam Scott is een van de grappigste jongens Ik weet.' En als Paul Rudd dat zegt, weet je dat hij goed is."

Toch wist niemand hoe grappig Adam Scott was, totdat hij op de set verscheen en begon te verbeteren met Will en John en met Alice van Kathryn Hahn.

Stiefbroers cast Adam Scott en Kathryn Hahn
Stiefbroers cast Adam Scott en Kathryn Hahn

"Kathryn Hahn had een kleine rol gespeeld in Anchorman. We wisten dat ze geweldig was," zei Adam.

"Allison Jones is zo'n kampioen casting director," zei Kathryn Hahn. "Ze had een heel, heel, heel kleine kamer. Het waren [McKay], ik en John C. Reilly. En ik had John nog nooit ontmoet. Boogie Nights! Ik was gewoon geobsedeerd. Ik herinner me dat ik een tas had meegenomen. Dat was mijn kleine harnas, denk ik. Het was als mijn Dombo-veer. Ik dacht niet dat ik zonder zou kunnen vliegen."

Tijdens de castingsessies liet Adam McKay improvisatoren met elk van de acteurs voorlezen om te zien hoe ze met de vaardigheid om konden gaan. Dit was als een klein spoor voor als ze uiteindelijk teruggebeld werden en van Will en/of John afgingen.

Hoewel veel acteurs indruk maakten tijdens de improvisatie bij de audities, was het WandaVision's Kathryn Hahn die echt iedereen wegblies. Daarom werd ze binnengehaald om samen met John te improviseren. Dit was het moment waarop ze hilarisch een paar regels overschreed, wat indruk maakte op de casting director en Adam McKay.

"Het werd heel donker en heel vies, heel snel. Er waren een paar takes waarin we heel gedetailleerd werden over hoe we het personage van Adam Scott konden vermoorden. Het was erg To Die For", gaf Kathryn toe. "Er is een gevoel dat je plotseling doorbreekt wat er wordt verwacht en je gewoon op dit pad met hen vertrekt. We gingen eeuwig door op de vreemdste raaklijnen. Ik liep daar zeker weg van: 'Ik krijg het nooit, maar dat was het leukst. Ik kan niet geloven dat ik moet improviseren met John C. Reilly.'"

Natuurlijk kreeg Kathryn uiteindelijk de rol en ging ze aan de slag met Will, Adam, John, Mary, Richard, evenals Andrea Savage, Ken Jeong en zelfs Seth Rogen.

Dat is een cast met alle sterren.

Aanbevolen: