Wat heeft Steve Buscemi gedaan sinds 'Boardwalk Empire'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Steve Buscemi gedaan sinds 'Boardwalk Empire'?
Wat heeft Steve Buscemi gedaan sinds 'Boardwalk Empire'?
Anonim

In de jaren negentig verhief Steve Buscemi zichzelf tot de rol van een vaste hoofdrolspeler in Hollywood-producties met een reeks succesvolle hoofdrollen in verschillende films.

In 1992 was hij Mr. Pink in het misdaaddrama van Quentin Tarantino, Reservoir Dogs. Drie jaar later speelde hij Buscemi, zijn gelijknamige personage in de neowesterse actiefilm Desperado van Robert Rodriguez. Hij speelde ook samen met Nicolas Cage, John Malkovich en John Cusack in Con Air (1997), evenals Bruce Willis en Ben Affleck in Armageddon (1998).

Hij zette dit traject voort in de vroege jaren 2000, toen hij te zien was in films als Ghost World en Big Fish. Toegegeven, Buscemi was sinds het begin van zijn carrière ook in verschillende tv-shows verschenen.

Eerste belangrijke rol op het kleine scherm

Het was echter niet 2004 dat hij zijn eerste belangrijke rol op het kleine scherm kreeg. Voor 13 afleveringen in 2004 en 2006 portretteerde hij het personage Tony Blundetto in de HBO-klassiekerserie The Sopranos. Hij had ook een terugkerende rol in zes afleveringen van Tina Fey's 30 Rock op NBC.

Steve Buscemi speelde Tony Blundetto in 'The Sopranos&39
Steve Buscemi speelde Tony Blundetto in 'The Sopranos&39

In 2010 kreeg Buscemi eindelijk zijn eerste hoofdrol op tv, toen hij zich aansloot bij de cast van weer een andere HBO-misdaadserie. Deze keer transformeerde hij in Nucky Thompson in Boardwalk Empire, een personage dat losjes was gebaseerd op Enoch "Nucky" Johnson, de misdaadbaas en politicus uit Atlantic City uit het begin van de 20e eeuw.

Buscemi leefde het grootste deel van vier jaar in de schoenen van Nucky Thompson, terwijl hij het personage in 56 afleveringen vertolkte. Voor deze rol werd hij twee keer genomineerd als hoofdrolspeler in een dramaserie in de Primetime Emmy Awards en drie keer voor Beste acteur in een televisieserie - Drama in de Golden Globe Awards. Hij won de Golden Globe in die categorie in 2011.

Boardwalk Empire was vijf seizoenen lang enorm succesvol te zien, voordat de seriefinale op 26 oktober 2014 werd uitgezonden en Buscemi op zoek ging naar nieuwe weiden.

Sprong meteen weer aan het werk

De in Brooklyn geboren acteur sprong meteen weer aan het werk, met de webserie genaamd Park Bench met Steve Buscemi, een talkshow die hij creëerde, regisseerde en presenteerde. De serie liep twee seizoenen in 2014 en 2015 en werd gedistribueerd door het digitale netwerk AOL.

Op Park Bench interviewde Buscemi publieke figuren zoals Chris Rock, David Blaine en John Oliver, evenals reguliere niet-beroemdheden. In 2016 won de show een Emmy voor Outstanding Short Form Variety Series.

Tussen 2014 en 2017 verscheen Buscemi ook af en toe in de IFC-schetsserie, Portlandia, waar hij verschillende rollen speelde. Hij speelde ook Pete Wittel, een bar-eigenaar die worstelde met een psychische aandoening in Horace en Pete, een andere webserie waarin hij speelde samen met controversiële komiek Louis C. K. in 2015.

Hij keerde in 2017 terug naar het grote scherm, toen hij zich bij een ensemble aansloot in de politieke satire, The Death of Stalin. De film volgt voornamelijk fictieve gebeurtenissen na de dood van Sovjetleider Joseph Stalin. Buscemi speelde Nikita Chroesjtsjov, een lid van het Centraal Comité van de Communistische Partij.

Buscemi als Nucky Thompson in 'Boardwalk Empire&39
Buscemi als Nucky Thompson in 'Boardwalk Empire&39

Kracht in het aangezicht van de dood

In januari 2019 sloeg het noodlot dicht bij huis toe voor Buscemi, toen Jo Andres, zijn vrouw van 31 jaar, bezweek aan eierstokkanker. Andres was zelf filmmaker, maar werkte ook als kunstenaar en choreograaf. Haar meest bekende werk was de korte film uit 1996, Black Kites. Het stuk was gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Bosnische beeldend kunstenaar Alma Hajric, terwijl ze zich tijdens het beleg van Sarajevo verstopte.

Buscemi sprak met GQ over de pijn die Andres moest doorstaan voor haar dood, in een interview in mei 2020. "De pijn was het moeilijkste", zei hij. "Mensen die dat meemaken, het is pijnlijk. Het is pijnlijk om te sterven aan kanker. Je kunt er gewoon niet omheen."

Hij sprak ook stralend over haar kracht in het aangezicht van de dood, omdat hij toegaf dat hij voor de ervaring om haar te verliezen, nooit echt aan dood dacht had gedacht. "Zij liep voorop", vertelde hij. "Ze was omringd door vrienden en familie. Ze heeft het echt onder ogen gezien. Ik denk echt niet dat ze bang was om dood te gaan. Ik denk dat het gewoon een hele reeks was van 'Oh, ik mag dit niet meer doen.'"

Ondanks het ongelooflijke verlies dat hij leed, ging Buscemi ijverig door met zijn werk op televisie. Ongeveer een maand na het overlijden van zijn vrouw debuteerde hij in een gloednieuwe bloemlezing comedyshow op TBS genaamd Miracle Workers. In de zeven afleveringen van het eerste seizoen speelde hij God, in een verhaal gebaseerd op een roman van Simon Rich getiteld What in God's Name.

In het tweede seizoen - ook gebaseerd op een ander verhaal van Rich (Revolution) - speelt Buscemi een boer die in de middeleeuwen leeft, Eddie Shitshoveler genaamd. Een derde seizoen van Miracle Workers is momenteel in de maak, waarbij Buscemi een personage gaat spelen genaamd Benny the Teen.

Aanbevolen: