Zack Snyder's on-set regel is gewoon ronduit vreemd

Inhoudsopgave:

Zack Snyder's on-set regel is gewoon ronduit vreemd
Zack Snyder's on-set regel is gewoon ronduit vreemd
Anonim

Elke acteur weet dat er standaard do's en don'ts zijn op de set. Maar naast die typische gedragscodes, willen sommige regisseurs dat hun cast en crew bepaalde regels volgen die ze hebben ingevoerd omdat ze een specifieke manier van werken hebben.

Zack Snyder is misschien een van deze regisseurs, maar het is een beetje ingewikkeld. Hij heeft een speciale, ingenieuze regel die hij op zijn sets implementeert die de creatieve sappen letterlijk laten stromen. Zonder dat hadden we misschien niet een aantal van zijn beste films gekregen, zoals Man of Steel, en de nieuwste (en langste) toevoegingen aan zijn cv, Justice League: Snyder Cut en Army of the Dead.

Snyder Cut en Army of the Dead waren misschien wel successen bij de meeste fans, en Snyder heeft misschien de steun en de vriendschap van zijn cast en crew, maar het filmen van die urenlange projecten lijkt een ongelooflijke prestatie als je denkt over hoe ze zich moesten houden aan de vreemde beginregel van Snyder. Of toch?

Hier is alles wat we weten over de beginregel van Snyder.

Zijn regel is een beetje ingewikkeld

Sprekend op de podcast Fourth Wall van The Playlist, terwijl hij zijn nieuwe Netflix-film, Army of the Dead promootte, onthulde Snyder dat hij een verbod op stoelen op de set had uitgevaardigd.

Als je dit hoort, denk je misschien dat dit een beetje wreed is, vooral als je ziet hoeveel vechten en rennen de cast in de film doet. Maar blijkbaar verbiedt Snyder stoelen omdat hij denkt dat het het creatieve proces bevordert en hem beter met iedereen laat communiceren.

"Er is geen sprake van gaan zitten, zoals, ik heb stoelen van de set verbannen", zei hij. "Maar het leuke is, het is echt intiem. Ik kan gewoon met de acteurs praten daar, ik zit niet achter in een monitor aan de andere kant van de kamer. Het was absoluut de meest puur betrokken film die ik heb gemaakt."

Het is onduidelijk of Snyder bedoelde dat hij stoelen verbood en voor zichzelf of voor iedereen ging zitten, maar hoe dan ook, deze verklaring leidde tot enige terugslag.

Misschien kreeg Snyder de regel van zijn regisseur, Christopher Nolan, die vorig jaar onlangs onder vuur kwam te liggen voor een soortgelijk 'verbod'. Volgens The Independent verscheen in 2020 een rapport dat Nolan stoelen verbood in zijn films Inception en Tenet.

Anne Hathaway, die met hem werkte aan Interstellar en The Dark Knight Rises, noemde ook de anti-stoelsfeer op de set, en ze leek het er eigenlijk mee eens te zijn. Het lijkt erop dat Nolan's redenering achter het verbod is om te voorkomen dat mensen lui zijn op de set, in plaats van Snyder's schijnbaar mooiere redenering om beter met iedereen samen te willen werken.

"Hij staat geen stoelen toe, en zijn redenering is dat als je stoelen hebt, mensen zullen zitten, en als ze zitten, werken ze niet", zei Hathaway.

"Ik bedoel, hij heeft ongelooflijke films in termen van reikwijdte en ambitie en technische bekwaamheid en emotie. Het komt altijd aan het einde binnen volgens schema en binnen het budget. Ik denk dat hij iets op het spoor is met dat stoelding."

Een vertegenwoordiger van Nolan ontkende later de beweringen en zei: Voor de goede orde, de enige dingen die verbannen worden van sets zijn mobiele telefoons (niet altijd succesvol) en roken (zeer succesvol).

"De stoelen waar Anne naar verwees, zijn de regisseursstoelen die rond de videomonitor zijn geclusterd, toegewezen op basis van hiërarchie, niet op basis van fysieke behoefte. Chris kiest ervoor zijn stoelen niet te gebruiken, maar heeft nooit stoelen van de set verbannen. Cast en bemanning kan zitten waar en wanneer ze nodig hebben en vaak doen." Dit zou kunnen zijn waar Snyder het over had. Maar door het woord 'verboden' te gebruiken, denken mensen automatisch dat ze voor iedereen zijn verbannen.

Hoewel de vertegenwoordiger van Nolan de beweringen ontkende, veroordeelden critici het verbod nog steeds en noemden het bekwaam. Nu Snyder ook een soort van "verbod" heeft onthuld, zijn die gevoelens weer opgedoken.

Raffinaderij 29 schreef dat zelfs als het "verbod" een manier was om de productie bij elkaar te brengen of als het gewoon een grap was, het nog steeds ondoordacht was, niet alleen omdat het bekwaam klinkt, maar ook omdat het "zo luchthartig klinkt een omgeving forceren waarin mensen zich ongemakkelijk moeten voelen, is gewoon een slechte gewoonte."

"Zelfs als Snyder alleen stoelen voor zichzelf verbood, als regisseur, moet hij erkennen dat hij het goede voorbeeld geeft - als hij niet zit, hebben anderen misschien niet het gevoel dat ze dat mogen doen."

Ze zeiden ook dat er Hollywood-regisseurs zouden kunnen zijn die stoelen daadwerkelijk verbieden, alleen maar om een betere workflow te bevorderen en scènes te krijgen die ze willen omdat iedereen in de houding staat. "Er is nog weinig aandacht besteed aan de kosten die mensen om hen heen soms betalen om die perfecte opname of pittige scène te laten ontstaan."

Nogmaals, we weten niet echt wat Snyder bedoelde met zijn verklaring, maar we weten wel dat hij andere regels heeft die hij vanaf het begin volgt. Vulture publiceerde "Zach Snyder's 10 Golden Rules of Moviemaking" van MovieMaker magazine, oorspronkelijk samengesteld in 2009. Hier zijn ze:

Over regels gesproken, DC had er een paar die Snyder zelf moest volgen toen hij Snyder Cut maakte. Hij mocht niets nieuws schieten, maar Snyder zelf onthulde dat hij niet had opgelet. Dus als zijn stoelenverbod voor iedereen geldt, betekent dat dan dat zijn cast en crew er niet naar hoeven te luisteren? Het klinkt alsof er een beetje "doe wat ik zeg, maar niet zoals ik doe" aan de hand is. Hoe dan ook, zijn cast werkt graag met hem samen.

Aanbevolen: