Aretha Franklins relaties met haar meerdere echtgenoten zijn ronduit tragisch

Inhoudsopgave:

Aretha Franklins relaties met haar meerdere echtgenoten zijn ronduit tragisch
Aretha Franklins relaties met haar meerdere echtgenoten zijn ronduit tragisch
Anonim

The Queen of Soul, Aretha Franklin, heeft meer dan 75 miljoen platen verkocht als zangeres, songwriter en pianist. De zangeres heeft zeker haar impact op de muziekindustrie gemaakt. Haar muziek heeft miljoenen, zo niet miljarden mensen bereikt en inspireerde talloze andere artiesten. Haar bijdragen leven daarbuiten door haar muziek, haar activisme en de kunst die ze inspireerde. De film Respect beschrijft haar leven.

Franklin was ook een prominente activist, die burgerrechten, vrouwenrechten en bewegingen van inheemse volkeren ondersteunde. Franklins bijdragen aan zowel de Amerikaanse soulmuziek als de Amerikaanse samenleving in het algemeen zijn onmetelijk. Haar persoonlijke leven was echter vol tragedie, met name haar relaties en huwelijken.

Aretha Franklin's relatie met Ted White

Aretha Franklins eerste echtgenoot, Ted White, was ook haar manager. Het paar trouwde snel, na minder dan een maand daten toen Franklin nog maar 18 was en White 30. Vrienden en familie, met name Franklins vader, C. L. Franklin, waren tegen de vakbond op basis van twijfels over het karakter van White.

Franklin en White scheidden uiteindelijk in 1969. Meldingen van White die fysiek mishandeld was tijdens hun huwelijk. Gevallen van zowel publiek als privaat geweld werden aangehaald door vrienden, familie en verslaggevers. Franklins broer, Cecil Franklin, verving White als haar manager na hun scheiding.

Aretha Franklin had twee zonen voor haar huwelijk met White en beviel van een derde kind met White, Ted White Jr, die in de voetsporen van zijn moeder trad en singer-songwriter werd. Hij speelde ook gitaar voor zijn moeder. Hij bracht echter meer tijd door met het gezin van zijn vader.

Franklin ontmoette en trouwde White op zo'n jonge leeftijd en zijn invloed op haar carrière was behoorlijk groot. De voortdurende fysieke mishandeling en loopbaancontrole zijn hartverscheurend. Gelukkig kon Franklin van White scheiden, maar het trauma komt zeker naar voren in haar muziek. Haar tonen en teksten verbeelden een diepe droefheid met betrekking tot haar persoonlijke relaties en wijdverbreide, collectieve ervaringen van seksisme en racisme.

Aretha Franklin's relatie met Glynn Turman

Jaren na de scheiding van White trouwde Aretha Franklin in 1978 met acteur Glenn Turman. Naast acteur werkte Turman gedurende zijn hele carrière als producer, schrijver en regisseur. Turman en Franklin waren allebei eerder getrouwd en gingen hun verbintenis aan met eerdere kinderen. Het paar zou een positieve relatie hebben onderhouden.

Uiteindelijk gingen ze echter uit elkaar en scheidden in 1984. Er wordt gezegd dat de belangrijkste huwelijksproblemen verband houden met het onderhouden van een langeafstandsrelatie, wat logisch is aangezien beide sterren een bloeiende carrière hadden waarvoor veel reizen nodig waren.

Glynn Turman en Aretha Franklin zouden niet het eerste Hollywood-powerkoppel zijn dat moeite had om hun carrières en relaties in evenwicht te brengen. Drukke werkschema's met muziektours en filmsets over de hele wereld maken het waarschijnlijk erg moeilijk om prioriteit te geven aan iemands langetermijnpartner. Bronnen zeggen dat Pete Davidson en Phoebe Dynever om soortgelijke redenen uit elkaar zijn gegaan.

Het paar slaagde er zelfs in om vrienden te blijven na hun scheiding. Turman bezocht Franklin in haar laatste uren en beiden steunden elkaar openlijk gedurende de rest van haar leven en carrière. Uiteindelijk was deze splitsing triest en zeker erg moeilijk voor het paar, maar ze gaven een voorbeeld van minnelijke exen voor toekomstige Hollywood-break-ups. Gwyneth P altrow en Brad Pitt zijn nooit getrouwd, maar ze bleven zeker vriendschappelijk en steunden elkaar.

Terwijl de scheiding van Franklin en Turman misschien tragisch was en een extreem moeilijke tijd voor het paar en hun familie. Ze lijken echter elk een belangrijk onderdeel van elkaars leven te zijn geweest. En uiteindelijk nog steeds bronnen van steun, liefde en positiviteit lang na hun breuk, wat hartverwarmend is.

Aretha Franklin's relatie met haar 'bijna echtgenoot', William Wilkerson

Na haar scheiding van Turman bleef Aretha Franklin ongehuwd. Haar langdurige vriendschap met William "Willie" Wilkerson kreeg enige publieke aandacht en speculatie over hun relatie. Veel daarvan werd verstevigd toen het paar hun verloving in 2012 aankondigde na jaren van kameraadschap.

Het paar is nooit getrouwd, maar bleef in de buurt tot de dood van Franklin, aan alvleesklierkanker. Franklin citeert haar liefde voor Willie en de lange levensduur van hun relatie met betrekking tot zijn vermogen om 'het onderscheid te maken tussen de dame en de artiest'.

Ze zijn misschien nooit formeel getrouwd, maar het duo genoot van elkaars tijd en hun relatie duurde langer dan Franklins andere huwelijken. Hoewel ze een vriendschap met Turman onderhield.

Uiteindelijk ligt de tragedie van deze relatie in het verlies dat Wilkerson, zijn levenspartner, beste vriend en zielsverwant, Franklin, meemaakte, die van hem werd weggenomen. De dood van Aretha Franklin was op zichzelf ook tragisch, maar hopelijk verzacht door de aanwezigheid van haar langdurige vriend. Franklin had helaas al in haar leven enorme hoeveelheden dood meegemaakt, omdat ze op jonge leeftijd veel familieleden had verloren.

Aretha Franklins relaties met haar meerdere echtgenoten waren grotendeels tragisch. Het misbruik van Ted White, het liefdesverdriet met Glynn Turman en de scheiding met Willie Wilkerson benadrukten allemaal de ontberingen die Aretha Franklin doorstond in haar relaties. Deze ontberingen en het verlies van zoveel familieleden zijn te horen in haar albums.

Aanbevolen: