Fans dachten dat deze iconische James Cameron-film een totale flop zou worden

Inhoudsopgave:

Fans dachten dat deze iconische James Cameron-film een totale flop zou worden
Fans dachten dat deze iconische James Cameron-film een totale flop zou worden
Anonim

Zijn erfenis wordt vandaag nog steeds gevierd. Het werd al in 1997 uitgebracht en destijds was de stemming voor de film stressvol in plaats van positief. Terugkijkend is het gemakkelijk in te zien waarom de film achter de schermen behoorlijk wat strijd had. James Cameron stond onder enorme druk, met een budget van meer dan $200 miljoen.

Aanvankelijk werd er gezegd dat de film veel geld zou gaan kosten. De zaken werden veel gecompliceerder, de stemming was gespannen, met nieuwe opnames en veel veranderingen onderweg.

Laten we de echte kicker niet vergeten, die probeerde een film van meer dan drie uur aan de massa te verkopen… Iets dat destijds ondenkbaar klonk.

Ondanks alle twijfel en negatieve pers, deed de film het op meer dan één manier. Het verdiende meer dan $ 2 miljard aan de kassa en zijn erfenis zal op geen enkel moment verdwijnen - het zal altijd onder de klassiekers blijven.

We gaan terug in de tijd en nemen een kijkje achter de schermen. Daarnaast observeren we wat de fans zeggen en waarom ze dachten dat de film op het punt stond te mislukken.

De sfeer achter de schermen was stressvol

Aan het begin van het project gaf James Cameron samen met Collider toe dat hij ervan uitging dat de film zou zijn zoals elk ander project. Dat was natuurlijk niet het geval.

De film bleek niemand minder dan 'Titanic' te zijn.

titanische filmposter
titanische filmposter

"Ik denk dat ik dacht dat het net zo zou zijn als elke andere film die ik had gemaakt. Net als Aliens of Terminator of True Lies, dacht ik dat het zijn seizoen in mijn leven zou hebben, en dan zou het vervagen weg en beland op een plank. Maar Titanic heeft de neiging om dat niet te doen. Titanic is niet alleen eindeloos fascinerend, maar het heeft de neiging om je terug te zuigen."

Het werd duidelijk dat de film als geen ander was. Cameron worstelde vooral met het in elkaar zetten van de film, hij werd gedwongen meer te snijden dan hij wilde.

"In post in de late lente van '97, toen we wanhopig probeerden de visuele effecten op tijd af te ronden voor een zomerrelease, werd het me steeds duidelijker dat we de releasedatum van juli zouden missen, en we zouden grote bezuinigingen en compromissen moeten maken om elke deadline in de zomer te halen."

Alsof dat nog niet moeilijk genoeg was, gaf hij samen met Hollywood Reporter toe dat de pers vanaf dag één overal in de film aanwezig was.

"We werden ook meedogenloos in de pers geplaagd, vooral de vakbladen van de sector - over epische kostenoverschrijdingen, vastgestelde veiligheid, leveringsdatums en zo ongeveer alles."

"We waren de grootste idioten in de geschiedenis van Hollywood en de pers had de lange messen tevoorschijn en slijpde ze toen we onze zomerrelease naderden. Het zou een crescendo van minachting hebben bereikt, net zoals we de film in de bioscoop zouden brengen."

Ster van de film Kate Winslet merkte op hoeveel rustiger Cameron was tijdens 'Avatar', in vergelijking met 'Titanic'.

“Het was heel, heel stressvol en het was moeilijk voor alle betrokkenen”, herinnert ze zich. "Als ik denk aan wat Jim moest doen - zesdaagse weken, voor een shoot van zeven en een halve maand, waarvan vierenhalve maand nacht… Ik weet dat dat moeilijk voor ons was, de jonge acteurs."

Maar ik ben ook in staat om perspectief te krijgen, en met het voordeel van achteraf, kijk ik naar wat Jim probeerde te bereiken en het niveau van druk waaronder hij stond, en eigenlijk heb ik nog meer respect voor hem dan ik ooit eerder heb gedaan.”

Niet alleen waren de sterren van de films gestrest, maar volgens Reddit werden fans ook niet verkocht voor de film.

Fanperspectief

Fans stemden in en net als de media dachten de meesten dat het zou mislukken. Over het budget was een enorme reden voor de negativiteit, hoewel sommige fans geloven dat het de sterren waren die de film hebben gered, zoals Leonardo DiCaprio.

"Toen ik de kranten toen las, waren er verhaal na verhaal over James Cameron's verschrikkelijke film over het budget en hoe deze zou gaan bombarderen. Precies hetzelfde was gebeurd met Waterworld van Kevin Costner, dat een bom bleek te zijn."

"Waarom was titanic succesvol? De film zag er duur uit (in tegenstelling tot Waterworld), decor en kostuums waren prachtig, James Cameron's regie en Leonardo Dicaprio's optreden maakte er een gigantische hit van. Het was zeer onwaarschijnlijk."

Het terugschuiven van de film van de zomer naar de winter veroorzaakte ook veel twijfel en kwetste de verwachting een beetje.

"Ik herinner me dat toen ze Titanic terugdrongen van een zomerrelease naar Kerstmis, ik ervan uitging dat het verschrikkelijk zou zijn."

"Het overgrote deel van de tijd dat een film wordt uitgesteld, is omdat ze wanhopig proberen het te repareren, en het zal nog steeds behoorlijk slecht zijn."

Ondanks alle negativiteit is er een klassieker gemaakt.

Aanbevolen: