Fans denken dat Dwayne Johnson een hypocriet zou zijn als hij Disney zou aanklagen, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Fans denken dat Dwayne Johnson een hypocriet zou zijn als hij Disney zou aanklagen, hier is waarom
Fans denken dat Dwayne Johnson een hypocriet zou zijn als hij Disney zou aanklagen, hier is waarom
Anonim

Disney's nieuwste live-actiefilm, Jungle Cruise, vertrok in juli en overtrof de prognoses aan de kassa bij release in zowel theaters als Disney+. De film opende op een respectabele $ 91,8 miljoen (hoewel het niet overeenkwam met de cijfers van het openingsweekend die waren vastgesteld door Black Widow (MCU) van het Marvel Cinematic Universe (MCU), ook een Disney-film).

En terwijl Scarlett Johansson heeft besloten Disney aan te klagen voor het geven van een dag-en-date release, geloven fans dat Jungle Cruise-ster (en producer) Dwayne Johnson niet zou zijn soortgelijke actie ondernemen, ongeacht hoe de film zich afspeelt in de kassa. Als hij dat echter doet, kan de zet als hypocriet worden beschouwd.

Disney's filmreleasestrategie is zwaar bekritiseerd

Als reactie op de pandemie had Disney besloten om enkele films tegelijk uit te brengen in de theaters en op Disney+. Tijdens de winstoproep van het bedrijf in mei legde Disney-CEO Bob Chapek uit dat de strategie bedoeld was om "te proberen de pomp opnieuw op gang te brengen", terwijl hij ook erkende dat "de markt er nog niet helemaal is". Het bedrijf ging door met een dag-en-datum release als het ging om films zoals Raya and the Last Dragon, Cruella, Black Widow en meest recentelijk Jungle Cruise.

Toen Black Widow werd uitgebracht, waren de verwachtingen erg hoog, aangezien de Marvel-films van 2019 allemaal meer dan $ 1 miljard binnenhaalden aan de kassa. En hoewel de film het beter deed dan andere films die in het pandemische tijdperk werden uitgebracht, waren theatereigenaren er sterk van overtuigd dat Black Widow meer had moeten verdienen. Helaas zag de film zijn inkomsten dalen met 41% tijdens de tweede dag van vertoning en velen geloofden dat Disney's eigen Disney+ de schuldige was. Als reactie daarop haalde de National Association of Theatre Owners (NAVO) het House of Mouse uit en beschuldigde het mediaconglomeraat van “kannibalisatie.” “

“Ondanks beweringen dat deze geïmproviseerde releasestrategie uit het pandemische tijdperk een succes was voor Disney en het simultane releasemodel, toont het aan dat een exclusieve bioscooprelease meer inkomsten betekent voor alle belanghebbenden in elke cyclus van het leven van de film”, NAVO zei in een verklaring. “Het belangrijkste antwoord is dat gelijktijdige vrijlating een artefact uit het pandemietijdperk is dat aan de geschiedenis moet worden overgelaten met de pandemie zelf.” Ondanks de kritiek komt Disney naar voren met een gelijktijdige release voor Jungle Cruise.

Jungle Cruise was het 'Dream'-project van Dwayne Johnson

Zelfs voordat hij een filmster werd, droomde de voormalige WWE-worstelaar ervan een "grote Disney-film" te maken na het zien van de eerste trailer voor Pirates of the Caribbean. Als zakenpartner van Johnson, Hiram Garcia, president van Seven Bucks Productions, zei hij tegen Polygon: "Hij zei altijd:" Man, ik hoop dat ik op een dag op een punt kan komen waarop Disney zoiets met mij zou willen doen.'" Op dat moment wist hij niet dat alles gewoon (magisch) op zijn plaats zou vallen.

De Jungle Cruise is toevallig Johnson's favoriete Disney-rit. "En gelukkig was Disney op een plek waar ze geïnteresseerd waren om iets op gang te brengen met Jungle Cruise", legt Garcia uit. “Dus het kwam allemaal samen. Het kwam allemaal op een geweldige manier samen, slechts enkele jaren later vanaf de eerste keer dat we erover spraken.” Natuurlijk nam Johnson de hoofdrol in de film. Later kreeg hij ook actrice Emily Blunt aan boord.

Dit is waarom hij een hypocriet zou zijn als hij voor de rechter daagt

Anders dan in het geval van Johansson, die een exclusieve bioscooprelease had gekregen voor haar solo Marvel-film, was Johnson vanaf het begin goed op de hoogte van Disney's plannen voor Jungle Cruise. "DJ stond altijd open om die film uit te brengen waar het voor het publiek veilig was om hem te bekijken", legde Garcia uit aan Deadline. “De houding was om de kijker te laten kiezen hoe ze het wilden bekijken.”

Omdat het een familiefilm is, was het logisch dat Disney de film meteen beschikbaar maakte voor streaming, aangezien het aantal COVID-gevallen is toegenomen en kinderen op dit moment grotendeels niet zijn gevaccineerd. Johnson, zelf een familieman, begreep dat ook. "We vroegen ons af, als we eenmaal terug zijn in de theatrale ervaring, gaat de meerderheid van de mensen nu:" Weet je wat, ik ben goed. We gaan het thuis bekijken’?” legde de acteur uit tijdens een interview met The Hollywood Reporter. Tegelijkertijd zou het nogal ‘hypocriet’ zijn van Johnson om mensen aan te moedigen de film in de bioscoop te gaan kijken aangezien hij zelf het liefst zelf thuis films streamt. Dat gezegd hebbende, legde de acteur ook uit dat hij tegenwoordig over het algemeen films streamt omdat hij nooit naar een theater kan gaan zonder herkend en lastiggevallen te worden.

Voor de goede orde, er wordt aangenomen dat Johnson niet van plan is om juridische stappen te ondernemen tegen Disney, ongeacht hoe Jungle Cruise dat doet. Bronnen hebben Deadline verteld dat Johnson en zijn bedrijf “niet van plan zijn om met Disney te strijden voor enig verwacht verlies van dollars op deze dag-en-datum release. Johnson's Disney-avontuur kostte naar verluidt $ 200 miljoen om te maken en alleen de tijd zal uitwijzen of het de moeite waard zal zijn. Wat betreft de toekomst van zijn filmdeals (die in het verleden gekoppeld waren aan de kassaprestaties), merkte Johnson eenvoudig op: "We proberen er allemaal achter te komen."

Aanbevolen: