Toen SNL Norm MacDonald ontsloeg Hij roosterde ze een jaar later

Inhoudsopgave:

Toen SNL Norm MacDonald ontsloeg Hij roosterde ze een jaar later
Toen SNL Norm MacDonald ontsloeg Hij roosterde ze een jaar later
Anonim

Norm Macdonald was bijna 4 jaar een castlid van Saturday Night Live. Zijn tijd daar kwam onverwachts tot stilstand nadat hij "een meningsverschil met het management" had gehad, zoals hij in zijn openingsmonoloog zei toen hem werd gevraagd om terug te komen en de show te hosten, anderhalf jaar nadat hij was ontslagen.

Norm stond bekend om het hosten van het Weekend Update-segment van de show waar hij grappen maakte over nieuwsverhalen. Hier is een clip van Norm Macdonald, Dennis Miller en Kevin Nealon op Lights Out met David Spade, allemaal voormalige hosts van Weekend Update.

Wat Norm aan het bureau deed, was uniek en maakte de weg vrij voor toekomstige gastheren van het bureau. Zoals Dennis Miller over Norm zegt: "dat was de eerste keer dat dit land ooit hoorde dat hier nepnieuws is… Norm vond de uitdrukking 'nepnieuws' uit."

Hoe hij werd ontslagen

In The Daily Beast legde Matt Wilstein eenvoudig uit hoe Norm werd ontslagen: "Zoals het verhaal gaat, heeft NBC-directeur en oude Simpson-vriend Don Ohlmeyer zowel Macdonald als schrijver Jim Downey ingeblikt voor hun meedogenloos brutale behandeling van de vrijgesproken voetbalster "Don, die goede vrienden was met O. J., had er gewoon genoeg van", vertelde Downey, die later zou terugkeren naar de show, aan Splitsider in een interview in 2014. "We hielden ons niet in."

Hier zijn enkele voorbeelden van de grappen uit het artikel van The Daily Beast:

“Nadat de gruwelijke foto's van de moord op Nicole Brown Simpson in de rechtbank werden getoond, heeft O. J. draaide zijn hoofd weg en huilde. Op dat moment realiseerde hij zich dat hij haar nooit meer zou kunnen vermoorden.”

“Nou, het is officieel: moord is nu legaal in de staat Californië.”

In de uitgebreide versie van het interview wordt Norm gevraagd: "Hoe zit het met al die O. J.-grappen die je maakte op "Weekend Update?" Vind je het goed hoe dat is afgelopen?" antwoordt hij: "Nou, ik weet niet meer helemaal zeker of hij schuldig is… ik weet het bijna helemaal zeker, maar ik weet het niet helemaal zeker."

Als hij wordt gevraagd: "Wat is er van gedachten veranderd?" Norm antwoordt zoals hij zou doen door te zeggen: "Het feit dat zijn zoon het misschien heeft gedaan, denk ik. [Deze theorie is op grote schaal ontkracht.] Ze hadden hetzelfde DNA. Ik weet niet veel over DNA. Je weet hoe O. J. was de grootste rusher in de geschiedenis van de NFL? Ik denk dat ik de grootste rusher was om te oordelen. Wacht, één seconde, wacht even. [De telefoon v alt een paar seconden uit.] Sorry daarvoor, ik moest even raakte een boom."

De Monoloog

Wat zo interessant is, is dat Norm Macdonald werd gevraagd om terug te komen om de show te presenteren, slechts anderhalf jaar nadat hij was ontslagen. Omdat hij een stripverhaal was, ging hij natuurlijk in op de situatie in zijn openingsmonoloog.

In zijn monoloog zegt hij: "Ze hebben me ontslagen omdat ze zeiden dat ik niet grappig was. Nu, met de meeste banen, had ik daarmee een geweldige rechtszaak in handen kunnen hebben, maar dit is een comedyshow, dus ze hebben me te pakken. Hier is het grappige, het is pas anderhalf jaar later en ze vroegen me om de show te hosten. Dus ik vroeg me af of ik ga hé, wacht even hier, hey, hey, hey, hey, hey. Hoe ben ik in anderhalf jaar veranderd van niet grappig genoeg om zelfs maar het gebouw in te mogen, naar zo grappig dat ik nu de show host? Hoe ben ik ineens zo verdomd grappig geworden? Het was voor mij onverklaarbaar, want anderhalf jaar, laten we eerlijk zijn, is niet genoeg tijd voor een kerel om te leren grappig te zijn. Toen bedacht ik me: ik ben niet grappiger geworden, de show is echt slecht geworden."

Als hij die laatste regel zegt, hoor je de mensen in het publiek hem uitjouwen. In een later interview met HuffPost zegt hij: "Je kunt het horen als je ernaar luistert, maar de schrijvers boeien daarna, nadat ze de hele show niets hebben geschreven."

Maar het gejoel houdt hem niet tegen. Hij gaat verder met zijn monoloog: "Dus ja, ik ben grappig in vergelijking met wat je later zult zien. Dus laten we het samenvatten. Het slechte nieuws is dat ik nog steeds niet grappig ben. Het goede nieuws is dat de show ontploft ! Oké, mensen, we hebben een slechte show voor jullie vanavond…"

In zijn HuffPost-interview voegt Macdonald eraan toe dat hij in eerste instantie iets anders wilde doen, maar dat hem dat werd afgeleerd. Hij zou de monoloog doen en weggaan, en dan de cast de rest van de show laten doen zonder presentator, maar helaas bleef hij de hele nacht en maakte de show af.

Gezien de manier waarop en de reden waarom hij werd ontslagen, was de manier waarop Norm terugkwam absoluut ongelooflijk. Hij leverde niet alleen een geweldige set af, maar hij nam ook een paar prikjes op de show zelf. Wat een geweldige manier om terug te komen bij je oude baas, in je oude kantoor.

Aanbevolen: