Dit is wat Jason Segel heeft gedaan sinds 'How I Met Your Mother

Inhoudsopgave:

Dit is wat Jason Segel heeft gedaan sinds 'How I Met Your Mother
Dit is wat Jason Segel heeft gedaan sinds 'How I Met Your Mother
Anonim

Ongetwijfeld een van de meest beminnelijke acteurs in de moderne geschiedenis, er is iets aan Jason Segel waardoor kijkers meteen veel van zijn personages leuk vinden. Vaak gecast als enorm enthousiaste mensen die het beste van de wereld zien, maakte die kwaliteit het een no-brainer dat Segel uiteindelijk een ster zou worden.

Op het hoogtepunt van Jason Segels carrière zou je kunnen stellen dat hij een van de grootste sterren in de comedywereld was. Immers, op hetzelfde moment dat Segel de hoofdrol speelde in een van de meest enorm succesvolle sitcoms op televisie, was hij ook bezig met de hoofdrol in een reeks geliefde films.

Na 9 seizoenen van kijkcijfersucces kwam er in 2014 een einde aan How I Met Your Mother. Sindsdien wordt er nauwelijks over hem gesproken, wat een schande is, aangezien Jason Segel en de rest van de cast van How I Met Your Mother fascinerende mensen zijn. Dat gezegd hebbende, als je denkt dat Segel in zijn huis niets heeft gedaan sinds zijn hitshow al die jaren geleden eindigde, dan komt er nog iets aan.

The Rise Of A Comedy Force

Geboren en getogen in Los Angeles, bleef de moeder van Jason Segel thuis om voor hem en zijn broer te zorgen terwijl zijn vader als advocaat werkte. Het volstaat te zeggen dat Segel opgroeide in een heel andere wereld dan de entertainmentindustrie waar hij zijn hele volwassen leven deel van uitmaakte. Segel had echter duidelijk een grote persoonlijkheid tijdens zijn jeugd, aangezien hij de bijnaam "Dr. Dunk", hoewel hij alleen een back-up was van het basketb alteam van zijn school.

Jason Segel begon zijn carrière als onderdeel van een show die de tand des tijds heeft doorstaan en kreeg zijn eerste opmerkelijke rol toen hij werd gecast als een van de hoofdpersonages van Freaks and Geeks. Een show die door velen als een van de beste aller tijden wordt beschouwd, en terecht, Freaks and Geeks werd uitvoerend geproduceerd door Judd Apatow. Helaas geannuleerd na één seizoen, lieten Freaks and Geeks Segel werken met mensen als Seth Rogen, Linda Cardellini, James Franco, Busy Philipps en Joe Flaherty.

Nadat het liefdesverdriet van de annulering van Freaks and Geeks wegebde, creëerde Judd Apatow nog een laat geliefde serie die werd geannuleerd na één seizoen genaamd Undeclared. Zich herinnerend hoe getalenteerd Jason Segel is, castte Apatow hem als een bijzonder gedenkwaardig en onderhoudend ondersteunend personage dat in 7 afleveringen van die show verscheen.

Sitcom en film Megastar

Toen How I Met Your Mother in 2005 debuteerde, zou het voor iemand bijna onmogelijk zijn geweest om te voorspellen hoe populair het zou worden. Jason Segel, gecast als Marshall Eriksen, speelde verreweg de grootste lieverd van de show en er kan gemakkelijk worden beweerd dat zijn optreden als dat personage HIMYM dringend emotionele diepte gaf. Natuurlijk kon het personage van Segel soms ook heel gek worden en liet hij kijkers vaak in de steek. How I Met Your Mother is gedurende 9 seizoenen in de ether te zien en is ook gedenkwaardig voor alle beroemde gaststerren die erin te zien waren.

Naast dat hij van 2005 tot 2014 een grote tv-ster was, slaagde Jason Segel er in die jaren ook in om verschillende hitfilms te headlinen. Segel begon zijn run als een grote filmster met Sarah Marshall vergeten en slaagde erin om kijkers om de hoofdpersoon van die film te laten geven, ook al bracht hij veel tijd door met zeuren. Nadat hij had bewezen dat hij betaalbaar was als filmster, speelde Segel vervolgens in een reeks hitfilms, waaronder Bad Teacher, Despicable Me en I Love You, Man.

Als de hoofdrol in een enorm populair tv-programma en verschillende hitfilms van 2005 tot 2014 al niet indrukwekkend genoeg was, bewees Jason Segel in die tijd dat hij een manier had met woorden. Naast de hoofdrol in Sarah Marshall vergeten, schreef Segel immers het script voor die hitfilm en een andere genaamd The Five-Year Engagement. Naast die credits produceerde, schreef en speelde de executive van Segel in 2011 The Muppets, een film die zowel bij critici als bij het publiek een hit was.

Verschillende prioriteiten

Na het grootste deel van zijn volwassen leven te hebben doorgebracht op zoek naar de volgende grote rol, is het de afgelopen jaren heel duidelijk geweest dat Jason Segel prioriteit geeft aan verschillende dingen in zijn leven. Nadat The Muppets bijvoorbeeld een groot succes voor hem was, wees Jason Segel een aanbod af om in het vervolg te schitteren, wat zeker niet het soort ding is dat de meeste acteurs zouden doen. Dat betekent echter niet dat hij het acteren volledig heeft opgegeven. Sinds hij How I Met Your Mother achter zich had gelaten, creëerde, schreef, regisseerde, produceerde en speelde Segel in de dramaserie Dispatches from Elsewhere.

Jason Segel heeft de afgelopen jaren niet te veel gewerkt als acteur en heeft het grootste deel van zijn tijd in plaats daarvan op schrijven gericht. Segel werkte samen met romanschrijver Kirsten Miller en schreef een reeks romans voor jonge volwassenen genaamd de "Nightmares!" serie, die hij jaren eerder bedacht toen hij nog maar 21 jaar oud was. Nog steeds niet klaar, gingen Segel en Miller door met het schrijven van een nieuwe reeks boeken genaamd "Otherworld", "OtherEarth" en "OtherLife", die respectievelijk in 2017, 2018 en 2019 uitkwamen.

Aanbevolen: