Enola Holmes': Millie Bobby Brown, het haar van Henry Cavill en al het andere dat we tot nu toe weten

Inhoudsopgave:

Enola Holmes': Millie Bobby Brown, het haar van Henry Cavill en al het andere dat we tot nu toe weten
Enola Holmes': Millie Bobby Brown, het haar van Henry Cavill en al het andere dat we tot nu toe weten
Anonim

Enola Holmes, de nog te verschijnen film met in de hoofdrollen Millie Bobby Brown en Henry Cavill, is een van de meest verwachte nieuwe releases van de herfst van 2020. Het is een nieuwe riff op de Sherlock Holmes-verhalen – deze draait om zijn tienerzus Enola.

Millie Bobby Brown heeft fans een geweldig verhaal beloofd over een personage waar ze zich in kunnen vinden. Met een cast die Helena Bonham-Carter en andere publieksfavorieten omvat, zijn de verwachtingen hooggespannen voor de aankomende film.

Met Hollywood's schema het hele jaar door verstoord, zijn kijkers meer dan klaar voor de herfstoogst van nieuwe films. Hier is wat we tot nu toe weten over Enola Holmes.

Enola-Holmes
Enola-Holmes

De trailer en het verhaal

Netflix heeft de eerste trailer uitgebracht en deze bevat enkele aanwijzingen over het verhaal en de personages van Enola, Sherlock en Mycroft Holmes, de oudste broer, gespeeld door de Britse acteur Sam Claflin (Pirates of the Caribbean, The Hunger Games).

Enola's moeder, gespeeld door Helena Bonham-Carter, verdwijnt op een ochtend en Enola roept haar superspeurneuzen Sherlock en Mycroft erbij. Mam heeft haar een rare verzameling geschenken achtergelaten waar Enola niet achter kan komen, zonder enig idee waar ze heen is gegaan, of waarom ze spoorloos is verdwenen. Sherlock en Mycroft besluiten dat Enola te wild is voor een echte Victoriaanse jongedame, en ze sturen haar naar de middelbare school.

Enola heeft echter andere ideeën en loopt weg om haar moeder in Londen te zoeken. De plot wordt dikker wanneer ze het mysterie ontmoet van een jonge Lord die ook van huis is weggelopen, en een plot dat, zoals het mediabericht zegt, zou dreigen "de loop van de geschiedenis terug te draaien".

Nancy Springer is de schrijver die verantwoordelijk is voor de Enola Holmes-reeks van zes romans. In haar boeken is Enola Eudoria Heddassa Holmes 14 jaar oud en ongeveer 20 jaar jonger dan Sherlock. Mycroft is de oudste met nog eens zeven jaar. De boeken beschrijven Enola als slim en vindingrijk. Ze opent haar eigen bedrijf en lost mysteries op, en terwijl ze van haar broers houdt, blijft ze op de vlucht voor hen zodat ze vrij kan blijven.

Afbeelding
Afbeelding

Henry Cavill's haar en andere details

Het is niet de eerste keer dat het haar van Henry Cavill de krantenkoppen ha alt. Zijn Superman-do werd zowel bekritiseerd vanwege het ontbreken van die iconische voorhoofdkrul als het onderwerp van vele haarstylinggidsen voor mannen.

Toen de eerste trailer voor Enola Holmes uitkwam, samen met het verhaal en de pittoreske details van de Victoriaanse setting, was het Henry Cavills dromerige haar dat ieders aandacht trok.

Het samenbrengen van fans van zowel Millie Bobby Brown als Henry Cavill (en zijn van nature gekrulde haar) is een geniale castingzet.

De film werd gefilmd op locatie in Londen, met name in de omgeving van Greenwich en het Old Royal Naval College, Chancery Lane en andere gebieden met vintage Victoriaanse architectuur. De poster voor de film kreeg echter wat geklets op sociale media vanwege een duidelijke historische anomalie. De personages zijn afgebeeld tegen een achtergrond die het Victoriaanse Londen zou moeten voorstellen, maar het bevat ook een gebouw genaamd Portcullis House, dat in 2001 werd geopend.

Grafisch ontwerper Daniel Benneworth-Gray twitterde: "Vermoedelijk draait het mysterie rond de plotselinge verschijning van Portcullis House in het 19e-eeuwse Londen."

Enola Holmes-poster
Enola Holmes-poster

De Sherlock Holmes Estate-rechtszaak

Fans zijn misschien dol op Henry's afbeelding van de iconische Victoriaanse speurneus, maar het landgoed van Sir Conan Doyle, de auteur van de originele Sherlock Holmes-verhalen, heeft zijn afkeuring duidelijk gemaakt in de vorm van een rechtszaak.

De rechtszaak, die onder meer Netflix, Random House LLC en Nancy Springer (auteur van de Enola Holmes-serie) noemt, doet claims onder een auteursrecht dat naar verluidt tot 2022 loopt voor enkele van de laatste originele Conan Doyle-verhalen. Het citeert een van de eerdere verhalen, in een passage waarin Watson Holmes beschrijft. "… Ik bemerkte hem als een geïsoleerd fenomeen, een brein zonder hart, even gebrekkig in menselijke sympathie als bij uitstek in intelligentie. Zijn afkeer van vrouwen en zijn onwil om nieuwe vriendschappen te sluiten waren beide typerend voor zijn emotieloze karakter …"

Dat, zeggen de aanklagers, is het karakter van Holmes zoals het is in de eerdere verhalen die nu in het publieke domein zijn. Pas in de laatste tien van Doyle's verhalen, die tegen het einde van zijn leven werden geschreven, verzachtte de auteur het karakter van de grote detective tot iemand die ook emotioneel en sympathiek kon zijn, en dol was op zowel vrouwen als honden.

Enola Holmes - Henry Cavill en Millie Bobby Brown
Enola Holmes - Henry Cavill en Millie Bobby Brown

Daar beweren ze dat Springer en de Enola Holmes-filmmakers hun auteursrecht hebben geschonden - dat wil zeggen, de vriendelijkere Holmes zoals afgebeeld door Henry Cavill (en Springer) komt uit die laatste 10 verhalen, en ze zijn nog steeds onder het auteursrecht.

De weg naar Netflix

De film van Warner Bros. Pictures was oorspronkelijk gepland voor een bioscooprelease. Vanwege de COVID-19-pandemie zocht de studio echter naar een alternatief en vond dat in Netflix, dat in april 2020 de distributierechten verwierf.

Enola Holmes wordt gecoproduceerd door Millie Bobby Brown en haar zus Paige (via hun bedrijf PCMA Productions), als Millie's eerste productiekrediet.

De film wordt uitgebracht op de streamingdienst op 23 september 2020.

Aanbevolen: