Heeft Hugo Weaving spijt dat hij de MCU heeft verlaten? Dit is wat we weten

Inhoudsopgave:

Heeft Hugo Weaving spijt dat hij de MCU heeft verlaten? Dit is wat we weten
Heeft Hugo Weaving spijt dat hij de MCU heeft verlaten? Dit is wat we weten
Anonim

Hugo Weaving kreeg veertig jaar geleden zijn eerste filmrol, in 1981, en sindsdien werkt hij consequent. Hoewel hij van Britse afkomst is (en hij is geboren in Nigeria), heeft hij Australië het grootste deel van zijn professionele carrière naar huis geroepen. Hij werd voor het eerst een begrip dankzij zijn optredens in Australische films als The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert en Proof, voordat hij uiteindelijk overstapte naar Hollywood-filmrollen, waardoor hij een wereldwijde ster werd.

In 2011 trad hij toe tot het Marvel Cinematic Universetoen hij verscheen in Captain America: The First Avenger, een van de eerste films in de MCU. Hoewel zijn personage terugkeerde voor nog twee films in de MCU, deed Hugo Weaving dat niet. Hier is alles wat we weten over hoe en waarom Hugo Weaving de MCU verliet, en of hij spijt heeft van zijn beslissing.

10 Hugo Weaving speelde de schurk Red Skull in 'Captain America: The First Avenger'

Hugo Weaving speelde Johann Schmidt, ook bekend als Red Skull, de belangrijkste antagonist in de eerste Captain America-film. Zijn personage was niet alleen een lid van de fictieve terroristische organisatie Hydra, maar ook een hooggeplaatste nazi. Met deze rol trad Weaving toe tot de gelederen van vele geliefde acteurs die schurken speelden in de MCU, waaronder Jeff Bridges, Tim Roth en Mickey Rourke.

9 Hij is geen onbekende voor grote filmfranchises

Het Marvel Cinematic Universe is verre van de eerste grote filmfranchise waarin Hugo Weaving is verschenen. Hij speelde Agent Smith, de primaire antagonist, in alle drie de Matrix-films, en hij verscheen ook als het ondersteunende personage Elrond in alle drie Lord of the Rings-films en twee van de drie Hobbit-films. Met andere woorden, het is duidelijk dat Weaving graag deel uitmaakt van grote franchises, en hij stopt meestal niet met een franchise na slechts één film.

8 Hij genoot van het werken aan 'Captain America

Afbeelding
Afbeelding

Volgens Hugo Weaving zelf vond hij het leuk om deel uit te maken van Captain America: The First Avenger. In een interview met Time Out zei hij: "Ik vond het geweldig om dat personage Red Skull te spelen - het was erg leuk." Hoewel Weaving ervan uitging dat Red Skull niet terug zou komen voor een nieuwe Captain America-film, wist hij dat er een goede kans was dat het personage zou terugkeren voor een van de Avengers-films. "Ik dacht dat [Red Skull] waarschijnlijk niet terug zou komen in Captain America," zei hij, "maar hij zou wel eens terug kunnen komen als een schurk in The Avengers." Weaving was duidelijk niet altijd van plan om de MCU te verlaten.

7 Hugo Weaving heeft zich oorspronkelijk aangemeld om in drie MCU-films te verschijnen

Red Skull Captain America: The First Avenger
Red Skull Captain America: The First Avenger

Toen Weaving zich aanmeldde om in Captain America te verschijnen, was zijn contract eigenlijk voor drie films en niet slechts één. Er gingen echter vele jaren voorbij tussen het moment waarop Captain America: The First Avenger in 2011 werd uitgebracht en het moment waarop Avengers: Infinity War in 2018 werd uitgebracht. Dat betekende dat tegen de tijd dat Marvel Hugo Weaving weer nodig had, zijn oude contract niet langer geldig was.

6 Hij kreeg minder geld aangeboden om te verschijnen in 'Avengers: Infinity War'

Afbeelding
Afbeelding

Omdat zijn oorspronkelijke contract was afgelopen, moest Hugo Weaving een nieuw contract ondertekenen om in Avengers: Infinity War en Avengers: End Game te verschijnen. Volgens Weaving was het nieuwe contract voor veel minder geld dan Weaving oorspronkelijk was beloofd. Marvel probeerde zijn verlaagde salaris te rechtvaardigen door te beweren dat Red Skull slechts een kleine stemrol was, maar Weaving was duidelijk niet onder de indruk van de looncheque die hem werd aangeboden.

5 Hugo Weaving vond het niet leuk om met Marvel te onderhandelen

Elrond
Elrond

Hugo Weaving's beslissing om het Marvel Cinematic Universe te verlaten was niet alleen vanwege het geld. Hij legde uit dat hij het ook gewoon niet leuk vond om met Marvel te onderhandelen. Zoals hij tegen Time Out zei: "Ik vond het eigenlijk onmogelijk om met hen te onderhandelen via mijn agent." Het lijkt erop dat Weaving's mening over Marvel Studios werd verzuurd door deze onderhandelingen, en dus wilde hij niet langer met hen samenwerken.

4 Uiteindelijk werd een andere acteur gekozen om het weven als rode schedel te vervangen

Afbeelding
Afbeelding

Red Skull verscheen nog steeds in de laatste twee Avengers-films, maar hij werd niet langer gespeeld door Hugo Weaving. De nieuwe acteur die de rol op zich nam was Ross Marquand, vooral bekend van zijn rol in The Walking Dead.

3 Hij heeft sinds 'Captain America' geen enkele moeite meer gehad met landingsrollen

Hugo Weaving als Elrond
Hugo Weaving als Elrond

Hugo Weaving is de afgelopen tien jaar gestaag blijven werken, dus het verlaten van de MCU deed zijn carrière in dat opzicht geen pijn. Sinds 2011 speelde hij in grote films zoals Cloud Atlas, The Dressmaker en Hacksaw Ridge. Hij speelde ook in de Showtime-miniserie Patrick Melrose in 2018.

2 Hij heeft een flinke nettowaarde

Afbeelding
Afbeelding

Volgens Celebrity Net Worth heeft Hugo Weaving een aanzienlijk vermogen van $ 25 miljoen. Hoewel hij waarschijnlijk een paar miljoen meer zou hebben verdiend voor zijn acteerwerk in twee Avengers-films, heeft Weaving het geld zeker niet nodig.

1 Dus heeft hij er spijt van dat hij de MCU heeft verlaten?

Rode schedel in Infinity War
Rode schedel in Infinity War

Het simpele antwoord is dat Hugo Weaving waarschijnlijk geen spijt heeft van zijn beslissing. Hoewel Weaving het leuk vond om aan Captain America te werken en hij aanvankelijk geïnteresseerd was om terug te keren voor meer MCU-films, heeft hij het prima voor zichzelf gedaan zonder Marvel. Nadat zijn contractonderhandelingen misliepen, had hij waarschijnlijk geen interesse om zijn werkrelatie met de studio voort te zetten.

Aanbevolen: