Deze acteur is de reden waarom Hugh Jackman werd gecast als Wolverine

Inhoudsopgave:

Deze acteur is de reden waarom Hugh Jackman werd gecast als Wolverine
Deze acteur is de reden waarom Hugh Jackman werd gecast als Wolverine
Anonim

In het begin waren fans niet enthousiast over Hugh Jackman die Wolverine speelde in X-Men (2000). Maar toen de film in de bioscoop verscheen, was het publiek verrast om te zien dat de Australische acteur een diep portret van het personage afleverde. Aanvankelijk twijfelde hij aan zijn aantrekkelijkheid, maar Jackman bewees dat de critici ongelijk hadden met zijn uitstekende prestaties bij het vastleggen van de beestachtige essentie van de mutant. Hij zou deze baanbrekende rol blijven spelen in meer dan acht films, eindigend in de film uit 2017, Logan.

Fans waren verdrietig om te zien dat de acteur zich terugtrok uit de rol. Maar de ster van The Greatest Showman zei dat het een cruciale carrièrekeuze was. Onlangs deden geruchten de ronde dat hij terugkeert als Wolverine in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Dus we dachten dat dit de beste tijd is om de reis van de acteur te volgen van het krijgen van deze iconische rol tot zijn gespeculeerde hereniging met de adamantiumklauwen.

De echte reden waarom Hugh Jackman Wolverine verliet

Laten we het eerst hebben over Jackmans beslissing om te stoppen met Wolverine. De winnaar van de Golden Globe Award zei dat hij gewoon voelde dat het tijd was om te vertrekken. Toen hem werd gevraagd naar de mogelijkheden om het X-Men-universum via MCU uit te breiden onder de fusie tussen Disney en Fox, zei Jackman tegen The Daily Beast: "Helemaal. Eerlijk gezegd, Marlow, als dat zeven jaar geleden was gebeurd, zou ik zeggen:" Oh ja!' maar ik wist dat het voor mij het juiste moment was om het feest te verlaten, niet alleen voor mij, maar ook voor het personage."

Hij vervolgde: "Iemand anders zal het oppakken en ermee wegrennen. Het is een te goed karakter om dat niet te doen. Het is zoiets als, je bent op weg naar huis en je vriend belt je en gaat, ' Oh, kerel, er is net een nieuwe DJ gekomen en de muziek is geweldig, kom je nog terug?' En je zegt: 'Klinkt goed, maar… nee.' Ze vinden het prima met iemand anders." Nou, wie wordt gecast als de nieuwe Wolverine, zou met veel druk te maken krijgen. Dat is zeker.

Jackmans verlegde focus naar musicals na zijn X-Men-films bewees dat hij inderdaad een carrièrebepalende keuze maakte. Zijn optreden in Les Miserables leverde hem een Golden Globe voor Beste Acteur op en een nominatie voor Beste Acteur bij de Oscars van 2013. The Greatest Showman leverde hem ook een Golden Globe-nominatie op en is tot op de dag van vandaag een van zijn meest succesvolle films, met een brutowinst van $ 435 miljoen aan de wereldwijde kassa.

Russell Crowe heeft Hugh Jackman aanbevolen voor de rol van Wolverine

Als we verder teruggaan, kon Jackman Wolverine bijna niet spelen. Zijn vrouw vond het "belachelijk", dus adviseerde ze hem geen auditie te doen. De acteur had gemakkelijk overtuigd kunnen worden aangezien hij nog nooit van X-Men had gehoord, dacht dat het personage een wolf was en niet wist dat veelvraat echte dieren zijn. "Ik dacht dat het zoiets was, Shazam - het is een verzonnen stripboekdier of zoiets", zei hij in The Howard Stern Show. Maar Russell Crowe, die oorspronkelijk was uitgekozen voor de rol, had hem aanbevolen bij X-Men's regisseur Bryan Singer.

Dougray Scott was de eerste acteur die Wolverine speelde. Maar hij kon niet verder vanwege een blessure door een motorongeluk en een hectisch opnameschema voor Mission: Impossible II. Crowe was niet geïnteresseerd in de rol, dus hij wees het aanbod af, maar zei tegen Singer dat hij Jackman moest overwegen. Op dat moment gaf de acteur toe dat hij niet het gevoel had dat hij bij het personage paste. Jackman vertelde Howard Stern dat hij zelfs auditie deed met een baseballpet om zijn gepermanent haar te bedekken van het filmen van de musicalfilm Oklahoma uit 1999!

Dat weerhield hem er natuurlijk niet van om de harten van het productieteam te veroveren. Hij onthulde ook dat het niet de eerste keer was dat hij een rol kreeg die Crowe had afgewezen. Hij zei dat de eerste keer Australië was, een avonturendrama uit 2008 met Nicole Kidman in de hoofdrol. De Kate & Leopold-ster is Crowe dankbaar en zegt dat hij hem "verschuldigd" is voor zulke grote rollen. De twee werkten samen in Les Miserables en volgens Jackman zijn ze door de jaren heen "zeer goede vrienden" geworden.

Keert Hugh Jackman terug als Wolverine in MCU?

Snel vooruit naar 2021, fans worden gek van de geruchten dat Jackman zijn rol als Wolverine in MCU opnieuw zou opnemen. Maar rapporten zeggen dat de acteur verder is gegaan. Op 52-jarige leeftijd zeiden insiders dat Jackman zich al te oud voelt voor de rol. Er is immers intensieve training voor nodig om die Wolverine-lichaamsbouw te krijgen. In de afgelopen jaren heeft de acteur ook aangegeven dat hij blij is en vrede heeft met zijn beslissing om de rol te laten vallen.

Aanbevolen: