De echte reden waarom Kelsey Grammer op 'The Simpsons' werd gecast

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Kelsey Grammer op 'The Simpsons' werd gecast
De echte reden waarom Kelsey Grammer op 'The Simpsons' werd gecast
Anonim

De cast van The Simpsons heeft een absolute moord gepleegd op de langlopende geanimeerde sitcom/satire. Dit geldt vooral voor Nancy Cartwright, die het personage van Bart Simpson vertolkt. De cast heeft echter om veel meer redenen deelgenomen aan de serie dan alleen het epische geld. De show stond, althans in de voorgaande jaren, bekend als een van de meest invloedrijke, baanbrekende en ronduit hilarische shows op televisie. Niet alleen dat, maar, zoals iedereen weet, hebben The Simpsons zoveel dingen over de toekomst voorspeld.

Voor Simpsons-sterren zoals Dan Castellaneta zijn ze veel meer dan de personages die ze spelen. Veel van de sterren hebben zelfs een opmerkelijke carrière buiten The Simpsons. Dit geldt ook voor Kelsey Grammer, die eerst beroemd was op de klassieke sitcom Cheers. Niet lang daarna werd het personage van Kesley omgezet in Frasier, dat de geschiedenis ingaat als een van de meest winstgevende en geliefde series aller tijden.

Kelsey's talenten maakten hem een perfecte aanvulling op de Simpsons in 1990. Hij heeft de moorddadige voormalige hulp aan Krusty de Clown, Sideshow Bob, uitgesproken in 22 afleveringen… Hoewel, gezien zijn aanwezigheid in de show, het zeker voelt als hij zit er meer in.

Maar hoe en waarom werd een grote sitcom-ster als Kelsey gekozen om zo'n bepaald personage in The Simpsons te spelen?

Sideshow bob Kelsey grammer
Sideshow bob Kelsey grammer

Kesley onthulde de waarheid aan Graham Norton

Engeland's The Graham Norton Show is een van de beste plaatsen om fascinerende beroemdheden te leren kennen. Dit komt omdat de presentator van de chatshow meerdere gasten tegelijk heeft en ze speelt met alcohol. Het is een geweldige manier voor hen om zich op hun gemak te voelen, zelfs met camera's en een studiopubliek voor hen. Dit is precies hoe Kelsey zich comfortabel genoeg voelde om enkele fascinerende details achter de schermen te onthullen over het casten in de beroemde Fox (nu Disney) -show. Hint, het had veel te maken met Kelsey's vermogen om te zingen, wat fans van Frasier maar al te goed weten…

"Kelsey, over zingen gesproken," begon Graham Norton, "hoe leidde de ondertekening tot Sideshow Bob in Simpsons."

"Ach, Sam Simon, die The Simpsons heeft gemaakt, was jaren geleden een van de schrijvers van Cheers", legde Kesley Grammer uit en zei dat hij vaak op de set van "Oh The Good Life" op zijn best liep. Tony Bennet-stem.

Zo'n triviaal en alledaags iets bleef duidelijk bij Sam Simon, aangezien het jaren later nog steeds in zijn gedachten was.

"Hij belde me op een middag en zei: 'Hé, Kels, zing je nog steeds?' Weet je. 'Kun je een lied van Cole Porter zingen, 'Every Time We Say Goodbye?' En ik zei: 'Natuurlijk kan ik dat. Ja. Ik hou van dat liedje.' En hij zei: "Nou, we hebben een personage dat nooit echt iets heeft gezegd over [The Simpsons]. Hij is de sideshow van Krusty The Clown. We noemen hem Sideshow Bob. En we willen dat hij eindelijk spreekt. En we dachten dat je het zou moeten doen. '"

Kelsey stemde ermee in om het te doen, maar hij wilde het script wel lezen.

"Ik las het script en het was eigenlijk heel grappig en geweldig. Maar [Sideshow Bob] was erg beschaafd."

Kelsey zei toen dat hij een stem uit zijn verleden had weggelogd die hij voor een specifiek personage had bewaard. En nadat hij dat eerste script met Sideshow Bob had gelezen, wist hij dat dit het personage was om deze geleende stem te lenen aan…

Hoe Kesley de stem vond voor Barts grootste aartsvijand

Afgezien van het feit dat Sideshow Bob graag oldies zingt, staat hij ook bekend om de zeer specifieke stem die Kelsey Grammer hem schonk. Tijdens zijn interview in The Graham Norton Show legde Kelsey uit hoe hij de stem voor het personage bedacht. Hij deed dit ook terwijl hij een paar jaar later werd geïnterviewd door Rachael Ray…

"Ik werkte vroeger met een man genaamd Ellis Rabb, een beroemde acteur, regisseur en producent van Broadway-shows hier in New York City," legde Kelsey uit aan Rachael Ray. "Ik werkte voor hem om zijn appartement te schilderen en daarna ook zijn kantoren."

Kelsey-grammatica op Rachael Ray Simpsons
Kelsey-grammatica op Rachael Ray Simpsons

Elke keer dat Ellis terugkwam in het appartement, kreunde hij over zijn lange dag met de stem die van SideShow Bob werd. Kelsey besteedde veel aandacht aan de specifieke kenmerken van deze stem, wetende dat hij hem later in zijn leven van pas zou kunnen komen.

En jongen was het ooit!

Kesley bleek zonder twijfel de absoluut beste castingkeuze voor het personage van Sideshow Bob. Hij maakt van het personage niet alleen een dreigende aartsvijand voor Bart Simpsons, maar hij voegt er ook nog die Frasier Crane-achtige klasse en wereldsheid aan toe. Dit maakt het personage echt dynamisch, boeiend en uiterst gedenkwaardig.

Aanbevolen: