Voordat Daniel Radcliffe werd gecast, was deze acteur bedoeld om Harry Potter te spelen

Voordat Daniel Radcliffe werd gecast, was deze acteur bedoeld om Harry Potter te spelen
Voordat Daniel Radcliffe werd gecast, was deze acteur bedoeld om Harry Potter te spelen
Anonim

Harry Potter en de franchise die bijna niet was zou een uitstekende titel zijn voor de volgende ' Harry Potter'-film. Een documentaire-achtige herinnering aan de reis van de boekenreeks naar de voltooide reeks films zou licht werpen op al het drama dat zich onderweg afspeelde.

Namelijk de casting van de acteurs die wereldberoemd zouden worden. Eerlijk gezegd, als fans denken dat JK Rowling tegenwoordig drama creëert met haar controversiële tweets, zouden ze een paar decennia terug moeten gaan naar pre-film geruchten en roddels.

Zoals The Guardian uitlegde, was er bijvoorbeeld het rumoer dat ontstond toen regisseur Chris Columbus probeerde de keuzes voor het casten van Harry zelf te beperken. Voordat Daniel Radcliffe op het toneel verscheen, waren er genoeg andere namen voor de gewilde rol.

Ten eerste stond Haley Joel Osment op de shortlist. Dat was natuurlijk voordat Steven Spielberg zich terugtrok uit het project; naar verluidt stopte hij nadat zijn keuze voor Harry was afgewezen. Maar dat was niet het einde van het drama. Voordat Daniel opdook (en JK naar verluidt aankondigde dat de acteurs Brits moesten zijn, geen uitzonderingen), kreeg een ander kind de rol van Harry Potter.

Zijn naam was Liam Aiken, en hij was tien jaar oud toen zijn dromen om Harry Potter te spelen werden weggerukt. Zoals The Guardian samenvatte, overwoog Chris Columbus, die niet wist wie hij moest casten, Liam omdat hij de jonge acteur in 'Stepmom' het jaar daarvoor (1998) had geregisseerd.

Maar zoals fans nu weten, kwam Chris later op het idee om Radcliffe als HP te casten. Dat was helaas nadat hij Liam de rol had gegeven. Het punt was dat Britse fans van JK's verhalen in paniek raakten toen ze dachten dat een Amerikaans kind de hoofdrol zou spelen in de filmfranchise. Natuurlijk, hij had 'Ierse afkomst', maar dat betekende niet veel voor fans.

Vreemd genoeg werd er in diezelfde tijd gezegd dat Tim Roth de keuze was voor Sneep (wat duidelijk niet is gebeurd). Natuurlijk kregen sommige beroemdheden (zoals Ian McKellen) rollen aangeboden in HP, maar wezen ze deze af. Hoe dan ook, The Guardian zei dat Columbus destijds ontkende dat hij Aiken had gecast - tenminste, toen JK belde en hem ernaar vroeg.

Uiteindelijk werd Daniel Radcliffe gecast en verdween arme Liam in de geschiedenispagina's. Of deed hij dat?

Zo te zien op zijn IMDb-pagina bereikte Liam Aiken niet hetzelfde niveau van wereldwijde bekendheid of fortuin als Daniel en de rest van de HP-crew. Maar hij heeft genoten van rollen in projecten als 'A Series of Unfortunate Events' en een lange lijst van films en tv-shows.

Hij is ook een behoorlijk populaire persoonlijkheid op Instagram, dus het is duidelijk dat het missen van Harry Potter zijn leven niet helemaal verpest.

Aanbevolen: