Fans denken dat dit de ergste dood in de 'MCU' was

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de ergste dood in de 'MCU' was
Fans denken dat dit de ergste dood in de 'MCU' was
Anonim

The Marvel Cinematic Universe staat bekend om hun dood. Toegegeven, ze staan erom bekend een assortiment personages te doden om ze in een of andere vorm terug te brengen. Hoewel dit extreem loyaal is aan de strips, die dat soort dingen altijd deden en deden, leidt het niet bepaald tot verhalen met hoge inzetten. Kortom, als er iemand wordt vermoord, wat maakt het dan uit? Ze komen gewoon terug in een andere tijdlijn of alternatieve realiteit of komen gewoon weer tot leven door middel van magie of een soort bovenmenselijke kracht.

Toch is de beslissing om een personage niet permanent te doden verre van de slechtste beslissing in de MCU. Wat er echter dichter bij komt, is hoe sommige van deze personages zijn vermoord. Hoewel sommige sterfgevallen in de film- en tv-franchise lonend waren, waren andere dat minder. Maar één, in het bijzonder, is gewoon ronduit verschrikkelijk …

Waarom de slechtste MCU-dood is… Quicksilver

Hoewel sommige acteurs in de MCU misschien klaar zijn met hun personages, zijn anderen waarschijnlijk niet zo blij dat hun personage is vermoord. Fans hebben geraden dat dit waar is voor de acteur die was opgenomen in de ergste dood in de MCU …

Zoals opgemerkt door de fantastische video-essayist Nerdstalgic, evenals een groot aantal andere Marvel-fans online, is de dood van Quicksilver Avengers: Age Of Ultron gewoon ronduit slordig. Het belangrijkste is dat het geen verdiende dood is. Het is onmogelijk dat fans ook maar iets om Aaron Taylor-Johnson's Quicksilver gaven. Hij werd voorgesteld als een schurk die zich snel naar de 'goede' kant wendde, een paar regels uitsprak en toen werd neergeschoten.

Boehoe!

Er was geen emotionele impact toen Quicksilver stierf in de Avengers-vervolgfilm. Als je het gevoel had dat de dood in de film werd gedwongen om geen andere reden dan om een van de personages te doden… zou je gelijk hebben. Volgens Indie Wire wilde de regisseur van Avengers: Age of Ultron, de nu in ongenade gevallen Joss Whedon, een dood toevoegen om de 'kosten van de oorlog' aan te duiden. Sterker nog, hij vertelde Aaron Taylor Johnson zelfs dat hij ging doden zijn karakter zodra hij werd aangenomen… Tenminste, tenzij Marvel echt bezwaar maakte tegen de dood, in welk geval hij een alternatief einde zou filmen waarin Quicksilver zijn meerdere schotwonden overleefde. En dat is precies wat Joss deed.

De meeste acteurs zouden niet al te blij zijn dat hun personage zo slordig zou worden vermoord. Het lijdt geen twijfel dat veel acteurs hierdoor een rol hebben afgewezen, hoe groot het salaris ook is. Maar Aaron vond duidelijk iets over de rol waarvan hij vond dat hij zijn aanwezigheid waard was … ondanks het emotieloze en onbeduidende einde dat zijn personage zou ondergaan tegen het einde van de film.

Waarom de dood van Iron-Man het meest bevredigend is

Het is een vrij algemene mening dat de dood van Tony Stark/Iron-Man in Avengers: Endgame de beste in de serie is. Hoewel er een overvloed aan redenen voor zijn, komt het er uiteindelijk op neer dat de dood verdiend was. Tony ging op reis die begon met de allereerste film in het Marvel Cinematic Universe. In meerdere films ontwikkelde Tony zich als een man, een vriend, een mentor en iemand met heel andere waarden dan sommige van zijn superheldencollega's… ahem… ahem… Captain America.

Maar het punt is, hij is veranderd. Hij maakte fouten. En hij leerde van hen. Elk los eindje in de reis van Tony Stark was aan het einde van Avengers: Endgame vastgebonden, zodat het logisch was om hem te vermoorden op een van de meest boeiende en blockbuster-achtige manieren in de filmgeschiedenis.

Dit is precies wat Joss Whedon niet deed toen hij Quicksilver vermoordde.

Hoewel hij Quicksilver een 'heldenmoment' gaf nadat hij het grootste deel van Age of Ultron als schurk had doorgebracht, had het echt geen impact omdat hij hem niet op een belangrijke reis had gezien. We kregen slechts een glimp te zien van een deel van zijn leven zonder enige echte diepte of detail. Hij had zijn reis als personage nog niet voltooid, omdat hij in het begin amper een personage was.

Vergelijk dat met zelfs de dood van Loki in Avengers: Infinity War, Black Widow of bijna elk ander personage in de serie. Ja, er zijn andere onverdiende doden gevallen in de MCU (meestal met schurken), maar geen enkele is zo flagrant als die van Quicksilver.

Dus, ook al is het vermogen van Robert Downey Jr. ongetwijfeld beïnvloed door zijn MCU-vertrek, we zijn er zeker van dat hij buitengewoon opgewonden is over de manier waarop zijn personage uitging. Hetzelfde kan waarschijnlijk niet gezegd worden van Aaron Taylor-Johnson. Wat nog belangrijker is, de fans zijn niet al te blij met wat er is gebeurd. Ik hoop dat de introductie van de X-Men door de MCU de geliefde speedster met meer gewicht en zorg zal behandelen dan deze MCU-tegenhanger.

Aanbevolen: