Hoe ging Kristen Stewart van Bella Swan naar prinses Diana?

Inhoudsopgave:

Hoe ging Kristen Stewart van Bella Swan naar prinses Diana?
Hoe ging Kristen Stewart van Bella Swan naar prinses Diana?
Anonim

Kristen Stewart barstte memorabel in de Hollywood-scene in 2008. De ster van de langverwachte Twilight-filmaanpassing, Stewart had ook tongen kwispelen en tijdschriftkolommen vulden zich terwijl de wereld in het algemeen besprak de "zijn-ze zijn niet -zij samen" karakter van haar relatie met haar Twilight costar (en nieuwe Batman!) Robert Pattinson.

Het enorme succes van Twilight en zijn vier vervolgen schoten Stewart naar de top van de stratosfeer van beroemdheden, waar ze sindsdien rode lopers en tijdschriftomslagen siert. Net zo thuis in Hollywood-kaskrakers als in onafhankelijke arthouse-releases, neemt Stewart haar grootste rol tot nu toe in Spencer in 2021, waarin ze de echte "People's Princess" Lady Diana Spencer vertolkt tijdens een tumultueus weekend tijdens haar huwelijk met prins Charles.

En terwijl fans en filmrecensenten gonzen van de Oscar-lof voor de 31-jarige actrice, zijn sommigen online in de war waarom het 'meisje uit Twilight' de rol op zich neemt van een van de meest geliefde iconen uit de geschiedenis. Maar met 18 filmcredits voor Twilight en maar liefst 37 rollen sindsdien, is Kristen Stewart veel meer dan alleen de vriendin van de vampier Edward Cullen. Laten we eens kijken naar enkele van Stewarts meest spectaculaire rollen en zien hoe de ster van Bella Swan naar prinses Diana ging.

10 Tieneridool

Stewart's verscheen voor het eerst in een niet-gecrediteerde rol in The Thirteenth Year uit 1999, wat ze een jaar later opvolgde met een optreden in The Flintstones in Viva Rock Vegas. Maar slechts twee jaar later kreeg ze aandacht met haar Young Artist Awards Beste Actrice-nominatie voor 2002's Panic Room, waar ze de film leidde samen met Oscarwinnaar Jodie Foster. Stewart zou in de komende zes jaar in nog een dozijn speelfilms verschijnen voordat hij de hoofdrol kreeg in Catherine Hardwick's Twilight, inclusief bekroonde beurten in Into The Wild, Cold Creek Manor en Undertow. De leider van het Sundance Film Festival 2004, Speak, ontving een overweldigend positieve reactie, waarbij The Hollywood Reporter Stewart beschreef als een "ingetogen optreden dat iedereen zal raken die [de film] ziet."

9 Post 'Twilight'

Toen de focus op Stewarts persoonlijke leven dat van haar acteerwerk in de nasleep van Twilight begon in te halen, begon Stewart meer naar indie-gerechten te neigen, met in de hoofdrol als stripper naast James Gandolfini en Melissa Leo in Welcome to the 2010 Riley's, en het uitbeelden van Joan Jett in The Runaways datzelfde jaar. Jett prees Stewart's optreden en zei: "Ik heb alles gezien wat ze heeft gedaan. Ik heb echt genoten van [Twilight]. Ik vond het echt vermakelijk, en ik ben opgewonden dat ze als mij werd gecast in The Runaways. Ze zou luisteren naar mijn accent en let op mijn lichaamstaal. Ze is een actrice van gewicht, eerlijkheid, integriteit en diepte, en ze is heel serieus. Ze beschouwt het als kunst." Datzelfde jaar ontving Stewart de Orange Rising Star Award van de British Academy Film Awards.

8 Weer onderweg

Als de laatste film in de Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2, die de zaken in 2012 afrondde, maakte Stewart van de gelegenheid gebruik om nog een fantasiefranchisefilm te leiden in Snow White and the Huntsman van dat jaar, naast Charlize Theron en Chris Hemsworth. In 2012 verscheen de indie-lieveling ook in de Palme d'Or-genomineerde On The Road, een bewerking van Jack Kerouac's roman uit 1954, en speelde hij een stemrol in K-11.

7 Grote namen en grote erkenning

Na een druk 2012 had Stewart een jaar vrij, maar 2014 bleek nog hectischer voor de actrice, met haar rol als Guantanamo-bewaker in Camp X-Ray, en ze werd geprezen om haar rol als de dochter van Julianne Moore's aan dementie geteisterde moeder in de Academy Award-winnende Still Alice. Maar het was haar beurt in Clouds of Sils Maria, samen met Juliette Binoche, die Stewart haar eerste prijs van een grote vereniging opleverde en die beste vrouwelijke bijrol won tijdens de César Awards 2015, waar ze de eerste Amerikaanse actrice werd die de Franse onderscheiding mee naar huis nam. Ze werd genomineerd voor nog eens 14 prijzen voor haar rol, ze won er vijf en werd tweede in nog eens vier.

6 Een kritische schat

2015 zag Stewart in futuristische sci-fi-roman Equals, naast Nicholas Hoult, in een rol die speciaal is geschreven met de twee acteurs in gedachten. Ze volgde dit met 2016's Personal Shopper, waar ze werd genomineerd voor 12 Beste Actrice-prijzen en won op het Oaxaca Film Festival. In 2016 werd ze ook voor de derde keer herenigd met Jesse Eisenberg in Woody Allen's Cafe Society.

5 Real Life Drama

Stewart wendde zich tot biopics, met in de hoofdrol herhalingen van echte individuen in Lizzie en JT LeRoy uit 2018, en Seberg uit 2019, waar haar vertolking van de in Amerika geboren acteur die een grote ster werd in Frankrijk, Jean Seberg, werd verkozen door Time Magazine als de 10e beste prestatie van het jaar. Stewart ontving drie extra prijzen voor de rol van verschillende filmfestivals.

4 Terug naar de bioscoop

Stewart keerde voor het eerst in zeven jaar terug naar blockbusters, samen met Naomi Scott en Ella Balinska als de titulaire Angels in de Charlie's Angels-franchise-reboot van Elizabeth Banks in 2019. Hoewel de film niet met lovende kritieken werd ontvangen, werd Stewart's optreden uitgekozen als "een volledig onverwachte, wie-weet mash-up van sexy en ongebruikelijk", en dat ze "iedereen overtreft, vanaf de openingsclose-up op haar vrolijke grijns aan haar scala aan kleurrijke kostuums, losbandige nonsequiturs en onconventionele houdingskeuzes."

3 Nieuwe genres

2020 zag twee nieuwe bewegingen voor Stewart toen ze zich vertakt in genres die ze nog niet had aangepakt. Underwater, haar eerste schepselfilm, zag Stewart vechten tegen het monster Cthulhu op de bodem van de oceaan in de sciencefictionhorror, en ze speelde voor het eerst in een rom-com in het goed ontvangen Happiest Season met een lesbisch thema.

2 Alle prijzen

In de bijna tien jaar sinds we haar voor het laatst als Bella Swan zagen in The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 uit 2012, heeft Kristen Stewart rollen op zich genomen in meerdere filmgenres en heeft ze bewezen dat ze de taak op zich kan nemen. Met 104 acteernominaties en 66 overwinningen op haar naam, werd ze in januari 2020 door de Hollywood Critics Association uitgeroepen tot Actrice van het decennium voor haar werk in meer dan 29 titels in de afgelopen tien jaar.

1 De Volksprinses

Stewart heeft gezegd dat ze alles in haar uitvoering van prinses Diana in de komende Spencer heeft gegoten. "Ik heb alles gelezen, ik wilde elke foto… heb alle interviews bekeken die ik te pakken kon krijgen", vertelde ze aan BBC News. "Ik keek naar The Crown, ik keek naar elke iteratie van interpretatie. Ik probeerde haar gewoon op een emotionele en algemene manier in me op te nemen, en dan het proces te vertrouwen en te verwachten dat ze zou komen opdagen… Ik voelde zoveel liefde voor haar en doe dat nog steeds… Ik Ik wou dat ik haar kon vragen of ze vindt dat ik het goed doe." Met een back-catalogus die zo sterk is als Stewart, kunnen we niet wachten om haar dit voor elkaar te zien krijgen.

Aanbevolen: