Hoe Kristen Stewart zich voorbereidde om prinses Diana te spelen in 'Spencer

Inhoudsopgave:

Hoe Kristen Stewart zich voorbereidde om prinses Diana te spelen in 'Spencer
Hoe Kristen Stewart zich voorbereidde om prinses Diana te spelen in 'Spencer
Anonim

Toen de Chileense producer/regisseur Pablo Larrain aankondigde dat de soms controversiële Kirsten Stewart was gecast om de verliefde prinses Diana te spelen in zijn film Spencer, waren veel mensen duidelijk niet onder de indruk. De aankondiging kwam afgelopen juni en er waren veel mensen aan het hoofd krabben.

Waarom castte u een Amerikaanse actrice, een actrice die in het verleden veel schandaal en controverse heeft gehad, als de iconische 'People's Princess'. Waarom zou je geen Engelse actrice in dienst nemen die het accent al heeft en meer vertrouwd is met het verhaal? Het leek gewoon niet logisch.

Als kind dat opgroeide in Los Angeles, was het leven en de dood van prinses Diana in 1997 een ver verwijderd verhaal voor de nu 30-jarige Stewart. Zelf geeft ze toe zich nauwelijks iets van haar of haar dood te herinneren.

Larrain weet over het algemeen wat hij doet. Zijn biopic Jackie, zoals in Jackie Kennedy, met actrice Natalie Portman, werd over het algemeen goed ontvangen. En de man heeft een Oscar gewonnen voor Beste Buitenlandse Film (A Fantastic Woman). Hij voelde iets in Kristen Stewart dat hem ervan overtuigde dat ze perfect zou zijn in de rol.

Maar zich klaarmaken om Diana te spelen was niet gemakkelijk voor Kristen Stewart.

Laten we eens kijken naar hoe ver Stewart is gegaan om haar vertolking van prinses Diana te nagelen.

Lees alles en vergeet het dan

Eerst een beetje achtergrond. Diana Spencer, dochter van John Spencer, burggraaf Althorp, trouwde in 1981 met prins Charles. Het was een sprookje dat uitkwam. Het enige was dat het een beetje een nachtmerrie bleek te zijn. Misschien verwend en verwend was Charles koud en afstandelijk. Misschien hebben de Royals gewoon Diana in Roy alty gedumpt. Of misschien was Diana te behoeftig. Maar wat er ook gebeurde, het huwelijk was een ramp. Tegen het einde van de jaren tachtig was het voor iedereen duidelijk.

De film speelt zich af gedurende drie dagen in december 1991, wanneer Diana zich bij de Royals voegt in Sandringham Castle (waar ze normaal gesproken Kerstmis vieren). Ze overweegt haar toekomst en weegt de voor- en nadelen af van het verlaten van de koninklijke familie en scheiden van prins Charles.

Ze noemde het verhaal 'erg glad' en 'heel emotioneel vol', maar Stewart noemde haar vertolking 'een echt meditatief project'.

Ze zei verder dat het verhaal "poëtisch, echt geïnternaliseerd" is. En voegde eraan toe dat die drie dagen waarschijnlijk de moeilijkste tijd ooit waren voor Diana. Het verlaten van de koninklijke familie was volgens Stewart ingewikkeld en gevaarlijk. Diana overwoog het ondenkbare. En ze wist het.

Omdat het verhaal zo geïnternaliseerd is, heeft Kristen gezegd: "Ik lees gewoon alles wat ik kan en vergeet het dan, omdat het een echt geïnternaliseerd verhaal is."Publiciteit verlegen Kristen heeft gezegd dat ze in lange tijd niet zo enthousiast is geweest over een rol, of nooit.

Om zich voor te bereiden op de rol, heeft Kristen een paar biografieën van Diana gelezen en enkele beelden van de prinses bekeken. Maar veel van haar focus ligt op het balanceren van Diana's innerlijke sterke en zwakke punten.

Producer/regisseur Pablo Larrain heeft zelfs gezegd dat het vinden van die balans een van de redenen was waarom hij Kristen Stewart koos voor de rol.

Volgens Deadline, toen hij in juni de aankondiging van Kristen's casting deed, zei Larrain: "Kristen kan veel dingen zijn, en ze kan heel mysterieus en heel kwetsbaar zijn en uiteindelijk ook heel sterk, en dat is wat we nodig."

En nu ze aan het fotograferen zijn? Hij noemt Stewarts kijk op Diana "mooi, verbluffend en intrigerend".

Maar waarom zou je de film Spencer noemen? Volgens People heette de film Spencer omdat het ging over Diana die terugkeerde naar zichzelf, naar haar Spencer-roots. Zoals Kristen heeft gezegd: "Het is een aangrijpende inspanning voor haar om tot zichzelf terug te keren, aangezien Diana ernaar streeft vast te houden wat de naam Spencer voor haar betekent."

Dat belangrijke accent en uiterlijk

Kristen heeft ronduit toegegeven dat het krijgen van het juiste accent van Diana "intimiderend is … omdat mensen die stem kennen, en het is zo, zo duidelijk en bijzonder." Ruim voor het filmen begon ze te werken met een dialectcoach. Ze heeft uren per dag gewerkt om het goed te krijgen.

En hoe zit het met het haar? Kristen heeft gezegd dat iedereen het erover eens was dat ze niet eens zouden proberen haar eigen haar te stylen om op Diana's klassieke gebeeldhouwde haar uit de jaren 80 te lijken. Ze heeft dus een aantal pruiken gehad, speciaal gestyled en ontworpen, passend gemaakt.

En toen de eerste foto's van Stewart in de rol werden uitgebracht, veranderden velen die betwijfelden of het de juiste beslissing was om haar te casten, vrij snel van gedachten. Natuurlijk, ze lijkt opmerkelijk veel op Diana. Maar er is iets aan haar gezichtsuitdrukkingen en gedrag dat de strijd weergeeft die Diana doormaakte.

Veel van de kostuums die ze in de film draagt, zijn gemodelleerd naar Diana's kleding. Er zijn dus eindeloze garderobe-accessoires geweest. En haar look is authentiek, tot het nabootsen van het soort make-up dat Diana droeg.

Kristen Stewart heeft hard gewerkt om zich klaar te maken om de "People's Princess" te portretteren. En het woord dat van de filmset komt, lijkt erop te wijzen dat ze het goed doet.

Aanbevolen: