Harrison Ford verdiende een schokkend laag salaris van $ 1.000 per week voor deze film

Inhoudsopgave:

Harrison Ford verdiende een schokkend laag salaris van $ 1.000 per week voor deze film
Harrison Ford verdiende een schokkend laag salaris van $ 1.000 per week voor deze film
Anonim

Als we kijken naar enkele van de grootste artiesten in de filmgeschiedenis, v alt de naam van Harrison Ford meteen op. Nadat hij deel uitmaakte van de Star Wars-franchise, de Indiana Jones-franchise verankerd heeft en zelfs de Blade Runner-franchise naar zijn iconische status heeft geleid, lijkt Ford het allemaal te hebben gedaan in de branche.

Star Wars heeft Ford geholpen een grote ster in Hollywood te worden, en Han Solo is een van de meest populaire personages in de geschiedenis. Ondanks de populariteit van het personage, ging Ford voor het eerst rond omdat het personage hem niet veel geld opleverde.

Laten we terugkijken hoeveel Harrison Ford heeft gemaakt voor A New Hope.

Harrison Ford is een icoon

Harrison Ford acteert sinds de jaren 60 professioneel en heeft verschillende iconische personages gespeeld. Hij is een artiest met een legendarische carrière. De juiste rol op het juiste moment krijgen is de sleutel in Hollywood, en Harrison Ford was in staat om dit keer op keer te laten gebeuren tijdens zijn illustere carrière.

1973's American Graffiti was een geweldige manier om opgemerkt te worden door het reguliere publiek, maar Ford nam echt een hoge vlucht toen hij eerder in zijn carrière een paar verschillende iconische rollen kreeg. Han Solo in de Star Wars-franchise, Indiana Jones in zijn eigen franchise en Rick Deckard in de Blade Runner-franchise hebben allemaal een rol gespeeld bij het vormgeven van de verbazingwekkende erfenis van Ford in Hollywood.

Zelfs buiten de grote franchises had de acteur een manier om in grote films te belanden, en hij was in staat om de hits door de jaren heen op te stapelen. Hierdoor heeft Ford een ongelooflijk fortuin vergaard dat maar weinigen in Hollywood kunnen evenaren.

Hoe groot en divers zijn oeuvre ook is geweest, Fords tijd als Han Solo in Star Wars is nog steeds zijn meest populaire personage tot nu toe.

Hij verdiende miljoenen als Han Solo

Een van de voordelen van het spelen van een iconisch personage is dat de acteur in de rol na verloop van tijd een aanzienlijk bedrag gaat verdienen. Deze belangrijke franchiserollen zijn zo moeilijk te krijgen, en hoewel het loon in het begin misschien niet geweldig was, groeide het na verloop van tijd uit tot een duizelingwekkende hoeveelheid geld die iemand een leven lang comfort zal bezorgen.

Nu, Harrison Ford's tijd om Han Solo te spelen in de Star Wars-franchise is zo iconisch als maar kan, maar dit betekent niet dat Ford aanvankelijk het grote geld binnenhaalde. We zullen het binnenkort hebben over zijn salaris voor A New Hope, maar zelfs na het succes van die film verdiende Ford slechts ongeveer $ 500.000 voor de vervolgfilms. Dat is een vrij klein salaris, zeker, maar de dingen explodeerden in de loop van de tijd.

Variety meldt dat Fords terugkeer naar het personage voor The Force Awakens hem een betaaldag opleverde tussen $ 10 miljoen en $ 20 miljoen, wat aanzienlijk meer is dan hij al die jaren geleden verdiende. Het salaris van Ford voor The Rise of Skywalker is op dit moment niet bekend, maar afgaand op wat hij voor The Force Awakens heeft gemaakt, moeten we ons voorstellen dat Disney hem serieus geld heeft betaald voor zijn terugkeer.

Terugkerend naar A New Hope, zullen fans behoorlijk verrast zijn om te horen hoe weinig Ford werd betaald voor zijn eerste optreden als Han Solo.

Zijn 'A New Hope'-salaris was klein

Dus, hoeveel geld heeft Harrison Ford binnengehaald voor A New Hope? In plaats van miljoenen dollars te verdienen voor wat een iconisch stukje filmgeschiedenis werd, kreeg Ford een klein bedrag betaald voor zijn optreden in de film.

Volgens Celebrity Net Worth verdiende Harrison Ford slechts ongeveer $ 1.000 per week op de set. In totaal betekent dit dat Ford ongeveer $ 10.000 verdiende voor zijn eerste optreden als Han Solo. Nu laat een inflatiecalculator zien dat dit vergelijkbaar zou zijn met een artiest die meer dan $ 40.000 verdiende in 2021, maar gezien wat de film is geworden, is het vrij gemakkelijk om te zien dat Ford schromelijk onderbetaald was voor zijn eerste keer dat hij de iconische smokkelaar speelde.

Zoals we al hebben besproken, zou Ford een waanzinnig bedrag gaan verdienen tijdens het spelen van Han Solo, en de kansen die zich voor de acteur voordeden dankzij het succes van A New Hope zijn veel meer waard dan wat hij was daadwerkelijk betaald voor de film. Dankzij zijn onvermoeibare werk en zijn immense succes heeft Harrison Ford een nettowaarde van $ 300 miljoen, volgens Celebrity Net Worth.

Han Solo is een van de meest iconische personages in de filmgeschiedenis en het begon allemaal met Harrison Ford en zijn kleine salaris al die jaren geleden.

Aanbevolen: