Hoe een schokkend kapsel een golf van controverse veroorzaakte voor deze hitserie

Inhoudsopgave:

Hoe een schokkend kapsel een golf van controverse veroorzaakte voor deze hitserie
Hoe een schokkend kapsel een golf van controverse veroorzaakte voor deze hitserie
Anonim

Als een van de meest gestapelde decennia in de televisiegeschiedenis, waren de jaren 90 de thuisbasis van een aantal shows die als klassiekers zijn vergaan. Deze shows omvatten verschillende genres en ze gaven het publiek elke dag iets geweldigs om naar te kijken. Alleen al in de jaren 90 hadden The X-Files, Seinfeld en zelfs The Sopranos.

Felicity wordt beschouwd als een van de beste shows uit de jaren 90, en de serie was vanaf de sprong een succes. Het ging goed totdat een knipbeurt alles voor altijd veranderde.

Laten we terugkijken op het controversiële kapsel in kwestie.

'Felicity' was een enorme hit

In september 1998 maakte Felicity zijn debuut op het kleine scherm en de serie kon snel aanslaan bij het publiek. Het had alle ingrediënten die nodig waren voor een hitshow, en dankzij de geweldige algehele uitvoering werd het in een mum van tijd een hit.

Met Keri Russell, Scott Speedman en Amy Jo Johnson in de hoofdrol, zat deze show boordevol talent en geweldige teksten. Alsof de cast niet indrukwekkend genoeg was, bevatte het ook J. J. Abrams en Matt Reeves als zijn creatieve geesten. Ja, de show was gewoon voorbestemd voor succes op het kleine scherm.

Het eerste seizoen van Felicity was een groot succes, en hoewel de televisie elke dag vol stond met geweldige shows, was Felicity nog steeds in staat om zich te onderscheiden van de rest en geweldige dingen te doen met elke nieuwe aflevering.

Toen het eerste seizoen eenmaal was afgerond, was het tijd voor een tweede om op het kleine scherm te verschijnen, en mensen wisten niet dat alles in een oogwenk chaotisch zou worden.

Haar seizoen 2 kapsel was een schok

Seizoen 2 van Felicity stond op het punt geweldige dingen te doen met zijn personages, en fans konden hun opwinding nauwelijks bedwingen. Hoewel alles op het punt stond goed te gaan, begon alles in een stroomversnelling te komen toen Keri Russell een knipbeurt kreeg.

Het kapsel zelf begon eigenlijk als een grap die Russell uithaalde.

Volgens de actrice: "De manier waarop het allemaal helemaal naar beneden ging, was dat ze het eerste seizoen aan het afronden waren … en de haarmensen stopten alles wat ze hadden in dozen en er was een pruik van een kleine jongen. het op mij om 2 uur 's nachts als een grap … en we namen een polaroid en in de zomer dachten we dat het heel grappig zou zijn om naar J. J. (Abrams) en Matt (Reeves) te sturen en te zeggen: 'Ik heb mijn haar geknipt - hoop dat je het leuk vindt.' Helemaal als een grap."

"Ik was met mijn vriendinnen bij een meer en kreeg dit telefoontje… en [Abrams] zei: 'Hé, we hebben je foto.' Niet gelachen. Nee niets. 'Zou je echt je haar willen knippen?' En ik had zoiets van, 'denk ik'", vervolgde ze.

En zomaar gingen de iconische sloten van Keri Russell langs de kant van de weg. De mensen achter de schermen waren in eerste instantie misschien verrast, maar hun reactie zou verbleken in vergelijking met de reactie van de fans toen de nieuwe versie debuteerde.

Hoe het de show beïnvloedde

Felicity Met haar korte haar
Felicity Met haar korte haar

Dus, hoe erg ging het nadat Keri Russell haar lokken had afgeknipt voor Felicity? Nou, laten we zeggen dat mensen hun verstand verloren en zelfs een grens overschreden.

"Je leven wordt zo spannend, maar wat je ook doet, knip je haar niet kort tijdens het tweede seizoen van Felicity. Nee, ik meen het. Mensen zullen in paniek raken. Jij' "Ik krijg haatmail. Je krijgt zelfs doodsbedreigingen. Maar geleidelijk aan zal je haar teruggroeien en zullen je fans je vergeven, maar je zult je fans nooit - en ik herhaal het nooit - vergeven", vertelde Russell haar jongere zelf in een interviewsegment.

Ja, je leest het goed. Mensen raakten waanzinnig van streek door het kapsel en maakten zelfs doodsbedreigingen aan de actrice.

J. J. Abrams gaf vervolgens een verklaring af vanwege de terugslag.

"We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor het idee om haar haar te knippen. Mensen kwamen in opstand tegen het uiterlijk en de show. Ze is zo mooi, we dachten: 'Wat maakt het uit hoe lang haar haar is?' Het antwoord kwam vrij snel terug. Eerlijk gezegd hebben we aan extensies en allerlei dingen gedacht."

Fans haalden niet alleen uit naar de show, maar ze stemden ook niet af. Plotseling stond de show die een gloeiend hete start had, nu in heet water, allemaal dankzij een kapsel dat mensen zouden moeten ben niet boos over geworden.

Russells haar groeide uiteindelijk terug en de show duurde 4 seizoenen en meer dan 80 afleveringen. De erfenis van de show is er echter een die altijd het beruchte kapsel en de belachelijke blacklash zal omvatten die het veroorzaakte.

Aanbevolen: