Wie is Emma Ming Hong, de jongen die een psychopaat speelt in 'New Amsterdam'?

Inhoudsopgave:

Wie is Emma Ming Hong, de jongen die een psychopaat speelt in 'New Amsterdam'?
Wie is Emma Ming Hong, de jongen die een psychopaat speelt in 'New Amsterdam'?
Anonim

Seizoen 2, Aflevering 5 van NBC's medische drama, New Amsterdam, werd uitgezonden op 22 oktober 2019. De aflevering was getiteld 'The Karman Line' en introduceerde een nieuw gastpersonage dat schokgolven over het publiek stuurde.

Juliette Kimura was een jong meisje dat samen met haar broer en ouders in het ziekenhuis van Nieuw Amsterdam arriveerde na een verwonding aan de kleine jongen. Al snel wordt vastgesteld dat Juliette de dader was van de verwonding van haar broer. Het hoofd van de afdeling Psychiatrie in het ziekenhuis, Dr. Ignatius 'Iggy' Frome (Tyler Labine) diagnosticeert haar als een psychopaat. Het karakter van Juliette werd gespeeld door een beginnende actrice met de naam Emma Ming Hong.

In het echte leven, volgens de Diagnostic and Statistical Manual (DSM-5), kan dit soort diagnose pas officieel worden gesteld als een persoon de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. Niettemin vertoonde de jonge Juliette alle belangrijke kenmerken die zou iemand als psychopathisch kwalificeren: ze was meedogenloos, bedrieglijk, zeer intelligent, oppervlakkig charmant en vooral apathisch voor de rechten en gevoelens van andere mensen.

Het was zonder twijfel een van de opvallende cameo's van het seizoen - en de serie trouwens. Dus wie is de ongelooflijk getalenteerde jongeling die zoveel finesse heeft gebracht in zo'n gecompliceerde rol?

Shield haar af van de attributen van beroemdheden

Het personage van Juliette Kimura werd geschreven als 11 jaar oud op het moment dat ze voor het eerst op Nieuw Amsterdam verscheen. Emma Ming Hong was waarschijnlijk ongeveer even oud, hoewel er nog geen officiële gegevens over haar verjaardag openbaar zijn gemaakt; dat is de zorg waarmee haar familie - en collega's - haar hebben beschermd tegen de attributen van beroemdheden.

In 2019 zat Hong in de zesde klas van de Henry C. Beck Middle School in Camden County, New Jersey. Ervan uitgaande dat verstoringen in het onderwijs door COVID-19 haar vooruitgang niet belemmerden, zou ze nu in haar laatste jaar van de middelbare school moeten zitten.

Jonge Emma Ming Hong
Jonge Emma Ming Hong

Hong woont in de stad New Jersey in Cherry Hill, met haar moeder Josie Hong - een fysiotherapeut en haar vader - een arts. Ondanks dat ze vastbesloten is om haar dochter een normale jeugd te geven, is Josie erg trots op de start die Emma heeft gemaakt in haar acteercarrière. In een van de zeer zeldzame interviews met de familie die er zijn, vertelde ze een lokale publicatie hoe het jonge meisje al op tv wilde zijn sinds ze 3 was.

Rave recensies over haar talent

Vanaf het moment dat ze als peuter blijkbaar naar hun televisie wees en tegen haar ouders zei: "Ik wil erbij zijn", wisten ze dat de doodsteek voor haar carrière al was geworpen. Ze lieten haar haar talenten uiten door te zingen met hun plaatselijke kerkkoor en op te treden in gemeenschapstheatergroepen.

Zelfs op dit relatief verborgen niveau kregen Josie en haar man al lovende kritieken over het talent van hun dochter. Ze werden aangemoedigd om te proberen haar aan een agent te koppelen. Toen ze dat eenmaal deden, gingen de sluizen van kansen open en zag Emma eindelijk haar droom om op tv te komen uitkomen.

Haar eerste tv-optreden was in het NBC-muziekdrama Rise in 2018. Ze verscheen als een personage genaamd Bailey in de vierde aflevering van wat het enige seizoen van de show zou zijn. In hetzelfde jaar maakte ze een cameo in de aflevering 'The Magic Rake' van CBS' politiek drama, mevrouw de secretaris. Ze speelde Ai Chen, dochter van Ming Chen, een Chinese politicus.

Haar eerste smaak van actie op groot scherm

In 2019 kreeg Hong haar eerste kennismaking met actie op het grote scherm toen ze zich bij sterrennamen als Samuel L. Jackson, Bruce Willis en James McAvoy voegde in M. Night Shyamalan's Split-vervolg, Glass. Later dat jaar speelde ze ook in een andere film met de titel Lucky Grandma, die werd geschreven door Angela Cheng en Sasie Sealy, die ook regisseerden. Ze speelde een personage genaamd Luna.

Glazen Poster
Glazen Poster

Hong was terug op tv in 2020, toen ze als Samantha verscheen in twee afleveringen van Little Voice, het romantische komediedrama van Apple TV+. Net als haar eerste televisieserie, werd Little Voice na één seizoen geannuleerd ondanks gunstige recensies. Nadat ze indruk had gemaakt in haar originele verschijning op New Amsterdam, keerde Hong terug om haar rol in aflevering zes van seizoen 3 eerder dit jaar opnieuw op te nemen.

Op haar leeftijd kan ze nog steeds niet zeggen welk pad haar toekomst zal volgen, maar ze lijkt er zeker van te zijn dat er acteren bij komt kijken. "Het begon als een hobby en het is uitgegroeid tot dit en ik heb er geen spijt van", vertelde ze aan The Sun Newspapers of New Jersey. "Ik ben altijd heel geanimeerd geweest. Het geeft me een soort uitlaatklep om de wereld te laten zien wat ik kan."

Aanbevolen: