Hoeveel van 'Nora From Queens' is gebaseerd op het echte leven van Awkwafina?

Inhoudsopgave:

Hoeveel van 'Nora From Queens' is gebaseerd op het echte leven van Awkwafina?
Hoeveel van 'Nora From Queens' is gebaseerd op het echte leven van Awkwafina?
Anonim

Awkwafina heeft een lange weg afgelegd om begin 2010 een virale sensatie te zijn. Ze speelde nu in een paar revolutionaire blockbusters, zoals de eerste volledig Aziatische Hollywood-film Crazy Rich Asians, de all-girl spin-off Ocean's 8 en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings met de allereerste Aziatische Marvel-superheld. Ze leverde ook een uitstekende prestatie in haar eerste drama, The Farewell, dat een score van 97% scoorde op Rotten Tomatoes.

Natuurlijk heeft de rapper/komiek ook te maken gehad met enige terugslag, zoals haar "zwarte" controverse. Maar haar Comedy Central-serie, Awkwafina is Nora from Queens, heeft ervoor gezorgd dat sommige fans opnieuw verliefd op haar zijn geworden. En het is niet alleen vanwege het komische talent van de actrice. Fans zijn ook geïntrigeerd over hoe de show is gebaseerd op haar echte leven. Als je het niet wist, haar geboortenaam is Nora Lum.

Maar hoeveel van de show is gebaseerd op echte ervaringen? Hier zijn enkele dingen die Awkwafina heeft toegegeven waar te zijn.

Awkwafina's jeugd in Queens

Net als de fictieve Nora woonde Awkwafina in Queens met haar ouders en grootmoeder. Ze verloor ook haar moeder op vierjarige leeftijd. "Mijn vroegste herinneringen aan mijn moeder zijn van toen ze al ziek was", herinnert ze zich in een essay voor People. "Ik herinner me haar veel door haar eten. Ze gaf me veel Koreaans eten, en ik herinner me dat ze daar echt om gaf, om wat ik meebracht voor de lunch in mijn lunchbox. Ze gaf me altijd tteok, rijst taarten. Als ik ze jaren later opat, moest ik huilen omdat ik me haar zou herinneren."

In een interview met Vice zei ze dat ze in een "prachtig omheind gebied met al deze prachtige woonhuizen" woonde, Forest Hills genaamd."Forest Hills is waar Long Island en Park Slope en Archie Bunker elkaar ontmoeten", zei de komiek over de buurt. "Forest Hills Gardens is denk ik een van de meest luxe, omheinde gemeenschappen. Het is voornamelijk Victoriaans. Vroeger was daar een tennisstadion. Ze hadden een beperkte Adidas-schoen met de tekst 'Forest Hills'."

In tegenstelling tot haar personage in de show, verhuisde Awkwafina na haar studie en speelde ze al op 27-jarige leeftijd in MTV's Girl Code. Haar onvoltooide karakter is eigenlijk wat ze zou zijn, als ze tien jaar geleden niet viraal was gegaan. "Nora is waar velen van ons in de twintig zijn", vertelde ze aan de New York Times. "Wat nu? Vind je succes en lost het plotseling alles op? Nee, het leven is een open vraag."

Ze heeft een coole oma IRL

In de show is Nora's fictieve oma zeker niet je gewone oma. Ze heeft een "Eminem"-kapsel, maakt terloops vuile grappen en vecht oma's in een food court over een oplaadpunt."Ik herinner me dat ik mijn oma zag als iemand die me redde", schreef Awkwafina over haar echte grootmoeder, Powah, die naar Queens verhuisde om haar vader Wally te helpen bij het opvoeden van haar na de dood van haar moeder.

"Ze was al op jonge leeftijd mijn beste vriendin. Ze is gemeen; ze houdt van een goede grap. Niets was ooit te vies voor haar," voegde ze eraan toe. 'Ze was ook heel sterk. Telkens als mensen zeiden dat Aziatische vrouwen volgzame, onderdanige wezens waren, blies mijn oma dat allemaal uit het water.' Oma-fina was ook de eerste persoon die de Dude-ster belde toen ze in 2020 de Golden Globe won voor Beste Actrice in een Musical of Comedy Motion Picture voor haar optreden in The Farewell. Awkwafina was de eerste Aziatisch-Amerikaanse die die categorie won.

Ze ging echt viraal vanwege 'Haar Vag'

Meteen in de eerste aflevering van de serie werd de fictieve Nora onbedoeld trending vanwege haar "vagina scheet" (ja, je leest het goed). Ze kreeg het nadat ze haar kruis had geraakt (je moet de show echt zien om het te begrijpen). Toen SoundCloud-muzikant Rat Lung haar hoorde gillen, samplede hij het geluid en het werd meteen een hit op het platform voor het delen van muziek. IRL werd Awkwafina beroemd in 2012 toen ze My Vag uitbracht, een parodie op Mickey Avalon's My Dck.

De actrice gaf ook toe dat ze eerder als bijzaak lid was geweest van focusgroepen en dat ze ooit in een schetsmatig makelaarskantoor heeft gewerkt. "De grootste verandering was hoeveel meer gegrondvest in de realiteit en mijn ervaringen de show werd", legde Awkwafina uit aan USA Today. "Ik heb echt focusgroepen gedaan voor geld; ik heb echt in een louche makelaardij gewerkt. Ik had het gevoel dat de beste manier om een verhaal te vertellen zonder het te laten lijken alsof het te veel moeite doet, vooral met komedie, was om het gewoon de manier waarop het gebeurde."

Nora uit de seizoensfinale van seizoen 2 van Queens werd uitgezonden op 13 oktober 2021. Op het moment van schrijven is de show niet verlengd of geannuleerd voor een derde seizoen.

Aanbevolen: