Deze 'Seinfeld'-afleveringen waren gebaseerd op het echte leven van Larry David

Inhoudsopgave:

Deze 'Seinfeld'-afleveringen waren gebaseerd op het echte leven van Larry David
Deze 'Seinfeld'-afleveringen waren gebaseerd op het echte leven van Larry David
Anonim

Larry David is een zeer persoonlijke schrijver. Je zou niet per se een woord als 'persoonlijk' toeschrijven aan het werk van de sociale huurmoordenaar, maar dat is het wel. Het is niet persoonlijk in de manier waarop de rouwende Lana Wachowski The Matrix Resurrections schreef, maar het is persoonlijk op Larry's opmerkelijk oplettende en grappige manier. Veel van de beste afleveringen van zijn veelgeprezen sitcoms, HBO's Curb Your Enthusiasm en NBC's Seinfeld, waren gebaseerd op echte ervaringen die Larry had.

Seinfeld is natuurlijk beroemd gemaakt door zowel Larry David als Jerry Seinfeld, dus de laatste had ook meer dan iets te maken met de beste afleveringen. Om nog maar te zwijgen van de show had een team van schrijvers die ook hun eigen levenservaringen in de show brachten, zoals de ware oorsprong van Festivus. Maar veel van de beste afleveringen van Seinfeld waren gebaseerd op Larry's gekke, frustrerende en ronduit hilarische leven.

10 "De opmerking van de pony"

De tweede aflevering van het tweede seizoen van Seinfeld is gebaseerd op Jerry die een paar opmerkingen maakt over het haten van mensen die pony's bezitten. Natuurlijk eindigt de opmerking in het beledigen van een oudere vrouw die kort daarna overlijdt. Jerry voelt zich schuldig en probeert op de begrafenis zijn excuses aan te bieden aan haar dierbaren. Volgens het commentaar van de aflevering maakte Larry David bijna dezelfde opmerkingen tegen een oudere vrouw die een pony had.

9 "De Cadillac"

Nadat Larry David enig financieel succes van Seinfeld begon te zien, kocht hij voor zijn vader (die het personage van Morty Seinfeld inspireerde) een Lexus. Destijds was Larry's vader het hoofd van het condo-bestuur en Larry wist dat al zijn buren opmerkingen maakten over zijn nieuwe auto. Hoewel het verhaal van Morty Seinfelds buren die hem ervan beschuldigden wat geld van het condo-bestuur te hebben weggesluisd, fictief was, was de basis van de verhaallijn heel reëel.

8 "The Stake Out"

De plot voor de tweede aflevering van het eerste seizoen van Seinfeld was geïnspireerd op Larry's eigen leven, hoewel hij er niet trots op is. In de aflevering brengt Jerry een date mee naar een etentje, maar raakt meer geïnteresseerd in iemand anders daar. Omdat hij niet met haar kan flirten voor zijn date, besluit hij op haar werk te verschijnen en te doen alsof hij haar tegen het lijf loopt. Dit is iets wat Larry echt deed.

7 "De Brief"

In "The Letter" wordt Eliane gedwongen een Orioles-honkbalpet af te zetten tijdens een Yankees-wedstrijd. Dit precies gebeurde met Larry David en zijn vriend terwijl ze in de kist van Gene Autry zaten. Zijn vriend droeg een Yankee-pet tijdens een wedstrijd in LA en moest die afzetten. Daarna, Larry "moest het in een aflevering zetten".

6 "The Jacket"

In het echte leven ging Larry David ooit uit met de dochter van Richard Yates, de man die 'Revolutionary Road' schreef. En in het echte leven ging zijn eerste ontmoeting met hem spectaculair mis. Hoewel Larry zeker was van het suède jack dat hij net had gekocht. Hij moest het echter binnenstebuiten keren om te voorkomen dat de sneeuw het verpestte. Net als in de aflevering was de binnenvoering van de jas lang niet zo mooi en veroorzaakte het nog meer schaamte.

5 "The Soup Nazi"

Hoewel de iconische Soup Nazi niet gebaseerd was op de echte ervaring van Larry David, was de hele 'schmoopie'-verhaallijn dat wel. Het was eigenlijk Jerry die veel babypraat deed met zijn toenmalige vriendin en het maakte Larry gek, dus hij moest het in de aflevering plaatsen.

4 "De Grote Salade"

Larry David had precies dezelfde reactie als George toen zijn vriendin Eliane een grote salade aanbood en de eer opeiste voor het kopen ervan, ook al had ze dat niet gedaan. In werkelijkheid had Larry zijn Seinfeld-redacteur een grote salade gekocht, maar Jerry's assistent was degene die het haar bracht en de eer opeiste voor het kopen ervan.

3 "The Revenge"

In deze aflevering van seizoen twee neemt George brutaal ontslag van zijn baan en heeft daar onmiddellijk spijt van. Kramer stelt dan voor dat hij de volgende dag weer aan het werk gaat en doet alsof het nooit is gebeurd. Dit is precies wat de echte Kramer (de buurman van Larry) tegen Larry zei nadat hij was gestopt met schrijven bij Saturday Night Live. De dag nadat hij zijn uitvoerend producent vertelde en stopte, keerde Larry terug naar de iconische NC-schetsshow en deed hij alsof hij nooit iemand had verteld om "zichzelf te neuken". Het werkte.

2 "The Pitch" en "The Ticket"

De hele verhaallijn van Jerry en George die een show voor NBC maakten, was gebaseerd op Jerry en Larry die een show voor NBC maakten. Veel van de details in de verhaallijn met meerdere afleveringen, met name in "The Pitch" en "The Ticket" zijn rechtstreeks geript van echte ontmoetingen met netwerkmanagers. Dit omvat hun reactie op de hele "show over niets pitch".

1 "De Wedstrijd"

Tijdens het maken van de meest controversiële aflevering in de geschiedenis van Seinfeld, putte Larry David uit zijn eigen ervaring. Ook hij was betrokken bij een wedstrijd van dezelfde aard met zijn vrienden. Hoewel NBC totaal tegen het idee was, wist Larry dat het in zijn show moest worden opgenomen. Larry kreeg zijn zin en de rest is geschiedenis.

Aanbevolen: