Joe Exotic vecht om uit de gevangenis te komen in nieuw uitgebrachte 'Tiger King' 2

Inhoudsopgave:

Joe Exotic vecht om uit de gevangenis te komen in nieuw uitgebrachte 'Tiger King' 2
Joe Exotic vecht om uit de gevangenis te komen in nieuw uitgebrachte 'Tiger King' 2
Anonim

Flamboyante dierenverzorger Joe Exotic is terug in het tweede seizoen van Netflix's wildste documentaire 'Tiger King'.

Het voelt als gisteren toen het streamingplatform voor het eerst de hit 'Tiger King: Murder, Mayhem and Madness' uitbracht, een achtdelige documentaire (zeven afleveringen en een special, gehost door Joel McHale).

De true crime-documentaireserie vertelde het verhaal van dierentuineigenaar Joe (echte naam, Joseph Allen Maldonado-Passage) terwijl hij uit de hand liep samen met andere grote kattenbezitters Carole Baskin en Doc Antle. In het tweede seizoen zit Exotic in de gevangenis en smeekt hij om zijn vrijheid terug te krijgen.

Wat is er echt gebeurd met Joe Exotic en zijn plan om Carole Baskin te vermoorden

Exotic werd veroordeeld voor 17 federale aanklachten wegens dierenmishandeling en twee tellingen van poging tot moord te huur in 2019, in zijn complot om rivaliserende dierentuineigenaar Baskin te vermoorden, en veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf.

In het explosieve, vijfdelige tweede seizoen van de documentaire, uitgebracht op 17 november, heeft de voormalige G. W. Dierentuineigenaar vecht voor vrijlating via presidentieel pardon. In dit tweede hoofdstuk beweert potentiële huurmoordenaar Allen Glover ook dat zijn doelwit niet in feite Baskin was, maar Exotic zelf. Joe werd naar de gevangenis gestuurd nadat hij Glover £ 2.000 had betaald om Baskin te onthoofden. De huurmoordenaar bedroog hem en ging naar de politie.

Glover legde ook uit dat het complot was om Exotic te onthoofden met prikkeldraad, en gaf toe dat "ik Joe ging vermoorden". Achter dit vermeende plan zat Joe's rivaal en de man die G. W. Dierentuin, Jeff Lowe.

"Ze gingen me vermoorden omdat Jeff op mijn levensverzekering zat. Ze hebben zelfs een val gezet om me te onthoofden", onthulde Exotic.

"Ze spanden een stuk prikkeldraad van boom tot boom. Ze hoopten dat ik snel genoeg op een vierwieler zou rijden dat ik die draad zou raken," voegde hij eraan toe.

Regie van de docuserie Rebecca Chaiklin, die samen met Eric Goode terugkeert voor de tweede aflevering, uitte haar twijfels over de straf van Exotic. Ze denkt dat er "mogelijk een gerechtelijke dwaling is geweest" in de veroordeling voor huurmoord van Exotic.

'Tiger King' 2 onderzoekt wat er met de echtgenoot van Carole Baskin is gebeurd

De nieuwe serie onderzoekt ook een van de grootste mysteries van seizoen één: het lot van Don Lewis, de vorige echtgenoot van Big Cat Rescue-eigenaar Baskin.

Lewis verdween op mysterieuze wijze spoorloos in 1997 en werd in 2002 dood verklaard, met beweringen dat hij nog in leven zou kunnen zijn in Costa Rica.

In 'Tiger King' kreeg Baskin de schuld van Lewis' verdwijning en beschuldigde haar rivaal Exotic van 'hem aan de tijgers te voeren'. Baskin heeft dergelijke beweringen altijd ontkend.

Het eerste en tweede seizoen van 'Tiger King' worden gestreamd op Netflix.

Aanbevolen: