Welke Lord Of The Rings-acteurs komen eigenlijk uit Nieuw-Zeeland?

Inhoudsopgave:

Welke Lord Of The Rings-acteurs komen eigenlijk uit Nieuw-Zeeland?
Welke Lord Of The Rings-acteurs komen eigenlijk uit Nieuw-Zeeland?
Anonim

Peter Jackson overtrof zichzelf echt door Tolkiens Lord of the Rings naar het grote scherm te brengen. Zijn kijk op de trilogie werd een enorm succes, zowel kritisch als commercieel, en hoewel hij voorheen een belangrijke regisseur was, zorgden deze films ervoor dat hij op dit moment een van de beste regisseurs ter wereld werd.

De Nieuw-Zeelandse regisseur werkte met acteurs en actrices van over de hele wereld, waaronder verschillende sterren uit zijn thuisland. Hier zijn de Lord of the Rings-acteurs die eigenlijk uit Nieuw-Zeeland komen.

10 Sarah McLeod

Sarah McLeod is de actrice die verantwoordelijk is voor het tot leven brengen van Rosie Cotton, maar haar carrière reikt veel verder dan de Lord of the Rings-franchise. In Nieuw-Zeeland heeft ze meegewerkt aan de soapserie Shortland Street en was ze ook te zien in een aflevering van America's Next Top Model. Wat betreft Lord of the Rings, ze was een beetje een gemakkelijke keuze voor de rol van Rosie. Ze had al aan een ander Peter Jackson-project gewerkt, Forgotten Silver genaamd, en ze kende de castingdirector, Liz Mulane, dus ze kwam snel in hun gedachten op.

9 Cameron Rhodes

Sinds Cameron Rhodes in de jaren 80 afstudeerde aan Toi Whakaari: New Zealand Drama School, is hij niet gestopt met werken. Hij trad in 2001 toe tot de Lord of the Rings-cast, met de rol van Farmer Maggot, en gedurende zijn hele carrière heeft hij hard gewerkt in de verschillende gebieden van de entertainmentindustrie. Hij verscheen in de serie Xena: Warrior Princess en heeft een zeer succesvolle run gehad als voice-overacteur. Hij uitte veel personages in de Power Rangers-franchise en in videogames.

8 Marton Csokas

Marton Csokas is geboren en getogen in Nieuw-Zeeland, en hij heeft aan veel projecten in zijn thuisland gewerkt, maar zijn carrière heeft hem over de hele wereld gebracht. Hij heeft niet alleen Celeborn geportretteerd in de Lord of the Rings-trilogie, maar hij is ook verschenen in films als Kingdom of Heaven, Æon Flux, Romulus, My Father, Dead Europe en Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Hij is ongetwijfeld een grote bron van trots voor Nieuw-Zeeland.

7 Bret McKenzie

Bret McKenzie is heel bijzonder in de Lord of the Rings-trilogie. Zijn karakter was aanvankelijk naamloos en onbelangrijk, maar de fans kozen hem uit de menigte en noemden hem Figwit, en hij keerde op veler verzoek terug naar de film.

Hoewel Bret een uitzonderlijke acteur is, richt hij zich momenteel op een andere vorm van kunst: muziek. Zijn debuutalbum, Songs Without Jokes, komt over een paar maanden uit, dus houd het in de gaten.

6 Craig Parker

Craig Parker werd voor het eerst bekend door zijn rol als Guy Warner in de Nieuw-Zeelandse soapserie Shortland Street, en maakte daarna een sprong naar het sterrendom door Haldir te spelen in The Fellowship of the Ring en The Two Towers. Daarna verscheen hij in Sam Raimi's show Legend of the Seeker, speelde hij Gaius Claudius Glaber in Spartacus en Stéphane Narcisse in Reign.

5 Lawrence Makoare

Lawrence Makoare begon zijn pad in de entertainmentindustrie als stuntman. Hij wist niet dat hij een ster zou worden in twee van de grootste filmtrilogieën ter wereld. Naast Lord of the Rings heeft hij ook in The Hobbit gewerkt. Daarnaast is hij verschenen in de James Bond-film Die Another Day.

4 Robbie Magasiva

Robbie Magasiva is een Samoaans-Nieuw-Zeelandse acteur. Hij heeft bekendheid verworven als Lord of the Rings-ster en als lid van de comedygroep Naked Samoans. Voordat hij deelnam aan de Peter Jackson-trilogie, speelde hij Mason Keeler in de Nieuw-Zeelandse tv-serie Jackson's Wharf. Na zijn optreden in The Lord of the Rings: The Two Towers zette hij zijn succesvolle comedy- en acteercarrière voort in zijn thuisland.

3 Jed Brophy

Nieuw-Zeelandse ster Jed Brophy lijkt een van Peter Jacksons favoriete acteurs te zijn.

Hij is niet alleen te zien geweest in zijn drie Lord of the Rings-films, maar hij heeft ook met hem samengewerkt in verschillende andere projecten zoals Braindead, Heavenly Creatures, King Kong en natuurlijk The Hobbit.

2 Karl Urban

Een van de doorbraakprojecten van Karl Urban was Xena: Warrior Princess, van het midden van de jaren 90 tot het begin van de jaren 2000. Het was direct na die show dat hij zijn rol in Lord of the Rings kreeg. Tegenwoordig heeft hij verschillende belangrijke rollen gespeeld in Nieuw-Zeeland en over de hele wereld. Hij maakt momenteel deel uit van de cast van Amazon Prime's The Boys.

1 Olivia Tennet

Lezers zullen Olivia Tennet waarschijnlijk herkennen vanwege haar vertolking van Freda in de trilogie, maar in Nieuw-Zeeland heeft ze veel rollen gehad die haar populair hebben gemaakt. Ze speelde dinsdag Warner in het medische drama Shortland Street, uitte Kiri in de animatieshow, Kiri en Lou, en schonk het leven aan Dr. K op Power Rangers RPM. Ze heeft onlangs ook een single uitgebracht met de naam "I'm Al Gone".

Aanbevolen: