De waarheid over Ed en Lorraine Warren is zo duister als alles in 'The Conjuring'-films

Inhoudsopgave:

De waarheid over Ed en Lorraine Warren is zo duister als alles in 'The Conjuring'-films
De waarheid over Ed en Lorraine Warren is zo duister als alles in 'The Conjuring'-films
Anonim

De afgelopen decennia is één ding heel duidelijk geweest over Hollywood: de filmstudio's zijn altijd op zoek naar een nieuwe kans om een succesvolle filmfranchise te creëren. Immers, waarom zouden de studio's geld willen verdienen aan slechts één film als ze een fortuin kunnen binnenhalen uit een reeks succesvolle films? Om die reden krijgen de meeste populaire horrorfilms al snel een vervolg.

Aan de positieve kant, er zijn een aantal werkelijk fantastische horror-sequels geweest. Aan de andere kant zijn er ook een aantal echt verschrikkelijke horror-sequels geweest. Een van de belangrijkste redenen waarom veel horror-sequels slecht zijn, is natuurlijk dat ze moeite hebben om te heroveren wat de originele film zo geweldig maakte. Als het gaat om The Conjuring-films, is de eerste film in de serie de beste, maar ze zijn allemaal geslaagd door een eenvoudige formule te volgen. Elke Conjuring-film laat zien hoeveel Lorraine en Ed Warren van elkaar houden terwijl ze samen vechten tegen een kwaadaardig bovennatuurlijk wezen. Het bleek echter dat de Warrens een waarheid verborgen hielden die net zo duister was als alles wat in de Conjuring-films te zien was.

The Conjuring's afbeelding van Ed en Lorraine Warren

Op het moment van schrijven zijn er drie Conjuring-films uitgebracht, de spin-offfilms buiten beschouwing gelaten, en het lijkt waarschijnlijk dat er in de toekomst meer vervolgfilms zullen worden geproduceerd. De belangrijkste reden waarom de meeste mensen naar Conjuring-films hebben gezocht, is natuurlijk dat ze behoorlijk eng zijn en dat veel bioscoopbezoekers graag bang zijn. Er is echter nog een ander belangrijk aspect van de Conjuring-films waardoor mensen terug blijven komen, het liefdesverhaal van Ed en Lorraine Warren.

Toen The Conjuring: The Devil Made Me Do It in 2021 werd uitgebracht, publiceerde Vulture een artikel met een opvallende kop: "Eigenlijk is The Conjuring een liefdesverhaal". Hoewel het meeste gepraat over de films ging over hoe eng ze zijn, en verhalen over enge dingen die gebeurden op Conjuring-sets, is de kop van Vulture heel logisch. Hoewel elke Conjuring-film zich richt op de Warrens die tegen een andere dreiging vechten, is het enige dat alle drie de films gemeen hebben, dat het paar zegeviert vanwege de liefde die ze delen.

De vermeende duistere waarheid over de relatie tussen Ed en Lorraine Warren

Als de beschuldigingen waar zijn, hebben de Conjuring-films niet alleen een onvolledig beeld getoond van de relatie tussen Lorraine en Ed Waren, ze waren ook buitengewoon bedrieglijk. In 2017 publiceerde The Hollywood Reporter immers een rapport waaruit bleek dat de mensen die de leiding hadden over Warner Bros. op de hoogte werden gebracht van beschuldigingen die de Warrens in een verschrikkelijk daglicht stellen als ze waar zijn. Desondanks gingen ze verder met het produceren van een drietal films waarin de Warrens worden afgebeeld als een stel dat bewondering verdient.

Volgens Judith Penney, een vrouw die nu in de zeventig is, woonde ze veertig jaar in het huis van Ed en Lorraine Warren. Gedurende al die tijd beweerden de Warrens dat Penney ofwel hun nichtje was of een 'arm meisje' dat ze uit de goedheid van hun hart hadden opgenomen. Natuurlijk is het goedaardig om een jongere in nood in huis te nemen, zelfs als je je verhaal verandert over hoe je ze kent.

In werkelijkheid heeft Judith Penney beweerd dat ze in de veertig jaar dat ze met het stel samenwoonde consequent met Ed Warren sliep en Lorraine keurde hun intimiteit goed. Aangezien open huwelijken de laatste jaren steeds gebruikelijker zijn geworden en Penney zegt dat Lorraine wist wat er aan de hand was, lijkt dat niet al te flagrant. Dat gezegd hebbende, is het vermeldenswaard dat het in de Conjuring-films ondenkbaar lijkt dat Ed of Lorraine Warren ooit een derde partij nodig zouden hebben in hun relatie.

Hoewel veel Conjuring-fans geschokt genoeg zouden zijn om te horen dat Ed Warren een langdurige fysieke relatie had met een andere vrouw, worden de beschuldigingen veel verontrustender dan dat. Judith Penney beweert tenslotte dat haar fysieke relatie met Ed begon toen ze nog maar 15 jaar oud was en hij in de dertig was.

Als de dingen nog niet verontrustend genoeg waren, beweert Judith Penney dat ze op een gegeven moment zwanger werd van het kind van Ed Warren. In plaats van er voor Penney te zijn, beweert Judith dat Lorraine haar overtuigde om een abortus te ondergaan, omdat het schandaal hun bedrijf zou ruïneren. Terwijl ze sprak over Lorraine die haar overhaalde om een abortus te ondergaan, ondanks dat ze in het openbaar beweerde een vrome katholiek te zijn, beweerde Penney dat Warrens "echte god geld is". Nog steeds niet door, beweerde Penney ook dat Ed Lorraine tijdens hun huwelijk heeft misbruikt.

Als het gaat om alle beweringen van Penney, moet worden opgemerkt dat ze haar beschuldigingen deed nadat Ed was overleden en toen Lorraine in zeer slechte gezondheid verkeerde. Als gevolg hiervan was het de advocaat van Warren die naar voren kwam om Penney's claims namens Lorraine te ontkennen.

Aanbevolen: