De waarheid over 'The Conjuring'-onderzoekers, Ed en Lorraine Warren

Inhoudsopgave:

De waarheid over 'The Conjuring'-onderzoekers, Ed en Lorraine Warren
De waarheid over 'The Conjuring'-onderzoekers, Ed en Lorraine Warren
Anonim

De inspirerende, droomkoppels uit films waar zoveel mensen naar opkijken, zijn misschien niet altijd wie ze op het scherm worden geportretteerd. De echte paranormale onderzoekers, Ed en Lorraine Warren, uit The Conjuring-franchise zijn niet dezelfde als degenen die Patrick Wilson en Vera Farmiga uitbeelden. In The Conjuring-films zijn ze een liefdevol en gelukkig getrouwd stel dat vastbesloten is om mensen te helpen die gevaar lopen door boze geesten, maar hun relatie was verre van dat in het echte leven. Nadat een paar films uitkwamen en de franchise populair werd, kwam er veel bewijs over hun relatie aan het licht.

Het is een enorme teleurstelling voor The Conjuring-fans, omdat ze een paar fans waren waartegen opkeken. Maar dat betekent niet dat echte relaties niet kunnen zijn zoals die in de films. Hier is al het bewijs dat je moet weten over de Warrens en de waarheid over hun relatie.

6 De Warrens hadden een enorm geheim in hun huis (en het had niets met geesten te maken)

In 2017 dook er nieuw bewijs op dat aantoonde dat de relatie van Ed en Lorraine Warren in het echt niet leek op die op het scherm. Tegen die tijd waren er al vier films in The Conjuring-universum uitgebracht, dus Warner Bros. en New Line Cinema hielden de leugen over hun relatie gaande. Volgens The Hollywood Reporter, "verkocht de New Line-divisie The Conjuring als 'gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Warrens', maar volgens juridische documenten en opnames verkregen door The Hollywood Reporter is het mogelijk dat zelfs de simpele afbeelding van de Warrens als een toegewijd en vroom stel zou de waarheid tot voorbij het breekpunt hebben opgerekt… In het begin van de jaren zestig begon Ed Warren een relatie met een minderjarig meisje met medeweten van Lorraine. Nu ze in de 70 is, heeft Judith Penney in een beëdigde verklaring gezegd dat ze vier decennia lang in het huis van de Warrens heeft gewoond als Ed's minnaar." Het meest schandalige is dat Lorraine op de hoogte was van Eds affaire met Judy en haar toestond om in hun huis te blijven. Ze verborgen de affaire door mensen te vertellen dat ze hun "nichtje of een arm meisje" was dat ze hadden opgenomen omdat ze nergens anders heen kon.

5 Judy werd zwanger van Eds kind, maar de Warrens zorgden ervoor dat ze een abortus kreeg

Na jarenlang een geheime seksuele relatie met Ed te hebben gehad, werd Judy zwanger van zijn kind. Maar de Warrens stonden haar niet toe het kind te krijgen, omdat iedereen hun geheim zou ontdekken als ze dat deed. Zoals het verhaal van The Hollywood Reporter uitlegt: In mei 1978, toen ze in de dertig was, werd Penney zwanger van Ed's kind… ze zei dat Lorraine haar overhaalde om een abortus te ondergaan omdat de geboorte van een kind openbaar zou kunnen worden en elk schandaal de Warrens' zaken… In een betraande opname verkregen door THR, herinnert Penney zich: 'Ze wilden dat ik iedereen vertelde dat iemand mijn appartement was binnengekomen en me had verkracht, en dat zou ik niet doen. Ik was zo bang. Ik wist niet wat ik moest doen, maar ik had een abortus. De avond dat ze me ophaalden uit het ziekenhuis nadat ze het hadden gekregen, gingen ze naar buiten en gaven ze lezingen en lieten me met rust.'” Het is geen verrassing dat de filmstudio ervoor koos om dit verhaal uit de film te houden.

4 Ed beledigde Lorraine

Ed had niet alleen een affaire met een minderjarig meisje dat in hun huis woonde, hij was ook beledigend. “Penney heeft ook beweerd dat Ed Lorraine soms beledigde. Al vroeg, zei ze, zag ze hem zijn vrouw zo hard backhanden dat ze het bewustzijn verloor. ‘Soms moest Ed haar zelfs een klap in het gezicht geven om haar het zwijgen op te leggen,’ zei Penney in een opname. 'Sommige nachten dacht ik dat ze elkaar gingen vermoorden' , aldus The Hollywood Reporter. De Ed gespeeld door Patrick Wilson in The Conjuring-franchise is zoiets niet. Hij is altijd heel lief voor Lorraine (gespeeld door Vera Farmiga) en beledigt haar nooit. Hoewel de productiebedrijven de waarheid wisten over de relatie van Ed en Lorraine, verkochten ze het nog steeds als een liefdevol, droomhuwelijk, zodat ze mensen ertoe konden blijven brengen om naar de films te kijken.

3 Hun dochter woonde niet bij hen zoals in de film

De dochter van Ed en Lorraine, die ook Judy heet, woonde niet bij hen in zoals in de The Conjuring-films. “Judy Spera, voorheen Judy Warren, is de dochter van Ed en Lorraine. Omdat haar ouders vaak reisden, bracht ze het grootste deel van haar jeugd door bij haar grootmoeder Georgiana in Bridgeport”, aldus TheCinemaholic. We weten niet zeker hoe dicht Judy bij haar ouders was, maar het is logisch dat ze niet in hun huis zou wonen als Eds minnaar daar ook woonde. Ook al reisden haar ouders veel, ze had nog steeds bij hen kunnen wonen toen ze ouder werd en soms bij haar grootmoeder logeerde. Haar ouders vertelden haar dat ze Judy Penney hadden opgenomen, zodat ze een plek had om te verblijven en op hun huis te passen. Maar hun dochter had kunnen helpen bij het bewaken van het huis als ze bij hen had gewoond.

2 Lorraine had specifieke beperkingen voor 'The Conjuring'-films

Ed stierf voordat The Conjuring-films begonnen, dus Lorraine was degene die erover adviseerde en ze had een aantal zeer specifieke beperkingen voor de films.“Lorraine lijkt de bedoeling te hebben gehad om te voorkomen dat smerige aspecten van haar verhaal op het scherm zouden worden weergegeven. Haar deal met New Line om als adviseur of model voor The Conjuring te dienen, omvat ongebruikelijke beperkingen: de films konden haar of haar man niet laten zien die betrokken waren bij misdaden, waaronder seks met minderjarigen, kinderpornografie, prostitutie of aanranding. Noch de man, noch de vrouw konden worden afgeschilderd als deelnemend aan een buitenechtelijke seksuele relatie , aldus The Hollywood Reporter. Er kunnen een paar verschillende redenen zijn waarom ze deze beperkingen wilde, maar de meeste hadden te maken met wat er tussen hen (vooral Ed) en Judy Penney gebeurde. Het lijkt er dus op dat niet alleen de filmstudio besloot de waarheid geheim te houden, maar Lorraine zelf die dat zo wilde.

1 Ze verdienden veel geld door te pronken met hun koffers

Hoewel Ed en Lorraine technisch gezien niet werden betaald voor hun zaken, gebruikten ze ze om hun carrière te helpen en er veel geld mee te verdienen. Het echtpaar hielp wel mensen, maar ze gebruikten de traumatische ervaringen van die mensen ook om geld te verdienen. “Ed Warren was een autodidactische spokenjager, terwijl Lorraine zichzelf naar voren bracht als een medium dat met geesten kon communiceren. De Warrens betaalden geen vergoedingen voor hun werk, maar ze genoten toch enorm financieel succes dankzij negen boeken, een druk lezingenschema en advies over films op basis van hun heldendaden, waaronder de versies van The Amityville Horror uit 1979 en 2005, volgens De Hollywoodreporter. Judy Penney ontving niets, hoewel ze hen soms hielp met hun zaken en jarenlang bij hen woonde. Het lijkt erop dat de Warrens Judy al die jaren als hun duistere geheim hebben gehouden, zodat ze hun carrière gaande konden houden. Niemand kan de waarheid zeker weten, tenzij je erbij was, maar van alle verhalen lijkt Judy Penneys aangrijpende verhaal het meest plausibel.

Aanbevolen: