De waarheid over de relatie tussen Michael Richards en Jerry Stiller op 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

De waarheid over de relatie tussen Michael Richards en Jerry Stiller op 'Seinfeld
De waarheid over de relatie tussen Michael Richards en Jerry Stiller op 'Seinfeld
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat wijlen Jerry Stiller een hoogtepunt was op Seinfeld. Zijn bijdragen aan de show zullen samengaan met enkele van de andere grootste sitcom-momenten in de geschiedenis. Het is dus vrij opmerkelijk om te bedenken dat Jerry bijna niet Frank Costanza speelde, de zeer vreemde, losgeslagen en agressieve vader van George. Zonder Frank zou er geen Festivus zijn. Zonder Frank zou er geen "Serenity now!" zijn. En zonder Frank zou Kramer niet een van de beste handlangers van de show hebben.

Michael Richards' Kramer is een van de beste sitcom-personages ooit geschreven. Hij zou elk van de andere personages op Seinfeld kunnen uitspelen. Maar mede-makers Larry David en Jerry Seinfeld wisten dat hij iets speciaals had met Jerry Stiller. Telkens wanneer Kramer en Frank een plan smeedden of de wind schoten, gebeurde er magie. Hoewel sommige verhalen achter de schermen over het maken van Seinfeld bewijzen dat de show veel donkerder was dan fans weten, zijn andere verhalen hartverwarmend. Dit omvat de waarheid over de relatie tussen Jerry Stiller en Michael Richards. Hier is hoe de twee komische genieën met elkaar konden samenwerken en wat ze eigenlijk van elkaar dachten …

Michael Richards en Jerry Stiller mochten op de set dingen doen die de andere acteurs niet deden

Volgens Michael Richards was "The Doorman" in seizoen 6 de eerste keer dat hij nauw samenwerkte met Jerry Stiller. Dit was de aflevering waarin de twee op het idee kwamen voor de beha voor mannen, AKA "The Bro" of "The Mansier". Tot dat moment zagen de twee elkaar eigenlijk alleen in het voorbijgaan. Frank was een gevestigd personage nadat de oorspronkelijke acteur was vervangen en Jerry de vader van George mocht vormen tot iets heel anders dan Larry David had bedoeld. En Michael was goed in het vinden van de goede plek voor zijn iconische karakter.

Gezien de manier waarop deze twee toegewijde acteurs werkten, zijn sommige regisseurs misschien bang om ze samen te voegen. Beiden zijn immers gedurfd in hun keuzes en kunnen gemakkelijk proberen de ander te overtreffen. Maar dit was niet het geval.

"Michael was zeer nauwgezet in de manier waarop hij werkte", zei Jerry Stiller in een interview achter de schermen voor "The Doorman". "Ik heb een zin over hem verzonnen. Ik zei: 'Hij had een kwieke geest in een gewichtloos lichaam.'"

Het is goed gedocumenteerd dat Michael zich van de rest van de cast verwijderde en elk uur van de dag in zijn Kramer-zone probeerde te blijven. Hij probeerde altijd iets anders in elke opname en dit was niet waar elke acteur mee kon werken. Maar Jerry vond het geweldig omdat hij ongeveer hetzelfde was.

Het respect en de genegenheid die Jerry had voor Michael en zijn arbeidsethos was iets dat wederzijds was. In hetzelfde interview achter de schermen beweerde Michael dat hij onder de indruk was van Jerry's kijk op het personage en dat hij het geweldig vond om met hem samen te werken. Michael genoot ook van de vrijheid die het werken met Jerry hem bood. Zijn scènes met de rest van de cast waren goed ingestudeerd, maar zijn scènes met Jerry waren gratis voor iedereen. De schrijvers en regisseur gaven hen carte blanche om uit te zoeken wat ze fysiek aan het doen waren in een bepaalde scène.

"[Ze] hielden de camera's gewoon aan de gang", zei Michael.

"We zouden het oplossen. We zouden voor de camera gaan… vergeet het maar… we doen gewoon wat we willen doen," voegde Jerry eraan toe.

Hoe Michael Richards en Jerry Stiller echt over elkaar voelden

Jerry Stiller is open geweest over hoeveel respect hij had voor Michael als acteur. Hij zei ook dat sommige van zijn beste herinneringen aan Seinfeld betrekking hadden op de samenwerking met Michael.

Toen Jerry Stiller in 2020 stierf, hebben veel van Hollywood's beroemdste gezichten publiekelijk verklaard hoezeer ze het betreurden dat ze waren overleden en brachten ze hulde aan hem. Onder degenen die iets aardigs over Jerry zeiden, was Michael Richards. Maar in tegenstelling tot bijna iedereen die iets over Jerry zei, had Michael geen sociale media.

"Tot vandaag heb ik sociale media volledig vermeden, maar ik heb dit account gemaakt om iets, laattijdig, te zeggen over een persoon van wie ik hield. Jerry Stiller was een absolute schat ", schreef Michael Richards op Instagram na het aanmaken van een account. "Ik was dol op hem en werkte graag met hem aan 'Seinfeld'. Bekijk de pooltafelscène - dat zegt genoeg - we konden de bal echt heen en weer schieten en dat is wat er tijdens de serie tussen ons gebeurde. Hij was hilarisch en een geweldige vriend. Hij is een legendarische showman en hij was altijd een inspiratie voor mij."

Hoewel de twee het begin hadden kunnen botsen vanwege hun grote persoonlijkheden en acteerstijl, bloeiden Jerry Stiller en Michael Richards echt met elkaar. Niet alleen dat, er was ook echte liefde. Of ze wel of niet wisten dat ze goud vonden wanneer ze samenwerkten of niet, is niet relevant. Het paar hield echt heel veel van elkaar.

Aanbevolen: