Dit is waarom fans het niet eens kunnen worden over de periode waarin Disney's 'Encanto' zich afspeelt

Inhoudsopgave:

Dit is waarom fans het niet eens kunnen worden over de periode waarin Disney's 'Encanto' zich afspeelt
Dit is waarom fans het niet eens kunnen worden over de periode waarin Disney's 'Encanto' zich afspeelt
Anonim

Encanto is de prachtig magische Disney-film over een begaafd gezin dat in een betoverd huis in Colombia woont.

Tenzij ze onder een steen hebben geleefd, hebben de meeste mensen de nummers van de epische soundtrack in hun hoofd gekregen, vooral "We Don't Talk About Bruno", wat ironisch genoeg een nummer is dat niemand kan stop met praten over.

Het blijkt dat Lin-Manuel Miranda jarenlang de muziek voor Encanto heeft geschreven, en dat is te zien!

De maker en schrijver van Hamilton moet enorm trots zijn op de virale hit die door fans op sociale media is nagespeeld en de wereld lijkt te hebben veroverd. Het nummer werd zelfs het eerste nummer van Disney dat nummer 1 in de hitparade bereikte.

Het is veilig om te zeggen dat Disney-fans absoluut verliefd zijn op Encanto, dat het verhaal van de magische Madrigalen volgt. Ze hebben allemaal geschenken, behalve Mirabel, die haar plaats en doel in het gezin probeert te vinden en denkt dat ze die kan ontdekken als ze kan voorkomen dat het huis wordt verwoest.

De enige vraag die fans hebben over de toch al geliefde film is wanneer de gebeurtenissen daadwerkelijk hebben plaatsgevonden.

Disney's 'Encanto' is werkelijk betoverend in de details

Waar fans het meest van gecharmeerd lijken, is de hoeveelheid details in Encanto. Disney levert altijd als het gaat om het bieden van een volledige zoektocht naar paaseieren in zijn shows en films. Ze hebben ook fans verwend met Encanto.

Van de vele paaseieren die Reddit-fans hebben gezien, zoals de melodie van een Frozen-nummer wanneer Bruno "let it snow, let it go" zingt, tot de geluidsgolven op Dolores' jurk en waarnemingen van Bruno die zich verstopt in duidelijk zicht, er is veel om in je op te nemen.

split-image-Encanto-Mirabel-Doloress-outfit-Bruno-easter-eggs
split-image-Encanto-Mirabel-Doloress-outfit-Bruno-easter-eggs

Maar deze spannende paaseieren zijn niet het enige waar fans op Reddit over praten; ze zijn ook verwikkeld in discussie terwijl ze proberen te achterhalen in welke tijdsperiode Disney's Encanto zich afspeelt.

Met het Madrigal-huis in het geheim omgeven en op magische wijze gebouwd om Abuela en haar familie bescherming te bieden, is het alsof het huis in zijn eigen bubbel is, weg van en onaangetast door de 'moderne' wereld.

In welk jaar speelde Disney's 'Encanto' zich af?

Er zijn weinig aanwijzingen in de film over wanneer Encanto's tijdsperiode is, maar deze aanwijzingen hebben geleid tot meer twijfels en meningsverschillen onder Redditors, waardoor het bijna onmogelijk is om te zeggen wanneer Encanto is ingesteld.

"Eerlijk gezegd niet dat het ertoe doet, ze zijn zo geïsoleerd dat ze in hun eigen wereld bestaan, niet beïnvloed door wat er aan de buitenkant is ", merkt een Reddit-gebruiker op."Maar gezien de sfeer, de kleding en de kleine intuïtie over technologie in die tijd zou ik zeggen ergens tussen 1920 en 1940."

"Gebruiken de rebellen in Abuela's herinnering geen Molotov-cocktails, en ik denk niet dat die bestonden tot de oorlog tussen Finland en de Sovjet-Unie in WO2. Dus ik denk dat het op zijn minst eind jaren 40 moest zijn, " zei een ander.

Er zijn echter enkele overtuigende argumenten naar voren gebracht dat Encanto zich afspeelt in de jaren 50. En in tegenstelling tot andere Disney-films, is er geen recycling van animaties te vinden.

"Na wat overleg met andere commentatoren ben ik tot de conclusie gekomen dat het zich in 1950 of later moet afspelen. Dit wordt ondersteund met het meeste bewijs en is ook logisch het meest logisch. Abuelo Pedro stierf in 1900, zegt Abuela Alma dat ze het wonder 50 jaar geleden hebben gekregen, Bruno zegt dat hij een telenovela zag die in 1951 werd uitgevonden, maar dat hij dit in een visioen had kunnen zien, en dat Isabela, het oudste kleinkind, slechts 21 jaar oud is. Dit alles bij elkaar geeft een vrij concreet idee van wanneer de film moet worden ingesteld."

Mensen kijken zelfs naar de kleinste en schijnbaar meest onopvallende details in de film om de tijdsperiode te vinden, van de camera die wordt gebruikt om een familiefoto te maken tot de kopjes die de madrigalen gebruiken.

"Ik gok uit de jaren 1950-1990. Ik denk dat het dichter bij het laatste ligt, vanwege de koffiebeker voor kinderen. Voor mij ziet het eruit als een modernere beker. Ik heb kopjes uit de jaren vijftig opgezocht en alles en ze zagen er niet zo uit met de ontwerpen en alles; misschien kan het koffiekopje ons een indicatie geven?"

Maar niemand lijkt dichter bij de waarheid. De consensus is dat de film zich ergens tussen 1950 en 1990 zou kunnen afspelen, met de dood van Abuelo Pedro ergens tussen 1900 en 1920.

Vond 'Encanto' plaats in de jaren 40?

Velen suggereren dat de aanwijzingen voldoende zijn om een reeks jaren te krijgen waarin Encanto moet zijn beland.

Maar kan de echte tijdsperiode worden berekend? De meeste Redditors lijken het erover eens te zijn dat de scène waarin Abuela wordt aangevallen in de flashback met haar man zich afspeelt tijdens de Duizend Dagen Oorlog, die rond 1902 zou zijn geweest, de grootste aanwijzing is dat de mannen die Abuelo Pedro aanvallen en doden, te paard zijn.

Als dat het geval is, dan is de periode voor Encanto hoogstwaarschijnlijk eind jaren veertig.

Welke tijdsperiode Encanto ook is ingesteld, het zal duidelijk een Disney-klassieker blijven voor de komende jaren, en een vaste favoriet die wordt aanbeden door fans over de hele wereld, zelfs als de tijdsperiode voor altijd een mysterie blijft.

Aanbevolen: