Een terugblik op de tv-flop van miljoenen dollars, 'The Bionic Woman

Inhoudsopgave:

Een terugblik op de tv-flop van miljoenen dollars, 'The Bionic Woman
Een terugblik op de tv-flop van miljoenen dollars, 'The Bionic Woman
Anonim

Voor filmstudio's en tv-netwerken doet niets ergers dan een flop. Sommige flops hebben een gecompliceerde erfenis, sommige gootsteenstudio's en andere verliezen ondenkbare hoeveelheden geld. Elk project is een worp van de dobbelstenen, en zien dat jarenlang werk opzij wordt gegooid, is een pil die nooit gemakkelijker te slikken wordt.

In 2007 kreeg The Bionic Woman een nieuw leven voor een modern publiek op het kleine scherm, en het netwerk achter de serie stopte miljoenen in het project om het te laten slagen. Helaas was dit niet meer dan een kostbare fout.

Laten we terugblikken op deze vergeten flop uit de jaren 2000.

'The Bionic Woman' was een reboot van een serie uit de jaren 70

Hollywood heeft altijd een manier gevonden om hits uit het verleden te recyclen, en in de jaren 2000 was er een enorme golf van opwekkingen en reboots die het grote en kleine scherm bereikte. Shows uit de jaren 70 waren een populaire keuze in deze periode, en The Bionic Woman is daar een perfect voorbeeld van.

De originele show debuteerde in 1976 en duurde 3 seizoenen en meer dan 50 afleveringen. Velen waren er dol op en de originele serie werd lange tijd beschouwd als een klassieker op de televisie. Zelfs nu zoeken mensen nog steeds verzamelobjecten uit de show, en het heeft nog steeds veel bewonderaars die graag een frisse kijk zouden zien die echt goed is.

In 2007 keerde The Bionic Woman terug naar het kleine scherm, en er was zeker enige interesse van mensen. Het was een moeilijke verkoop van het netwerk, maar nostalgie heeft een mysterieuze manier om projecten naar succes te katapulteren.

"Het is een complete herconceptualisering van de titel. We gebruiken de titel als uitgangspunt, en dat is alles. Het wordt een zinvolle afwijking [van het origineel]", zei producer David Eick van de show.

Het netwerk had duidelijk een serieus vertrouwen dat deze show een hit zou kunnen worden, omdat ze een fortuin hebben uitgegeven om het tot leven te brengen.

'The Bionic Woman' had een kolossaal budget

De bionische vrouw 2007
De bionische vrouw 2007

Dus, hoeveel heeft The Bionic Woman gekost om te maken? Welnu, volgens Gizmodo: "De pilot voor deze kortstondige reboot kostte ongeveer $ 7,4 miljoen dollar om te produceren, met kosten per aflevering van ongeveer $ 6 miljoen en een promotiebudget van meer dan $ 15 miljoen."

Dat is een hoop geld voor een nieuwe show, maar om eerlijk te zijn, het was een reboot van een eerdere hit, en de show vergde een behoorlijke investering om al zijn sci-fi-elementen tot leven te brengen voor fans elke week.

Als we kijken naar enkele van de budgetten voor grote shows zoals The Lord of the Rings: The Rings of Power of een van de Marvel-shows op Disney Plus, lijken de kosten voor The Bionic Woman relatief goedkoop. Het belangrijkste verschil hier is dat deze nieuwere shows gebonden zijn aan gigantische franchises, terwijl The Bionic Woman een reboot was van een show die mensen al tientallen jaren niet hadden gezien.

Hoewel de show een publiek aansprak dat bekend was met de originele serie, en een enorm budget had, kon het het publiek nooit aanslaan.

De bionische vrouw eindigde snel

De bionische vrouw 2007
De bionische vrouw 2007

Herinner je je The Bionic Woman uit 2007 niet meer? Dat komt omdat de show niet erg goed was. Het werd niet warm ontvangen door critici en het werd van de televisie gehaald voordat fans het zelfs maar een kans gaven.

In een voorproefje van een opmerkelijke recensie schreef de New York Post: "Deze show is zo'n totaal verlies dat je hem niet kunt herbouwen voor $ 50 miljoen of $ 100 miljoen. Ze zijn begonnen aan een verhaallijn die onderzoekt de vervreemding en onzekerheid die Jaime voelt nadat ze zonder haar toestemming met al deze elektronische gadgets is opgezadeld terwijl ze bewusteloos en halfdood was."

Geloof ons als we zeggen dat dit niet de enige recensie was die een kans maakte op de show. Veel elementen van de show werden bekritiseerd, wat de show geen plezier deed bij het potentiële publiek.

Vanaf hier werd het alleen maar erger, omdat de show erin slaagde 8 afleveringen uit te rollen voordat hij voorgoed het kleine scherm verliet. De schrijversstaking die plaatsvond veroorzaakte ook een golf van problemen, en toen de zaken in de industrie weer hervat werden, bleef deze show in het stof achter.

Zo waren de miljoenen dollars die nodig waren om het te maken verdwenen, en de serie zelf was grotendeels vergeten.

The Bionic Woman is een pijnlijke herinnering dat al het geld in de wereld niet op magische wijze een hitshow kan creëren.

Aanbevolen: