Een terugblik op de meest onderschatte rollen van Robin Williams op de 7e verjaardag van zijn dood

Inhoudsopgave:

Een terugblik op de meest onderschatte rollen van Robin Williams op de 7e verjaardag van zijn dood
Een terugblik op de meest onderschatte rollen van Robin Williams op de 7e verjaardag van zijn dood
Anonim

Op 11 augustus 2014 werd de wereld geschokt door het nieuws van de dood van Robin Williams. Het is moeilijk te geloven dat het 7 jaar geleden is. Hij pleegde zelfmoord in zijn huis na zijn worsteling met Lewy Body dementie.

Williams was een komiek en acteur die veel mensen inspireerde en sinds zijn dood enorm wordt gemist. Hij staat bekend om rollen als Mrs. Doubtfire, Dead Poet's Society, Good Morning, Vietnam, Aladdin, Mork & Mindy en nog veel meer.

De Academy Award-winnaar heeft het allemaal gedaan, van komedie tot drama tot theater tot voice-over, dus er zijn genoeg films en tv-programma's waarin hij staarde die je waarschijnlijk nog niet hebt gezien. Maar er zijn enkele rollen waarvan fans misschien niet eens weten dat hij erin zat, laat staan dat hij bestond.

Hier zijn, in willekeurige volgorde, een terugblik op de meest ondergewaardeerde rollen van Robin Williams, nu we bijna zeven jaar na zijn vertrek naderen.

10 'Robots'

Robots, de film uit 2005, is een geanimeerde sci-fi avonturenkomedie waarin een robot genaamd Rodney Copperbottom die zijn idool zoekt in zijn bedrijf in Robot City, alleen een complot ontdekt van de nieuwe eigenaar om ouder te bedriegen robots om dure upgrades te kopen. Williams vertolkt de stem van Fender Pinwheeler, een lastige rode blender-achtige robot die bevriend raakt met Rodney en voortdurend uit elkaar v alt. Ondanks het ontvangen van een hoop geld aan de kassa en goede recensies door critici, is Robots een van de rollen van Williams die veel mensen geneigd zijn te vergeten.

9 'RV'

RV (ook bekend als Runaway Vacation) is een film uit 2006 waarin Williams Bob Munro speelt en zijn familie een camper huurt voor een roadtrip door LA naar de Colorado Rockies, waar ze worden geconfronteerd met een bizarre gemeenschap van kampeerders. De film heeft ook hoofdrollen voor JoJo, Josh Hutcherson en Cheryl Hines. Hoewel het een gezinsvriendelijke, grappige film is, kreeg hij geen goede recensies van critici of fans. RV won zelfs een Golden Raspberry Award voor slechtste excuus voor familie-entertainment.

8 'De beste vader ter wereld'

Wanneer het lichaam van zijn zoon wordt gevonden bij een vernederend ongeluk, trekt een eenzame middelbare schoolleraar onbedoeld een overweldigende hoeveelheid aandacht van de gemeenschap en de media nadat hij de waarheid heeft verdoezeld met een nep-zelfmoordbriefje. In 2009 speelde Williams in World's Greatest Dad. Ondanks tanken in de kassa, ontving de film fatsoenlijke recensies door critici en vanaf juni 2020 heeft het een goedkeuringsclassificatie van 88 procent op Rotten Tomatoes. Dit was een rol waarin hij zijn komische karbonades opzij moest zetten en zich op zijn serieuze kant moest zetten.

7 'A Merry Friggin' Christmas'

Een van de films die postuum werd uitgebracht, A Merry Friggin' Christmas, werd uitgebracht in november 2014. De plot van de film volgt Boyd Mitchler (Joel McHale) terwijl hij Kerstmis moet doorbrengen met zijn vervreemde familie van buitenbeentjes. Toen hij zich realiseerde dat hij alle geschenken van zijn zoon thuis had gelaten, gaat hij met zijn vader (Williams) op pad in een poging om de 8-uur durende rondreis voor zonsopgang te maken. De film kreeg geen goede recensies van critici of fans, maar als je een fan bent van Williams, is het het bekijken waard.

6 'Licentie tot wo'

Terug in zijn komische roots, vindt License To Wed (2007) Williams de rol van een dominee die een verloofd stel door een slopende huwelijksvoorbereidingscursus laat gaan om te zien of het de bedoeling is dat ze in zijn kerk trouwen. De film sloeg goed aan in de kassa, maar critici vonden het niet de moeite waard om door het gangpad te lopen. De film speelde ook Mandy Moore en John Krasinski.

5 'Oude honden'

Ook in 2009 speelde Robin Williams in Old Dogs met John Travolta, Seth Green en Kelly Preston. Williams neemt opnieuw de vaderrol op zich en speelt Dan Rayburn, de beste vriend van Charlie Reed. Ze zijn mede-eigenaar van een succesvol sportmarketingbedrijf. Vicki (Preston), zijn ex-vrouw verschijnt zeven jaar later en vertelt hem dat hij een tweeling heeft. Ze riskeert gevangenisstraf en heeft hem nodig om op de kinderen te passen terwijl zij weg is. Uiteindelijk blijkt hij een goede vader te willen zijn en verlaat hij een belangrijke werkvergadering om bij hen te zijn. Ondanks dat Williams en Travolta het publiek aan het lachen maakten, vonden de critici het niet leuk.

4 'Flubber'

Misschien de minst onderschatte op deze hele lijst, Flubber is een sci-fi-komediefilm uit 1997 die professor Philip Brainard (Robin Williams) volgt, die experimenteert met nieuwe soorten energie, en hij denkt dat dit project het worstelen zal redden Medfield College, waar zijn vriendin, Sara (Marcia Gay Harden), president is. Maar wanneer hij een levendige, rubberachtige substantie ontdekt die 'flubber' wordt genoemd, raakt hij zo opgewonden dat hij verstrooid zijn eigen bruiloft mist. Sara dumpt hem, dus hij probeert zijn ontdekking te gebruiken om haar terug te winnen; helaas lijkt de ondeugende flubber een eigen wil te hebben. Fans vonden het geweldig, critici niet.

3 'The Crazy Ones'

Zijn laatste tv-rol voor zijn dood, The Crazy Ones, is een serie uit 2013 die slechts één seizoen werd uitgezonden. Williams speelde als Simon Roberts, een executive bij het Chicago reclamebureau Lewis, Roberts en Roberts, die werkte met zijn strak gewonde dochter en protégée, Sydney, gespeeld door Sarah Michelle Gellar. Het ontving gemengde overzichten van critici. De première trok 15,5 miljoen kijkers en de finale bereikte slechts 5,2 miljoen. Hij ontving een People's Choice Nominatie voor zijn rol.

2 'Foto van een uur'

Een andere rol voor Williams, One Hour Photo was een psychologische thrillerfilm die in 2002 werd uitgebracht. Hij speelde Seymour "Sy" Parrish, een fototechnicus bij een foto van een uur in de bog-box-winkel Save Mart. Hij is een perfectionist en is genereus voor zijn vaste klanten. Wanneer hij één familie in het bijzonder ziet groeien door foto's, wanneer hij bewijzen heeft dat de echtgenoot ontrouw is, raakt zijn mentale toestand over de rand.

1 'Hook'

We kunnen niet geloven dat dit ook op de lijst staat, maar als je naar zijn filmografie kijkt, staat deze misschien lager op zijn lijst als er films zijn waarmee je Williams associeert. Vanaf dit jaar staat de film officieel op Netflix Regisseur Steven Spielberg, die meestal goud scoort met zijn films, is niet eens een fan van de film. Hook is een spin op Peter Pan, waar hij volwassen is en een eigen gezin heeft. Wanneer Hook zijn kinderen ontvoert, moet hij terug naar Neverland om ze te redden. De kassa liet zien dat fans er dol op waren, maar critici weer niet.

Aanbevolen: