Hoe de sterren van 'Seinfeld' verloren bij het verdienen van miljoenen dollars

Inhoudsopgave:

Hoe de sterren van 'Seinfeld' verloren bij het verdienen van miljoenen dollars
Hoe de sterren van 'Seinfeld' verloren bij het verdienen van miljoenen dollars
Anonim

De jaren 90 was een decennium waarin een aantal shows plaatsvonden die fans zich met plezier herinneren. Of het nu een hilarische sitcom was, een gedenkwaardige realityshow of zelfs een onderschatte serie die sommigen zijn vergeten, het decennium had elke dag een heleboel geweldige dingen op televisie.

Seinfeld blijft misschien wel de beste show van het decennium, en veel mensen noemen het een van de beste aller tijden. De cast van de show werd supersterren dankzij de serie, en terwijl ze miljoenen verdienden, liepen ze uiteindelijk zoveel meer mis door hun onvermogen om één specifiek detail aan hun contracten toe te voegen.

Laten we de cast van Seinfeld eens nader bekijken en zien hoe ze miljoenen dollars hebben misgelopen.

‘Seinfeld’ is een van de grootste shows aller tijden

Seinfeld Cast
Seinfeld Cast

De jaren 90 was een decennium dat geen gebrek had aan ongelooflijke shows, en het was een enorme inspanning om in die tijd solide beoordelingen te krijgen. Het feit dat Seinfeld, een show over niets, meedeed en het decennium overwon zoals het deed, is een bewijs van het schrijven van de show en de uitvoeringen van de cast. Hoewel het al jaren uit de lucht is, is de show nog steeds ongelooflijk populair.

Met Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Michael Richards en de ongelooflijke Julia Louis-Dreyfus kwam Seinfeld traag op gang, maar toen het eenmaal op gang kwam, hield het nooit op en reed het zijn enorme succes de hele weg naar de finish. Er is geen gebrek aan geweldige afleveringen, en er is zeker geen gebrek aan citeerbare regels uit de serie. Net als Friends is het al jaren onderdeel van de popcultuur.

Natuurlijk betekende het feit dat de show een enorm succes werd, dat de sterren een hoop geld gingen verdienen. Dit leidde tot een onderhandelingsproces dat zou leiden tot een destijds ondenkbaar salaris. Het zorgde er ook onbewust voor dat ze later nog meer geld misliepen.

The Stars kregen een enorme stijging aan het einde

Seinfeld cast
Seinfeld cast

Het is gebruikelijk om acteurs van populaire shows aanzienlijke salarissen te zien verdienen, en de hoofdrolspelers op Seinfeld zorgden ervoor dat ze die van hen kregen terwijl de show nog in de bloei was. In feite leggen ze een hoge lat die alle televisieartiesten proberen te bereiken. Soms wordt het geëvenaard, maar zelden wordt het overschreden.

Er is gemeld dat de cast $ 1 miljoen verdiende per aflevering van de show, wat een legendarisch aantal is. Nogmaals, alleen de toppresteerders in de geschiedenis hebben zo'n salaris verdiend, met de leads van The Big Bang Theory and Friends die overeenkomen met dit aantal, om er maar een paar te noemen. Het was een weergave van hoe geweldig de show was en hoe belangrijk de cast was voor het immense succes.

Hoe lief dit ook klinkt, de waarheid is dat de cast in de loop van de tijd veel meer geld misliep. Dit was allemaal te danken aan het feit dat het netwerk niet bereid was hen een deel van de winst van de show te geven.

Ze rekenen niet op winst en hebben miljoenen misgelopen

Seinfeld Cast
Seinfeld Cast

Volgens Jason Alexander, "vroegen Julia, Michael en ik, tijdens onze grote heronderhandeling voor het laatste jaar, om iets waarvan ik naar mijn graf zal gaan en zeggen dat we het hadden moeten hebben, en dat is back-end deelname aan de winst voor de show. Het werd ons categorisch geweigerd, wat ons dwong om vervolgens om goddeloze salarissen te vragen. We maken heel weinig, standaard Screen Actors Guild-residuen voor de herhalingen."

Dus, hoeveel hebben ze gemist? Volgens CNBC verdiende Jerry Seinfeld, die ook de show co-creëerde, $ 400 miljoen van 1995 tot 2015. De rest van de cast kreeg ondertussen alleen standaard SAG-residuen. Hoe geweldig het ook is om een erfenis zoals die van hen te hebben, het lijkt erop dat ze meer gecompenseerd hadden moeten worden.

Ter vergelijking: de cast van Friends kreeg $ 1 miljoen per aflevering betaald, terwijl ze ook op winst rekenden dankzij hun onderhandelingsvaardigheden. Ze verdienen nog steeds ongeveer $ 20 miljoen per jaar dankzij wat ze met het netwerk konden onderhandelen. Voor de cast van Seinfeld moet dit steken. Als ze een stukje van de taart hadden gekregen, hadden ze aanzienlijk meer geld kunnen verdienen dan ze sinds de show hebben gedaan.

Hoe opmerkelijk het ook was dat de cast van Seinfeld $ 1 miljoen verdiende per aflevering, ze liepen zoveel meer mis omdat ze geen deel van de winst binnenhaalden.

Aanbevolen: