De echte reden dat Jean-Claude Van Damme stopte met 'Predator

Inhoudsopgave:

De echte reden dat Jean-Claude Van Damme stopte met 'Predator
De echte reden dat Jean-Claude Van Damme stopte met 'Predator
Anonim

Jean-Claude Van Damme is misschien ontslagen uit de originele Predator-film of hij is gestopt. Eerlijk gezegd zijn er ongelooflijk veel tegenstrijdige perspectieven over de betrokkenheid van de veelgeprezen actiester bij de klassieke franchise. Niet alleen dat, maar de oorsprong van Predator zelf staat ook ter discussie. Hoewel de film uit 1987 uiteindelijk werd geregisseerd door John McTiernan en geschreven door Jim en John Thomas. Hoe dan ook, Jean-Claude was inderdaad ingehuurd om de originele alien te spelen in de toenmalige titel "Hunter".

Hoewel hij de voltooiing van Predator misliep, was de film slechts een blip op de tijdlijn van zijn indrukwekkende carrière. Toch heeft de Belgische acteur een heel ander verhaal over waarom hij de eerste Predator heeft gemist dan anderen die bij de film betrokken waren. Dus, wat is de waarheid?

Was Jean-Claude Van Damme ontslagen door roofdier of is hij gestopt?

Oorspronkelijk moest de Predator zelf er heel anders uitzien dan wat fans uiteindelijk zagen. In feite heeft de productie zelfs een heleboel beeldmateriaal opgenomen met een heel ander kostuum … een waarin Jean-Claude Van Damme was verborgen. Volgens een interview met The Hollywood Reporter was het oorspronkelijke ontwerp meer in lijn met de Xenomorph in Buitenaards wezen. Bij het zien van het kostuum kwam castingdirector Jackie Burch op het idee van Jean-Claude Van Damme. Hij was fysiek in staat om niet alleen het pak uit te trekken, maar was ook een formidabele slechterik voor Arnold Schwarzenegger en zijn team van soldaten om te strijden.

Jean-Claude was dolblij met het idee om de hoofdrol te spelen tegenover Arnold, die destijds de grootste actiester ter wereld was. Hij was echter niet duidelijk over de kostuumeisen. In een interview met Starlog Magazine in 1989 beweerde Jean-Claude dat de productie zei dat hij eigenlijk een turnpakje zou dragen. In plaats daarvan was hij uitgerust met een enorme outfit met alleen een buisje waar hij uit kon ademen.

Hij was absoluut ellendig.

"Mijn hoofd zat in de nek. Mijn handen waren in de onderarmen en er waren kabels [aan mijn vingers bevestigd om het hoofd en de kaken van het wezen te bewegen]. Mijn voeten zaten in zijn kuiten, dus ik zat op [stelten]. Het was een walgelijke outfit, "zei Jean-Claude in het interview.

Bovendien moest hij extreem snel bewegen in een hitte van 100 graden met een hoge luchtvochtigheid. Het was op zijn zachtst gezegd een veiligheidsrisico. Volgens Jean-Claude werd hij door producer Joel Silver gevraagd om een sprong te maken waarvan hij wist dat die gevaarlijk was. Jean-Claude weigerde en een stuntman deed het in plaats daarvan. En, net zoals hij dacht dat er zou gebeuren, raakte de stuntman gewond.

Hierdoor kwam de film tot stilstand en werd de productie gedwongen het kostuum opnieuw te ontwerpen.

Tenminste, dat is het perspectief van Jean-Claude.

The Crew Of Predator Claim Jean-Claude Van Damme werd ontslagen

De tweede regisseur en stuntcoördinator, Craig Baxley, en de eerste assistent-regisseur, Beau Marks, vertelden The Hollywood Reporter dat niemand ooit gewond was geraakt op de set van Predator, wat volledig in tegenspraak is met het verhaal van Jean-Claude. Volgens andere interviews zag de studio de beelden en beviel het kostuum niet, waardoor het creatieve team gedwongen werd om opnieuw te evalueren en met het klassieke Predator-ontwerp te komen. Ze beweren dat ze vanwege de ontwerpwijziging gedwongen waren Jean-Claude te ontslaan. Hij was gewoon niet "behendig" genoeg voor het nieuwe kostuum.

“Toen ik probeerde uit te leggen wat er [met de studio] was gebeurd en waarom we hem niet nodig hadden, bleef hij maar zeggen: 'Maar ik ben de Predator!'", zei Beau Marks tegen The Hollywood Reporter. "Ik zei: 'Nou, laten we gaan praten met [producent] Joel [Silver].' Joel heeft een filosofie: smeek om te beginnen, en dan vermoord je de persoon. Nou, hij was heel snel klaar met bedelen. Hij begon zo aardig als iemand maar zou kunnen beginnen, en toen eindigde hij waar hij Claude vertelde dat hij zijn verdomde hoofd wilde pakken, naar buiten wilde gaan, het op het beton wilde zetten en een van die grote f Verdomde vrachtwagens rijden 50-fing-duizend keer over zijn hoofd. Zo eindigde het."

Ongeacht de tegenstrijdige perspectieven van Jean-Claude Van Damme en Beau Mark op wat er is gebeurd, zijn er talloze andere verhalen. Sommige bemanningsleden beweren dat Jean-Claude is ontslagen omdat hij de hele tijd klaagde. Anderen zeggen dat hij zijn hoofd van $ 20.000 eraf scheurde en het verbrijzelde, waardoor Joel Silver hem ter plekke ontsloeg. Dan zijn er berichten dat de studio iemand langer wil inhuren (wat ze uiteindelijk hebben gedaan). Dan is er het perspectief dat Jean-Claude Joel Silver een ultimatum gaf over hoe hij het personage zag, in wezen dreigde het project te stoppen als hij zijn zin niet kreeg.

Ongeacht de ware aard van Jean-Claude Van Damme's vertrek uit de originele Predator-film, het feit is dat hij er niet in zat. Hoewel hij een aantal negatieve gevoelens lijkt te hebben over de ervaring, moet er een deel van hem zijn dat ongelukkig is dat hij geen deel heeft mogen uitmaken van zo'n iconische franchise.

Aanbevolen: