De echte reden dat Jared Leto's beroemde rockband, '30 Seconds To Mars' stopte met muziek maken

Inhoudsopgave:

De echte reden dat Jared Leto's beroemde rockband, '30 Seconds To Mars' stopte met muziek maken
De echte reden dat Jared Leto's beroemde rockband, '30 Seconds To Mars' stopte met muziek maken
Anonim

Beroemdheden die muziek maken is een concept dat al eeuwen bestaat, en veel getalenteerde acteurs hebben albums uitgebracht. Sterren als Bruce Willis, Keanu Reeves en zelfs Jada Pinkett Smith hebben die jeuk weggenomen, en het is altijd gaaf om te zien wat deze mensen kunnen doen in de muziekwereld.

Jaar geleden maakte Jared Leto's band, 30 Seconds to Mars, een grote vlucht in de mainstream en werd een succes in de Billboard-hitlijsten. Ze hebben miljoenen platen verkocht en hun carrière is het bekijken waard.

Laten we 30 seconden naar Mars eens nader bekijken.

De band gevormd in 1998

In 1998 vormden Jared en Shannon Leto hun band 30 Seconds to Mars, en dit was een natuurlijke vooruitgang voor de broers. Ze speelden al jaren samen muziek en eindelijk was het tijd om het officieel te maken met een band.

Het duo zou uiteindelijk een vierkoppig ensemble worden, aangezien Solon Bixler en Matt Wachter aan de mix werden toegevoegd. Zo ging 30 Seconds to Mars van start met een cool geluid en een unieke naam.

Wat de naam van de band betreft, zei Leto: "Dertig seconden naar Mars - het feit dat we zo dicht bij iets zijn dat geen tastbaar idee is. Ook dat Mars de God of War is, maakt het echt interessant, omdat Nou. Je zou dat daarin kunnen vervangen, maar wat belangrijk is voor mijn broer en ik, is dat het fantasierijk is en het geluid van onze muziek echt op een zo uniek mogelijke manier weergeeft."

Na een aantal jaren van optredens en het genereren van een positief momentum, was 30 Seconds to Mars klaar om de studio in te gaan voor hun debuutalbum. Nadat ze contact hadden gemaakt met Immortal en Virgin, ging de band naar de races.

Ze hebben 5 albums uitgebracht

Tijdens hun tijd samen heeft 30 Seconds to Mars 5 studioalbums, 3 EP's en zelfs een videoalbum uitgebracht. Hun volledige albumreleases vonden plaats tussen 2002 en 2018. Hun debuutalbum hielp hen zeker wat stoom te krijgen, maar het zou hun tweede poging, A Beautiful Lie, zijn die hen echt op de kaart zette.

In 2005 had Jared Leto al in een hoop hitfilms gespeeld en was hij een gevestigde acteur in Hollywood. De band die echt op gang kwam met A Beautiful Lie, gecombineerd met Leto's acteerroem, was de perfecte mix voor de band om van start te gaan in de mainstream. Met nummers als 'The Kill' had de groep plotseling een platina-plaat en was nu een grote mainstream-act.

Toen hij sprak over A Beautiful Lie en hoe de band evolueerde van hun debuutalbum, zei Leto: "Op de eerste plaat creëerde ik een wereld en verstopte me erachter. Met A Beautiful Lie was het tijd om een meer persoonlijke en minder cerebrale benadering Hoewel deze plaat nog vol conceptuele elementen en thematische ideeën zit, is hij uiteindelijk veel meer om het hart dan om het hoofd gewikkeld. Het gaat over brute eerlijkheid, groei, verandering. Het is een ongelooflijk intieme kijk op een leven dat op het kruispunt staat. Een rauwe emotionele reis. Een verhaal over leven, liefde, dood, pijn, vreugde en passie. Van wat het is om mens te zijn."

Na het succes van A Beautiful Lie waren fans enthousiast om te zien hoe het zou gaan met de band. Aan de top komen is al moeilijk genoeg, maar daar blijven is nog moeilijker. Zoals fans zouden zien, begonnen de dingen langzaam af te nemen voor de groep.

Ze hebben meer dan 15 miljoen platen verkocht

De vervolgreleases van de band op A Beautiful Lie waren niet in staat om het succes van dat album te evenaren, maar de groep behield nog steeds zijn fanbase en zijn populariteit bij een aantal mensen. In de loop van de tijd zijn ze erin geslaagd om meer dan 15 miljoen platen te verkopen.

Het is nu een aantal jaren geleden dat de band hun laatste album uitbracht, en op dit moment heeft de groep niets in de studio. Dit wil niet zeggen dat ze klaar zijn als een band, maar eerder dat ze gewoon een langere pauze hebben.

Dit zou niet de eerste keer zijn dat de groep een grote pauze heeft tussen albums. Er zat immers een gat van 5 jaar tussen hun albums Love, Lust, Faith and Dreams en America, dus het kan even duren voordat de groep terugkomt.

Als 30 Seconds to Mars besluit een comeback te maken, kun je maar beter geloven dat het snel de krantenkoppen zal halen. Het zal interessant zijn om te zien of ze de albumverkoop van weleer kunnen heroveren met hun volgende release.

Aanbevolen: